Anne Jensen

36

Kristen nok for Gud

Publisert: 7. feb 2014

Like før jeg forlot menigheten og stakk ut i "verden", møtte jeg på min ungdomspastor. Jeg hadde gått litt tidlig fra et ungdomsmøte og han kom etter meg og spurte om jeg ikke ville være sammen med dem. Jeg sa som sant var at jeg ikke ønsket det, "takk, men nei takk".

Han merket nok at "noe" var galt, for plutselig spurte han om jeg fortsatt var frelst.

"Nei, jeg tror ikke det", svarte jeg.

Han så litt forundret på meg og spurte:

"Men tror du på Jesus?"

Jeg nølte litt, og svarte:

"Ja, jeg har alltid trodd på Jesus".

Min ungdomspastor lyste da opp i et stort smil og sa:

"Men da er du jo frelst da".

Ja, jeg var frelst. De gangene jeg droppet gudstjenesten og gikk på kino med venner, så var jeg frelst. Eller de gangene jeg var for sliten til å reise til byen for å evangelisere, så var jeg frelst. De dagene jeg forsov meg, og ikke fikk tid til å starte dagen med bibellesning og bønn, så var jeg frelst. Og de gangene jeg gråt i fortvilelse for at venner og familie vendte meg ryggen, så var jeg frelst.

Og jeg er fortsatt like frelst. Jeg leser ikke bibelen, jeg evangeliserer ikke, jeg går ikke på kristne møter og jeg tror ikke på evig pine i Helvete. Men jeg er fortsatt like frelst.

For evangeliet og frelsen handler ikke om kristne gjerninger, kristne meninger, kristne standpunkt eller kristne holdninger. Kristenliv er mer enn skriftsteder og bibelkunnskap.

Så hva gjenstår egentlig da? Hva er igjen av min frelse og mitt kristenliv, når jeg har eliminert bort alt "det ytre", som liksom skal "kjennetegne" en kristen? 

Jeg har bare troen på Jesus, jeg. Jeg tror på Hans liv for meg og til meg. Og selv om jeg med det kanskje ikke er kristen nok for alle, så er jeg kristen nok for Gud.

Ef.1.7 I ham har vi friheten, kjøpt med hans blod, tilgivelse for syndene (...)

Kommentar #1

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden

Godt innlegg - rett på sak!

Kommentar #2

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har bare troen på Jesus, jeg. Jeg tror på Hans liv for meg og til meg. Og selv om jeg med det kanskje ikke er kristen nok for alle, så er jeg kristen nok for Gud.

Hei Anne

Hvis man strever i egen kraft, så vil man streve med å godkjenne seg selv som bra nok. Forømmelsen kommer fortere over oss i egen kraft. Men når man får vile i nåden og i sannheten i Guds ord,

SÅ VIL MAN SELV SKJØNNE OG FORSTŨHVA DET HANDLER OM.

Å vile i Kritus er ikke enkelt, men et handler ofte om overgivelse av seg selv og sine laster.Trenger man å gå rundt å tro at man er bra nok? Nei egentlig ikke, for når man er født på nytt så vet man at man har fått et nytt liv i vårt indre liv. Det gamle livet vender man seg bort i fra, og ser fram mot et nye livet i kristus. man må jo gjerne på veien forsake ting man før elsket, men det er en liten pris å betale i forhold til det Jesus gjorde på korset for oss.

Å være kristen nok høres strevsomt ut, men friheten ligger i sannheten. for sannhetensetter oss fri fra løgn og bekymringer, noe frykter døden, men det trenger man ikke når man kan vile i Kristus. Hvorfor frykte noe man ser fram til slik Paulus sier, døen er en vinning, et håp som ligger der framme er et håp til liv og ikke et håp til død. Ingen mennesker kan forømme hverandre, men vi kan være med å hjelpe hverandre framover. Den fullkommende frelse ligger er framme. Vi er alle elsket av Gud. og Guds nåde varer hele veien inn. Men det kommer an på våre valg, for Gud er villig, men er vi villig til å offre alt for å nå målet, og da snakker jeg ikke om å streve i egen kraft, men i Guds kraft ligger vår styrke. Jesus sier elsker dere Faeren holder dere Hans bud,og Hans bud er lette. hva menes med lette jo vandrer man i Kristus, så blir budene lette å holde, elske din neste som deg selv og man elsker Gud om man holder Budene. det er jo lett er det ikke ? 

Ha en fin kvel Anne:)

mvh

Rune

Kommentar #3

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Så hva gjenstår egentlig da? Hva er igjen av min frelse og mitt kristenliv, når jeg har eliminert bort alt "det ytre", som liksom skal "kjennetegne" en kristen?

Jeg har bare troen på Jesus, jeg. Jeg tror på Hans liv for meg og til meg. Og selv om jeg med det kanskje ikke er kristen nok for alle, så er jeg kristen nok for Gud.

Du har gjort deg dyrekjøpte erfaringer, Anne. Det vitner ditt innlegg om. The blame game som kristne bedriver innbyrdes, tar aldri slutt. Man blir aldri god nok. Det blir aldri nok gjerninger. Alltid er det et eller annet man ikke får til. Og da kommer det religiøse politiet med én gang. Den som er uten stein kan kaste det første verset, sier jeg da. Og jeg tror noen ganger at kristenheten har glemt at vi trenger frelse. Og den er bare av nåde. Ikke gjerninger. Det hjelper faktisk ikke hvor mye man har å vise til av gode gjerninger - dette i seg selv er selvsagt viktig, men frelsen er fortsatt ufortjent. Også om man har vært en troende i 50 år.

Har lyst til å sitere en nådeforkynner. Han gjør en parodi på menigheten: "Først når du har blitt som oss skal vi slutte å fordømme deg!" Det sier sitt. Ikke rart i at folk pakker sakene sine og lever ut troen i den private sfære. 

PS! Nå var dette en nesten utelukkende negativ kommentar med tanke på kristenheten. Synes stort sett folk er hyggelige (enten de tror eller ikke). Så er det sagt. Men skal man drive å forklare seg og hele tiden rettferdiggjøre sin tro på Jesus overfor andre kristne? Nei. Og det er her jeg synes ditt innlegg viser modenhet. Noen mennesker er umulig å behage. Sånn er det bare. 

Kommentar #4

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Hvorfor frykte noe man ser fram til slik Paulus sier, døen er en vinning, et håp som ligger der framme er et håp til liv og ikke et håp til død. Ingen mennesker kan forømme hverandre, men vi kan være med å hjelpe hverandre framover. Den fullkommende frelse ligger er framme. Vi er alle elsket av Gud. og Guds nåde varer hele veien inn.

Amen! 

Kommentar #5

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Jeg lever i en sånn merkelig symbiose

Publisert nesten 8 år siden

Mellom deg Anne og deg Rune, sånn trosmessig. Du Anne, har mye viktig å fortelle hvordan mennesker setter krav til oss. Vi lever etter dem i stedet for vårt forhold til Gud.

Du Rune forteller at mange kristne er sløve. Vi lever ikke etter sannheten.

Det dere egentlig forteller meg er at vi skal leve i forhold til Gud, og ikke hva andre mennesker synes vi skal gjøre i forholdet til Gud. Jeg tror det er et viktig poeng.

Kontakten vår til Gud går direkte til ham og ikke via andre mennesker. Andre mennesker kan imidlertid være til hjelp og noen ganger til ugagn.

Kommentar #6

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Anne

Publisert nesten 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
vi skal leve i forhold til Gud, og ikke hva andre mennesker synes vi skal gjøre i forholdet til Gud. Jeg tror det er et viktig poeng.

Ja, helt enig og det er der jeg tror du Anne har blitt forvirret av. Du tror ikke på Guds ord fordi du er forvirret av mennesker som leder andre i diverse kristen tro, forkynnere og pasterer mm., uten tilhørlighet til konkrete Gud i skriften (bla hold budene). Problemet er at det går ut over Guds ord, du svikter trosgrunnlaget skrevet på bokstaver så vi skal være trygge. Slutt derfor å stol/ tro på mennesker, stol på Guds ord og Gud. Men det har du forsåvidt gjort ved at du forlot din menighet som ikke stemte overens med Guds ord og Jesus korsfestet. Så hvem sin feil er det at du ikke tror på Guds ord lenger? Din egen eller andre mennesker?

Når du Petter trakk frem Rune i denne sammenheng vil jeg si Rune er der Anne var.

Kommentar #7

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Når du Petter trakk frem Rune i denne sammenheng vil jeg si Rune er der Anne var.

Hei Leif

Og hvor er du Leif ? Man må tenke igjennom sin lære.  Mange i dag lever i en falsk lære, og den lære som adventistene formidler er en vanglære som ikke samstemmer med Guds ord.

Å SOLE SEG IGLANSEN AV MASSE SKRIFTSEDER UTEN SELV Å FORSTÅ DET ÅNDELIGE INNHOLDET, ER SOM Å SE PÅ EN GODE MATEN UTEN EGENTLIG Å SPISE DEN.

Å bli født på nytt handler om et nytt liv i kristus, ikke henge i det gamle livet i den gamle pakten leif.

Du har ingen grunnlag og si at jeg er der Anne var, og en ting til hvor godt kjenner du Anne til å si hvor hun har vert i sitt liv. Jeg har aldri vert i nærheten av livet Anne har vert i.Trosbevegelsen er et liv for seg selv, og det er i kjødets kraft. 

Du har mye å lære om åndens visdom leif, hvor henter du din visdom fra, eller arvet den fra, er det adventistenes lære som er menneskebud, eller får du din visdom via Ånden? eller er det hodet som du tar in visdom fra?

mvh

Rune

Kommentar #8

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Jeg har aldri vert i nærheten av livet Anne har vert i.Trosbevegelsen er et liv for seg selv, og det er i kjødets kraft.

TB er ett farlig sted ja, ingen tvil om det men de bedrar i ånden og viser til ånden. Det samme gjør du.

2 Tess 2,9-12 Og hans komme skjer, efter Satans kraftige virksomhet, med all løgnens makt og tegn og under, og med all urettferdighetens forførelse for dem som går fortapt fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunde bli frelst.

Og derfor sender Gud dem kraftig villfarelse, så de tror løgnen, forat alle de skal bli dømt som ikke har trodd sannheten, men hatt velbehag i urettferdigheten.

Her er sannheten nedskrevet (som mange i Jesu navn ikke tror):

Luk 4,4 Og Jesus svarte ham: Det er skrevet: Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert Guds ord.
Luk 4,8 Og Jesus svarte ham og sa: Det er skrevet: Du skal tilbede Herren din Gud, og ham alene skal du tjene.
Luk 4,12 Og Jesus svarte og sa til ham: Det er sagt: Du skal ikke friste Herren din Gud.

Joh 6,35-36 Jesus sa til dem: Jeg er livsens brød; den som kommer til mig, skal ikke hungre, og den som tror på mig, skal aldri nogensinne tørste. 36 Men jeg har sagt eder at I har sett mig og tror dog ikke.

Joh 6,44-45 Ingen kan komme til mig uten at Faderen, som har sendt mig, drager ham, og jeg skal opreise ham på den ytterste dag. 45 Det står skrevet i profetene: Og de skal alle være lært av Gud. Hver den som hører av Faderen og lærer, han kommer til mig.

Joh 6,47-48 Sannelig, sannelig sier jeg eder: Den som tror, har evig liv. 48 Jeg er livsens brød.

Joh 6,51 Jeg er det levende brød, som er kommet ned fra himmelen; om nogen eter av dette brød, skal han leve evindelig; og det brød jeg vil gi, er mitt kjød, som jeg vil gi for verdens liv.

Hebr 11,1-3 Men tro er full visshet om det som håpes, overbevisning om ting som ikke sees. 2 For på grunn av den fikk de gamle godt vidnesbyrd. 3 Ved tro skjønner vi at verden er kommet i stand ved Guds ord, så det som sees, ikke blev til av det synlige.

Kommentar #9

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
TB er ett farlig sted ja, ingen tvil om det men de bedrar i ånden og viser til ånden. Det samme gjør du.

Hei Leif

Hvordan kan du vite det, når du ikke forstår det jeg skriver? Ånden gjør levende og kjødet gir død. slik er det med falske læresettninger også.

mvh

Rune

Kommentar #10

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Hvordan kan du vite det, når du ikke forstår det jeg skriver? Ånden gjør levende og kjødet gir død. slik er det med falske læresettninger også

Jeg mener å forstå det du skriver og jeg inviterer deg til konkrete dybdestudier av Guds ord for å kontrollere det vi tror. Det vil du ikke, og jeg forstår hvorfor.

Vi kan fortsette dette her: http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread11473288/?next=60#post_11473768

Kommentar #11

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Slutt derfor å stol/ tro på mennesker, stol på Guds ord og Gud.

Dette er et godt råd. Etter å ha vært med i en sekt en gang, erfarte jeg etter å ha stått utenfor menighet en stund, at Jesus er min Hyrde. Har vært med i gode menigheter også. Men så er det kanskje én menighet (les: sekt) som ødelegger alt sammen. Og da er det godt å ha troen på Jesus og Bibelen. Anne tror fortsatt på Jesus. Til informasjon. :-)

Kommentar #12

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden

Hei Leif

Hadde du forstått meg så hadde du vist hva jeg snakket om Leif for det enkle og sunne budskapet forstår alle som mottar visdom i ånden fra Guds ord.

Mva

Rune

Kommentar #13

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Jesus er min Hyrde. Har vært med i gode menigheter også. Men så er det kanskje én menighet (les: sekt) som ødelegger alt sammen. Og da er det godt å ha troen på Jesus og Bibelen. Anne tror fortsatt på Jesus. Til informasjon. :-)

Ja, men det sier jeg også, desverre får Guds ord skyld og hun stoler ikke på Gud i Hans ord til oss, men tror på Jesus. Så hva skal til for å gjenopprette tilitten (som er troen)  til Guds ord så hun/ vi kan stå fast på nettopp: "Det står skrevet"?

Kommentar #14

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Så hva skal til for å gjenopprette tilitten (som er troen) til Guds ord så hun/ vi kan stå fast på nettopp:

Hun har tillit til Bibelen slik jeg kjenner henne. Men dette får du nesten ta opp med henne direkte. Hun siterer jo Bibelen i innlegget. :-)

Kommentar #15

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Hun har tillit til Bibelen slik jeg kjenner henne. Men dette får du nesten ta opp med henne direkte. Hun siterer jo Bibelen i innlegget. :-)

Ja, jeg har jo invitert til samtale. :)

Kommentar #16

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Det dere egentlig forteller meg er at vi skal leve i forhold til Gud, og ikke hva andre mennesker synes vi skal gjøre i forholdet til Gud. Jeg tror det er et viktig poeng.

Kontakten vår til Gud går direkte til ham og ikke via andre mennesker. Andre mennesker kan imidlertid være til hjelp og noen ganger til ugagn.

Jeg håper alle har noen de har tillit til, som kan være til hjelp og støtte. Og sånn sett er vel ikke VD et egnet sted, selv om det er mange kristne her, eller?

Kommentar #17

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Så hvem sin feil er det at du ikke tror på Guds ord lenger? Din egen eller andre mennesker?

Jeg tror på Guds ord, men har brent meg på å gape over for mye. Jeg har tatt konsekvensen av at jeg forstår stykkevis, og forholder meg dermed til det jeg forstår og kan stå for, med god samvittighet.

Kommentar #18

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Men skal man drive å forklare seg og hele tiden rettferdiggjøre sin tro på Jesus overfor andre kristne? Nei.

Jeg tror noe av det viktigste vi gjør, er å lære å tro "selvstendig". Les bibelen selv. Det er alltid noen som tror annerledes, men hva så? Og det er alltid noen som er enige. Flott det, men hva så?

Tro og kristenliv handler ikke om "enig" eller "uenig", men om å lære å kjenne Gud, der vi er. Og jeg har ikke hastverk, sånn sett sagt.

Nei, så er ikke "rett" teologi, rett lære, rette tolkninger og rett tro 100% på plass, men hva så? :-) Jeg har tro på at Gud er såpass til Gud at Han kan lede oss til hele sannheten.

Kommentar #19

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Nei

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Å være kristen nok høres strevsomt ut

Ikke snev av strev ;-)

Kommentar #20

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror på Guds ord, men har brent meg på å gape over for mye. Jeg har tatt konsekvensen av at jeg forstår stykkevis, og forholder meg dermed til det jeg forstår og kan stå for, med god samvittighet.

Det gleder meg, la oss helliggjøres og refoprmeres i tråd med Hans ord. :)

Kommentar #21

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Det gleder meg, la oss helliggjøres og refoprmeres i tråd med Hans ord. :)

Hei Leif

Hva betyr helligjørelse for deg Leif, og det å leve Helligt?

mvh

Rune

Kommentar #22

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Guds ord gir svaret

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Hva betyr helligjørelse for deg Leif, og det å leve Helligt?

Å gjøres hellig betyr at man settes istand til spesielt bruk i denne fortapte verden. Vi skal være hellige fordi Gud er hellig.

3 Mos 11,44-47 For jeg er Herren eders Gud, og I skal hellige eder, og I skal være hellige, for jeg er hellig; I skal ikke gjøre eder selv urene ved noget av det kryp som rører sig på jorden. 45 For jeg er Herren, som førte eder op fra Egyptens land for å være eders Gud, og I skal være hellige, for jeg er hellig. 46 Dette er loven om de firføtte dyr og fuglene og alle de liv som rører Sig i vannet, og om alle de dyr som kryper på jorden, 47 så I kan skille mellem urent og rent, mellem dyr som kan etes, og dyr som ikke skal etes.

Rom 12,1-3 Jeg formaner eder altså, brødre, ved Guds miskunn at I fremstiller eders legemer som et levende, hellig, Gud velbehagelig offer – dette er eders åndelige gudstjeneste – 2 og skikk eder ikke like med denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av eders sinn, så I kan prøve hvad som er Guds vilje: det gode og velbehagelige og fullkomne! 3 For ved den nåde som er mig gitt, sier jeg til enhver iblandt eder at han ikke skal tenke høiere enn han bør tenke, men tenke så at han tenker sindig, alt efter som Gud har tilmålt enhver hans mål av tro.

1 Kor 3,16-18 Vet I ikke at I er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i eder? 17 Om nogen ødelegger Guds tempel, ham skal Gud ødelegge; for Guds tempel er hellig, og det er I. 18 Ingen dåre sig selv! Om nogen iblandt eder tykkes sig å være vis i denne verden, han bli en dåre, forat han kan bli vis;

1 Pet 1,15-16 men vær, efter den Hellige som kalte eder, også I hellige i all eders ferd! 16 for det er skrevet: I skal være hellige; for jeg er hellig.

2 Mos 20,8 Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig!

5 Mos 5,12 Ta hviledagen i akt så du holder den hellig, således som Herren din Gud har befalt dig!

Guds barn er hellige og annerledes enn verdens barn, det fordi de elsker Ham, Den Hellige av hele sitt hjerte og hele sitt sinn.

Ellers kan du jo se til denne tråd, så vi kan ettersøke hva fallen syndig natur er og gjør?

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread11473288/?next=60#post_11473768

Kommentar #23

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tja...

Publisert nesten 8 år siden

Vi vet alle - vi som tror og anser oss frelst - som Jesus sa i Joh. 5:10: Den som hører mitt ord og tror han som har sendt meg, han har evig liv.  Han kommer ikke til dom, men har gått over fra døden til livet - at det er fullt mulig å leve dette jordiske liv på lavgear eller høygear for Herren - og for noen synes dette å være et bevisst valg.. men .. er det åndelig klokt?

Vi troende kommer ikke til dom sammen med verden, men likevel venter det oss alle en oppgjørsdag - dommen for Kristi domstol.  Så alvorlig er dette regnskapet at apostelen sier:  "Vi kjenner frykten for Herren.  Dommeren er Jesus Kristus selv."  

For egen del er jeg der at det å ha relasjon med Herren i og gjennom Ord og Åndens gaver i oppbyggelse og til virke er det vi egentlig er ment for alle, men som det er ... en .. som gjerne vil at så mange som mulig parkerer og ikke tar med seg inn i sin vandrings hverdag enten det er alene eller inn i en menighet der jeg tenker at det er der vi egentlig skulle ha vandret inn de fleste av oss da det ligger en beskyttelse i det å dele vår hverdag og vår vandring i et åndelig fellesskap.

Det som vil bli vurdert er våre gjerninger, våre drivkrefter og motiver, våre muligheter som ble utnyttet eller forsømt.  Her gjelder det ikke de ytre ting, men hjertets råd i det skjulte - det bare Herren kjenner.

Noen vil lide tap ved Kristi domstol - den som ingenting har vil bli fratatt selv det han har d.v.s. den tomme ære og falske glans som denne omga seg med under sitt liv på jorden.

Det største av alle tap må være å bli til skamme for Herren selv i hans komme.  Men også den som mister sin lønn som tjener, vil bli frelst som gjennom ild dersom denne er et sant Guds barn.

Til dem som får lønn vil det bli utdelt seierspriser - en uforgjengelig krans ( 1 Kor. 9:25), en hederskrans ( 1 Tess. 2:19), rettferdighetens krans ( 2. Tim. 4:8), livets krone ( Jak. 1:12 og Åp. 2:10) og ærens uvisnelige krans ( 1 Pet. 6:4).

Og disse kroner og kranser er ikke tom prakt - de er symboler på de tildelte framtidige oppgaver i evigheten og i kommende tidsaldre.

Vi har alle et ansvar for vår forvaltning og for egen del tenker jeg at vi som tror skal ha det i oss at går vi framover så er vi i pakt med forventningene - og går vi bakover så skal vi i så fall være oss bevisst hvorfor.

Den ultimate synd og det endelige frafall er opprør mot den levende Gud.

Alle troende skal altså møte til dommens prøve av sin tros om omvendelses ekthet.

Kommentar #24

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Jeg må være ærlig

Publisert nesten 8 år siden

Jeg skjønner ikke helt hva dere "krangler" om.

Vi må tro på Jesus, som Gud sendte i kjøtt og blod, som døde for våre synder og sto opp igjen, slik at vi kan leve ved troen på ham, i nåden , i syndenes forlatelse. Tror vi på ham har vi et nytt liv.

Vi bryr oss altfor mye om alle disse rare menneskene, som tror de har fått åpenbaringer. Jesus advarer mot slikt. Noen mennesker er til velsignelse, andre til forbannelse. DER må vi se på Gud og lære å skille.

Kommentar #25

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Tenk det

Publisert nesten 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Vi må tro på Jesus, som Gud sendte i kjøtt og blod, som døde for våre synder og sto opp igjen, slik at vi kan leve ved troen på ham, i nåden , i syndenes forlatelse. Tror vi på ham har vi et nytt liv.

Hele evangeliet, på to linjer :-D

Og får jeg føye til et skriftsted, siden "noen" tror vi er så avhengige av forkynnere og "profetiske røster":

Hebr 8,11 Men dette er pakten jeg vil slutte med Israels hus i dager som kommer, sier Herren: Jeg vil legge mine lovbud i deres sinn og skrive dem i deres hjerte. Jeg skal være deres Gud, og de skal være mitt folk. Da skal ingen lenger undervise sin landsmann eller sin bror og si: «Kjenn Herren!» For de skal alle kjenne meg, både små og store.

Målet med forkynnelse og "tjenester", må jo være å lede mennesker til dette "fellesskapet" eller "bekjentskapet" med Gud. Da er det bare en ting som gjelder, og det er "Jesus Kristus og Ham korsfestet".

Tror jeg da :-)

Kommentar #26

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
tro på Jesus, som Gud sendte i kjøtt og blod, som døde for våre synder og sto opp igjen, slik at vi kan leve ved troen på ham, i nåden , i syndenes forlatelse. Tror vi på ham har vi et nytt liv.

Bra med ærlighet. Jesus i kjød er også mitt poeng, for ved å tro Jesus i kjød kan vi også frelses fra synd reelt her og nå ved å følge Ham der Han gikk i tro. Desverre er ikke Jesus prøvd i samme kjød kirkens lære, for kirken sier at det å være i kjød er synd i seg selv.

Dermed døde Han ikke for våre synder i vårt kjød.

Hebr 2,11 For både den som helliggjør, og de som helliggjøres, er alle av en; derfor skammer han sig ikke ved å kalle dem brødre,
Hebr 2,14 Eftersom da barnene har del i blod og kjød, fikk også han i like måte del deri, forat han ved døden kunde gjøre til intet den som hadde dødens velde, det er djevelen,
Hebr 2,17-18 derfor måtte han i alle ting bli sine brødre lik, forat han kunde bli en miskunnelig og trofast yppersteprest for Gud til å gjøre soning for folkets synder. 18 For derved at han selv har lidt og har vært fristet, kan han komme dem til hjelp som blir fristet.

Det er her skillet er og kampen utkjempes, desverre er det få som skjønner følgene av denne Jesu på korset. Antikrist står frem i Jesu navn men sier ikke at menneskesønnen Jesus i kjød er Kristus.. . Antikrist benekter ikke Jesus som Gud men i kjød.

1 Joh 4,2 På dette skal I kjenne Guds Ånd: Hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud;

 

Derfor er det diskusjon i forvirring.

Kommentar #27

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Hadde du forstått meg så hadde du vist hva jeg snakket om Leif for det enkle og sunne budskapet forstår alle som mottar visdom i ånden fra Guds ord.

Hvem forstår deg egentlig?

Kommentar #28

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Jeg skjønner ikke helt hva dere "krangler" om.

Vi må tro på Jesus, som Gud sendte i kjøtt og blod, som døde for våre synder og sto opp igjen, slik at vi kan leve ved troen på ham, i nåden , i syndenes forlatelse. Tror vi på ham har vi et nytt liv.

Vi bryr oss altfor mye om alle disse rare menneskene, som tror de har fått åpenbaringer. Jesus advarer mot slikt. Noen mennesker er til velsignelse, andre til forbannelse. DER må vi se på Gud og lære å skille.

Det samme som alltid. Som saltstøtter som står der og mæler sine replikker etter faste ritualer. Anne Jensen var nok klar over at denne tråden kom til å bli slik den ble. Det er til å le seg skakk av når den mest dialogfiendtlige påstår at han inviterer til dialog. Resultatet er i så fall gitt på forhånd. Hvis ikke Jensen gir seg over til hans tro er hun et nek, hvilket hun altså ikke er. Helheten er slik at dette ikke kan lede noe annet sted enn i den vanlige skyttergravsposisjoneringen som svært mange metadebatter ofte gjør. Metadebatter og debatter om tro og fortolkninger på VD leder aldri noe sted hen enn å demonstrere uenigheten for all verden, og at man er utilnærmelige for hverandres synspunkter. Best å holde seg unna om man skal forbli troende for det er lite ånd over de divergenser som vises. Den eneste trøsten er at det ville ikke være anderledes var det Svartboka som ble dissekert like nøye. 

Kommentar #29

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
så er jeg kristen nok for Gud.

Er det noen som er uinteressert i din grad av kristendom så er det Gud -du er en skapning og det er nok til at Skaperen er fornøyd.

Kommentar #30

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Fast stilling

Publisert nesten 8 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.
Er det noen som er uinteressert i din grad av kristendom så er det Gud -du er en skapning og det er nok til at Skaperen er fornøyd.

Det tror jeg også (tror jeg) Frelsen er en "fast stilling", som ikke avhenger av annet enn troen på Jesus.

Kommentar #31

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Helheten er slik at dette ikke kan lede noe annet sted enn i den vanlige skyttergravsposisjoneringen som svært mange metadebatter ofte gjør.

Synes det løste seg ganske greit. Ser ut som jeg får lov å klare meg sjøl ;-)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere