Verdidebatt

Blikket Bakover

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Året nærmer seg slutten og det er ikke mange dagene før journalister i Vårt Land skal dele en årsopplevelse med oss lesere, som satte merkbare spor.

Kanskje en ide at vi bloggere gjør det samme? En slags årskavalkade mellom sånne som oss? Selv om dette er sider som først og fremst er ment å bli fylt med debatt-stoff, kan det jo parallelt med de ulike meningsutvekslinger være rom i Herberget for spontane ytringer i tilbakeblikk kategori, sånn helt på tampen av kalenderåret - til ettertanke..

Jeg hiver meg ihvertfall utpå og sparker igang ballen med en munter pasning fra et ferieparadis i Middelhavet.

Det var høstferie dager av den hvilefremkallende sorten. I sentrum av alle de solfylte timene befant det seg en vannsklie, til glede for store og små. Og når barn først mestrer farten og ønsker at kroppen beveger seg enda raskere - var det kun en løsning på det problemet - dra ned badebuksa og skli med rumpa bar. I begynnelsen ble buksa dratt over hoftekammen på vei opp til toppen av frydefullt badeliv, men etterhvert gav de blaffen. Det ble en "sirkulær" bevegelse -omtrent som i barnesangen - "jorden snurrer rundt og rundt med barn på alle kanter". De løp opp alle trappetrinn på den ene siden og kastet seg ut på 70 barnlige favners dyp på den andre, med sine ulike rumpestreker til allment skue. Til de voksnes begeistring og en spansk badevakts økende bekymring.. (Også var det naturligvis noen voksne i perlehumør som skuet på hverandre og funderte et kort sekund på om de også skulle senke badetrusa i festfart modus. Dengang ei.)

Og knappe 2 timers flytur lengre østover i Middelhavet lekte Gazas barn.. Deilig er jorden og slekt skal alt for tidlig følge slekters gang?

Det var disse kontrastene som huket tak i meg fra en hotelballkong i sydligere strøk. De tynnslitte veggene mellom gledeshylende badebarn og kampen for noe livsfremkallende midt i et hjørne av verden der døden besøker de små.

Da er det kanskje din tur? Til å dele noe merkbart  fra året som snart henruller. Og hvis det funker så kan vi gjøre til en årlig TRÅD - oss bloggere imellom..

O'herlige, forunderlige, minnerike, årskavalerende skrivekløe? blogger - kjør på!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt