Verdidebatt

Skiller jeg meg veldig ut?

Jeg synes ikke at jeg er en person som passer inn i "gruppene", eller sammen med "typene" her på Verdidebatt. Men så er det kanskje mange som føler seg akkurat slik også som jeg ikke vet om?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Siden Verdidebatt.no startet opp har jeg vært her. Før det var jeg aldri innom Vårt Lands debattsider. Men VL gjorde jobben sin, og leverte en svært brukbar side som ga folk med interresante eller tabloide utsagn, plass og oppmerksomhet.

Det skulle ikke gå lange tiden før flere ikke-kristne også heldigvis var på plass, og idag har jeg inntrykk av at det er ca like mange ateister som kristne innpå her - i hvert fall om man regner med de mest aktive. Noen muslimske røster har man også fått. Det har blitt et mangfoldig "sted" som opptar mye av tiden til flere mennesker.

Til motsetning fra mange kristne innpå her, har jeg etterhvert fått et svært skeptisk syn på religionens plass i det offentlige. Jeg tenker at i et samfunn der tro, religion eller livssyn ikke lenger er et samfunnslim, vil disse være noe som skaper større skiller i samfunnet jo større plass de får. De vil garantert føre til enda større integreringsproblemer jo flere etterfølgere av politisert religion vi får inn i landet. Derfor mener jeg at de som vil opprette nye religiøse skoler ikke burde få statsstøtte, jeg er skeptisk til livssynsorganisasjoner på skoler, og jeg mener at sterke ideologiske eller religiøse uttrykk ikke burde tillates i skolen eller i offentlige yrker.

Jeg høres gjerne da ut som en humanetiker vil mange da tenke. Men jeg kunne selvsagt aldri vært med i en organisasjon (Human-Etisk Forbund) som ikke bare ønsker å skille tro og politikk, men som ønsker å bekjempe metafysisk tankegang, og dermed fronter ateisme. Det ser man gjennom artiklene deres.  Jeg er kristen, og skal absolutt fortsette med det.

Dette er altså ett punkt som gjør at jeg føler meg mellom "gruppene". Et annet punkt er innvandring/integrering, men her merker jeg meg at naivistene er innenfor begge leire. Og uansett hva man kommer

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt