Verdidebatt

Atter en gang er det jøden som blir solgt. Hva fikk FrP tilbake?

Jeg hørte på Dagsrevyen at Siv Jensen nå kaster ut to israelske selskaper fra oljefondet fordi de er involvert i boligbygging i Øst-Jerusalem.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er skuffet! Svært skuffet! Det var ikke fra FrP jeg hadde ventet en slik boikott!

Jeg er ikke minst skuffet og sint over de implikasjonene som ligger i dette vedtaket, nemlig at FrP nå anerkjenner det palestina-arabiske kravet om at Øst-Jerusalem skal være deres hovedstad.

Øst-Jerusalem har aldri vært en arabisk hovedstad. Ja, det har kanskje aldri vært en entydig arabisk by. I stedet har byen blitt bebodd av, - i tillegg til jøder og arabere, - store kristne grupper fra forskjellige historiske kirker.

Dette kravet om suverenitet har derfor i realiteten sin bakgrunn i de 19 årene da jødene var fordrevet fra Øst-Jerusalem, og denne delen av byen var gjort jøde-ren under jordansk okkupasjon. Uten de 19 årene; - uten denne jøde-renheten; - så ville dette kravet aldri blitt en aktuell problemstilling.

Det er trist at et krav om suverenitet over Israels historiske hovedstad, jødenes desidert helligste by, - ja en signifikant del av selve deres identitet som jøder, - i realiteten legitimeres av 19 år med jøde-renhet.

Og den logiske implikasjonene er jo at man ved å anerkjenne dette kravet, så legitimerer man i realiteten de 19 årene med jøde-renhet.

Så, hva fikk FrP tilbake for sitt salg? Hvor mye var Høyre villige til å gi?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt