Verdidebatt

Moderate eller ekstreme?

Jeg skal innrømme at jeg er en av de debattantene som stort sett har forsøkt å framheve idéen om at den overveldende majoriteten av verdens muslimer er like moderate og fredelige som "mannen i gata" her i Norge. Pew-rapporten er derfor sjokkerende:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Pew Research Center har utført ei kvantitativ undersøkelse i den muslimske verden der man har spurt etter muslimers syn på politikk og religionens (islams) plass i politikken. Jeg anbefaler deg å se gjennom presentasjonen av hovedtallene (du kan også følge en link til hele materialet). I tillegg til Pew Research Center si nettside så har også Norge IDAG omtalt rapportens funn i en leder.

Rapporten: http://pewresearch.org/pubs/1814/muslim-public-opinion-hamas-hezbollah-al-qaeda-islam-role-in-politics-democracy

Norge IDAG: http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=18581

Det er mulig(!) at jeg har vært naiv, men jeg har over lengre tid innbilla meg selv at det overveldende flertallet av verdens muslimer har vært relativt moderate, og sånn sett ikke så ulike resten av verdens befolkning (fra Vesten til Latin-Amerika til Øst-Asia). Denne rapporten demonstrerer dessverre at det, som mesteparten av verden vil kalle barbari, antakelig støttes av et flertall av verdens muslimer.

I land som Egypt og Jordan støtter omtrent fire av fem muslimske innbyggere at folk som forlater islam skal drepes(!). Det hele virker helt absurd...

(Gå inn i rapporten og finn det relevante materialet hvis du vil trekke fram enkelte tall eller funn for å diskutere dem)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt