Verdidebatt

Jesu tro

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da Jesus vandret som vårt medmenneske her på denne jord var Han ett vitne for det daværende Guds ord, som det eneste håndfaste vi hadde fra Ham der oppe, Gud. Han viste til Guds ord med og ved sitt liv, og Han avviste fristelser i seg og rundt seg med Guds ord. Han viste oss hva tro er for noe i Guds ord og ved sitt praktiserende liv, Jesu liv i sin helhet er Jesu tro og Jesu vitnesbyrd til oss.

Det er ingen vei utenom det og Johannes skriver følgende om Jesu vitnesbyrd.

Åp 12,17 Og dragen blev vred på kvinnen og drog avsted for å føre krig mot de andre av hennes ætt, dem som holder Guds bud og har Jesu vidnesbyrd.

Johannes skriver rett ut at Dragen er selve Satan, denne verdens Herre og da slangen fra Edens have. Satan fører her krig kun imot de som har Jesu tro, altså ikke bare tror på, men har Jesu tro og de holder Guds bud. Johannes sier videre om sitt folk.

Åp 19,10 Og jeg falt ned for hans føtter for å tilbede ham; og han sier til mig: Var dig for det! jeg er din og dine brødres medtjener, de som har Jesu vidnesbyrd. Gud skal du tilbede! For Jesu vidnesbyrd er profet-ordets ånd.

Engler som har Jesu tro regnes som våre brødre og medtjenere. Vi tilber Gud og de som har Jesu vitnesbyrd har også profetordets ånd.

Simon Peter sier det samme angående profetordet.

2 Pet 1,20-21 idet I først og fremst vet dette at intet profetord i Skriften er gitt til egen tydning; 21 for aldri er noget profetord fremkommet ved et menneskes vilje, men de hellige Guds menn talte drevet av den Hellige Ånd.  

Det er alvorlig interessant å se hva vitnesbyrdet er igjennom Moses, som jo talte om Jesus.

2 Mos 25,16 Og i arken skal du legge vidnesbyrdet* som jeg vil gi dig.

2 Mos 25,21 Så skal du sette nådestolen ovenpå arken, og i arken skal du legge vidnesbyrdet, som jeg vil gi dig.

Vitnesbyrdet er de ti bud. Tenk det, dette er Jesu vitnesbyrd lagt oppe i Paktens Ark som Nådestolen står på og dette er ett bilde eller skyggen av den trone som Gud sitter på i himmelen! Dette er Jesu vitnedsbyrd!

Jesaja sier følgene:

Jes 8,20 Til ordet og til vidnesbyrdet! - Dersom de ikke sier så, det folk som ingen morgenrøde har,

Hva innebærer det egentlig å personlig og individuelt selv ha Jesu tro, reellt her og nå? Forstår vi da profetene i ett og alt? Holder vi Guds bud slik Han skrev de på steintavlene eller kan vi endre på de etter hvordan verden, hedenskapen sier/ tilber og dennes kultur endrer seg?

Simon Peter sier jo at om vi tror så vet vi og kjenner hvilken tid enhver har levd i, den tid vi er i nå og samt fremtidens tid er kjent for oss. Om vi har Jesu tro så vet vi enhver tid. Hvem tør å tro så sterkt og hvorfor?

1 Pet 1,10-12 Om denne frelse var det profetene gransket og ransaket, de som spådde om den nåde som I skulde få, 11 idet de ransaket hvilken eller hvad slags tid Kristi Ånd, som var i dem, viste frem til når han forut vidnet om Kristi lidelser og om herligheten derefter; 12 for det blev dem åpenbaret at de ikke tjente sig selv, men oss, med dette som nu er blitt kunngjort ved dem som har forkynt eder evangeliet ved den Hellige Ånd, som blev sendt fra himmelen - dette som englene attrår å skue inn i.

Avslutter kort med hva Johannes sier i Jesu åpenbaring om hvem alene som blir hentet av Jesus Hans andre komme i forbindelse med de forholdsvis kjente tre englers budskap.Men også om noe annet som ligger oppe i Paktens Ark under nådestolen.

Åp 14,12 Her er de helliges tålmodighet, de som holder Guds bud og Jesu tro.

2 Mos 16,33 Så sa Moses til Aron: Ta en krukke og legg i den en full omer manna, og sett den ned for Herrens åsyn til å gjemmes for eders efterkommere!

4 Mos 17,10 Og Herren sa til Moses: Bær Arons stav inn igjen foran vidnesbyrdet for å gjemmes som et tegn for de gjenstridige; og du skal gjøre ende på deres knurr, så jeg slipper å høre på det; ellers skal de dø.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt