Verdidebatt

"Er Gud sint på Norge?"

Spørsmålet er ikke mitt, men Jan Hanvolds. Den kjente predikanten og lederen av TV Visjon Norge stilte det nylig på Facebook, og avisen Dagen har fanget det opp.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hva ligger så bak spørsmålet?  Jo - en antydning om at det kan være en sammenheng mellom katastrofebrannene i Lærdal, Flatanger og på Frøya og motstanden mot legers reservasjonsrett i abortspørsmålet.  Han skrev følgende i går på sin Facebook-side:

«Gud er sint på Norge? Har du tenkt på disse tre brannene i løpet av en uke nå. Er det et tegn ifra gud om at vi i Norge må omvende oss? Eller er dette helt tilfeldig? Det er rart å se bilde av Erna Solberg på side 1 i VG, med overskrift 2 «Abort Opprør!» 165 av 187 ordførere sier nei til reservasjonsrett. Og over står det: Verste brann siden krigen: Brent til Jorden.»  

Når han så blir presset litt av journalisten, prøver han å tåkelegge det hele ved hjelp av noen heller ulne formuleringer om at han jo bare har stilt et spørsmål.  Så får det bli opp til den enkelte å svare.  Men:  Han er likevel klar på at det kan være en sammenheng, for:

...når en nasjon går bort fra Gud, så mister det velsignelsen og vernet som Gud har gitt oss. Når man roter med naturen og ikke tar hensyn til den, så vil det begynne å skje saker og ting.  

Det slår ikke feil:  Hver gang det skjer noe katastrofalt som får stor oppmerksomhet i mediene, spretter en eller annen religiøs ekstremist opp og roper om Guds straffedom.  Vi så det også etter Utøya-massakren.  Motbydelig er det - og spekulativt!

Lenke til oppslaget i dagens Dagen (inkl. et fyldig kommentarfelt):  http://www.dagen.no/2014/01/31/kristenliv/katastrofe/tv-predikant/tv/206742

Lenke tl Hanvolds Facebook-side:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt