Verdidebatt

Legers reservasjonsrett

Når 2 av 3 spurte i Aftenposten er mot legers reservasjonsrett når det gjelder henvisning til abort synes jeg det er skremmende. Vi skal liksom leve i et av verdens mest demokratiske land!?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvor er folks forståelse for menneskerettigheter som religionsfrihet. Denne debatten er feilaktig gjort om til en debatt om kvinners rettigheter. Det er ikke snakk om å prøve å frata kvinner retten til å ta aboft, eller legge hindringer i veien. Hvor er toleransen og respekten for annerledes troende?

Lege er et yrke som hovedsakelig handler om å berge liv. Noen leger, kanskje særlig de med et kristent livsyn har kanskje opplevd yrket nesten som et kall. Jeg tror samfunnet kan gå glipp av gode fastleger ved ikke ha den nevnte reservasjonsretten. Noen vil vel ellers i praksis få yrkesforbud. Det er en selvfølge at også de leger som har valgt å reservere seg mot å henvise til abort møter abortsøkende kvinner med respekt, slik de også må møte alle andre pasienter med respekt.

Folk står jo selv fritt til å velge fastlege. Når en først skal ha en reservesjonsrett synes jeg det bør vurderes om den ikke også bør gjelde andre ting som noen leger ønsker å reservere seg mot, f. eks insetting av spiral.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt