Verdidebatt

De liberale kristne fortjener ros

Vi konservative kristne gjør den første synden. Vi elsker ikke nok. Og vi møter ikke folk med Jesu barmhjertighet i rikt mål som det første vi gjør når vi møter folk.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er det vanskeligste i en kultur der alle for noen generasjoner siden var kristne. Konservative må starte en kjærlighetsrevolusjon og den må starte nå.

De liberale kristne gjør den andre synden. Men den er ikke så stor. Og de fortjener ros for å holde fast på kjærligheten og å ha den i rikt mål. Men de blir stolte, og legger noe til kjærligheten.

Det begge partier kanskje gjør er å sette kjærligheten til Jesus og kjærligheten til menneskene opp mot hverandre.

1. Konservativ misforståelse: "Jeg må først si sannheten, deretter tør jeg være barmhjertig." De liberale har rett at de konservative kristne ikke elsker nok.

2. Liberal misforståelse: "Du må velge mellom Jesus og menneskene." Liberale kristne tar feil når de prøver å sette "den barmhjertige kristne" og Jesus opp mot hverandre. Jesus gjorde aldri det. Jesus ba folk elske Herren først, og i det andre budet i loven er å elske mennesker (din neste som deg selv). De liberale ber folk om å velge mellom å elske mennesker og å elske Gud. Det kan ikke kalles forsonlighet.

Jeg tror vi har behov for en Jesu kjærlighets-revolusjon i begge leire. Vis Jesu barmhjertighet. La ekte barmhjertighet vokse i våre hjerter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt