Geir Jørgen Bekkevold

21

Gratulerer til Marie Amelie, Årets Nordmann!

Etablerte politikere ønsker ikke å være i samme rom som henne. Hun har bodd mange år i Norge. Hun har tatt mastergrad ved NTNU. Hun regnes som norsk av alle, unntaken Norske myndigheter.

Publisert: 16. des 2010

I dag ble Maria Amelie kåret til Årets Nordmann av NyTid:  «Ved å skrive boka «Ulovlig norsk», har Årets Nordmann satt seg i en usedvanlig utsatt posisjon. Hver høytlesning og debatt representerer en fare for pågripelse. Men ved å fortelle sin historie, har hun tvunget oss, «det store norske vi», til å ta stilling til de papirløse flyktningenes hvileløse tilværelse. Hun har åpnet våre øyne for det som er så enkelt å stenge ute», heter det i juryens begrunnelse.

 

Jeg kjenner henne som ei tøff og positiv jente og er glad for at hun blir hyllet som årets nordmann. Jeg mener at Maria er med på å gjøre Norge til et rikt land. Selv om det offentlige Norge ikke har godkjent henne.

 

Sammen med Venstre og Sosialistisk Venstreparti inviterte KrF til høring om papirløse immigranter på stortinget. Og løftet frem den vanskelige situasjonen mange innvandrere er i. De er i Norge, de har enten ikke fått behandlet en asylsøknad eller så har dere søknad blitt avslått - men det er ikke noe trygt sted for de å dra. Noen av disse er kommet til Norge som barn og noen har oppholdt seg her så lenge som 17år. Uten papirer og uten rettigheter. Jeg mener at det ikke kan være slik at mennesker lever i en rettslig limbo.  Ingen mennesker er ulovlig!

 

KrF kjemper for at mennesker som vil være her, har sterk tilknytning til landet, ikke har noe annet sted å reise til og er lovlydige mennesker som ønsker å bidra til fellesskapet – ja de bør få bli i landet.  

Kommentar #1

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

KrF undergraver norsk lov

Publisert over 10 år siden

Nok en gang bekrefter KrF at de er totalt upålitelige i asyl- og innvandringsspørsmål. Geir, jeg vil anta at dette er noe du har dekning for i eget parti.

Dere i KrF ikke har noen gode svar på de utfordringene vi har med integrering. Stadig flere innvandrere som lever i parallelle samfunn uten å ta del i felles norske verdier. Det kanskje mest skremmende med den manglende integreringspolitikken til KrF er i spørsmålet om ulovlige innvandrere. La meg sitere fra deres politiske program for 2009 til 2013:

KrF vil styrke rettighetene til papirløse innvandrere. Det må bli lettere å få oppholdstillatelse for barn som har levd lenge i Norge. Utlendingers botid må kunne vektlegges i vurderingen av opphold på grunnlag av sterke menneskelige hensyn og særlig tilknytning til Norge.

Jeg kan ikke forstå dette avsnittet på annen annen måte enn at dere vil at ulovlige innvandrere skal få lovlig opphold i Norge bare de har vært i landet lenge nok ulovlig.

Når det gjelder denne Maria Amelie forstår jeg ikke hvorfor politikere og mediefolk har denne nesegruse beundringen. Her har vi en kvinne som bevisst nekter å samarbeide om å klarlegge sin identitet. Joda, hun er vakker, pen og snakker plettfritt norsk, men journalisters evne eller kanskje vilje til å stille kritiske spørsmål er totalt fraværende.

La oss ta VGs artikkel - Maria Amelie har gitt et ansikt til de ansiktsløse som et eksempel. VG skriver: Årsakene til flukten fra Kaukasus vil ikke Maria Amelie snakke om, bortsett at familien var forfulgt og truet, og at de fryktet for sine liv. Det ble kastet en bombe inn i huset deres. Hvorfor gir ikke Maria Amelie noe svar på.

Vi skal huske at i 2004 fikk hun og familien endelig avslag på asylsøknaden. Myndighetene trodde ikke på dem, og mente det var best de ble sendt tilbake til Russland.

Lovlig fattede vedtak i en demokratisk rettsstat som Norge må vi ha respekt for hvis vi ikke ønsker anarki. Hvordan kan KrF støtte at de undergraver norsk lov på denne måten?

 

 

Kommentar #2

Kjell Skartveit

99 innlegg  386 kommentarer

Riktig

Publisert over 10 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Lovlig fattede vedtak i en demokratisk rettsstat som Norge må vi ha respekt for hvis vi ikke ønsker anarki. Hvordan kan KrF støtte at de undergraver norsk lov på denne måten

Godt poeng av Kahrs. Det er et stort problem når hver sak på denne måten blir gjort om til en målestokk for vårt samfunns umenneskelige ansikt. Dersom logikken i denne saken skulle blitt gjort til gjeldende rett, ville Norge fått så mange asylsøkere at vi ikke ville overlevd som nasjon. Er det virkelig det Krf vil? Som medlem i Krf kan jeg si at jeg ikke deler denne holdningen, det må være lov til å si at et sted går grensen uten å bli sett på som umenneskelige, ufølsomme og hjerteråe mennesker.

Kommentar #3

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Omlegging av KrFs nettside

Publisert over 10 år siden

Jeg brukte en gammel lenke til KrFs program. De har lagt om sidene sine, og her er den korrekte lenken til KrFs politikk for flyktninger, innvandring og inkludering.

Kommentar #4

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Samme som USA

Publisert over 10 år siden

Norge vil nok - eller bør ihvertfall - med tiden gjøre som de har gjort i USA ved flere anledninger, nemlig å utstede grønt kort til alle udokumenterte innvandrere som har bodd i landet i et visst antall år.

En må da kunne forvente at de fleste har lært seg norsk (Maria Amelie snakker jo imponerende norsk), og er på et vis godt kjent med norsk kultur og levemåte. Så er det også å håpe at de fleste i likhet med Marie Amelie har lyst og mulighet til å bidra til samfunnet.

Og dersom Stortinget ikke skal måtte finne på nye metoder til å redusere trygder og pensjoner, så trenger vi hver arbeidsvillige hånd i framtiden.

Allikevel kan jeg ikke fri meg for tanken at det var uheldig å utstede en pris til en som bevisst omgår norske lover. Signaleffekten ved slike markeringer er gjerne større enn vi tror.

 

Kommentar #5

Tor Fagerhaug

48 innlegg  1778 kommentarer

Marie Amelie

Publisert over 10 år siden

Og hva om vi belønner slike stae mennesker som på tross av alt spretter opp mellom asfalten? Er amnesti bare forbeholdt tapere? Marie Amelie bør hedres med oppholdstillatelese i det minste kan hun betale tilbake det hun "snyltet" . Dette er ikke eksemplet på å være konsekvent, heller unntaket fra regelen :)

Kommentar #6

Randi Johnsen

45 innlegg  894 kommentarer

Er det grunn til å gratulere?

Publisert over 10 år siden

Litt merkelig avgjørelse av Ny Tid dette her. Man kan mene at norsk innvandringspolitikk og praksis bør endres til gunst for de papirløse som har bodd her, det er jo legalt i et demokratisk samfunn, men å tiljuble at ulovlig praksis er greit synes for meg å være et hån mot alle dem som får avslag på sine søknader om opphold og tar konsekvensene av det. Og mon tro om hun hadde blitt valgt til "årets nordmann" dersom hun ikke hadde vært så ressurssterk som hun er? Dette må oppleves ganske krenkende for dem som er i en vanskelig situasjon, men ikke greier dette som Marie Amelie har greid, nemlig å gjøre bruk av våre velferdsgoder (studieplasser) til tross for at hun  har oppholdt seg ulovlig her. Hvordan dette går an er det faktisk all grunn til å spørre seg om. Om etablerte politikere vil være i samme rom som denne damen er vel ganske så på siden av hva som er problemstillingen her. Spørsmålet er hva gjør man med de resterende 10 000 som oppholder seg her på samme vis, og hva gjør man med evt. fremtidige personer som velger å ikke ta konsekvensene av et avslag på opphold? Nei, det er tydeligvis ikke greit selv for en stortingsrepresentant å holde "tunga beint i munnen". Her velger man altså å legalisere en grov urettferdighet under dekke av å være human.

Kommentar #7

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

enig, Randi J

Publisert over 10 år siden
Randi Johnsen. Gå til den siterte teksten.

Spørsmålet er hva gjør man med de resterende 10 000 som oppholder seg her på samme vis, og hva gjør man med evt. fremtidige personer som velger å ikke ta konsekvensene av et avslag på opphold?

Som vanlig greier du å få sagt akkurat det som skal og bør sies! Takk til både deg og Kristian K for klare budskap!

Kommentar #8

Hans-Christian Holm

0 innlegg  73 kommentarer

Ond sirkel

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Og dersom Stortinget ikke skal måtte finne på nye metoder til å redusere trygder og pensjoner, så trenger vi hver arbeidsvillige hånd i framtiden.

Hva skal Stortinget da finne på når disse arbeidsvillige hendene blir gamle?

Å løse problemer med trygder og pensjoner ved å fylle på med nye mennesker i den andre enden av livsløpet, er en ond sirkel som er dømt til å ende i katastrofe. Det eneste bærekraftige er å ha et system og ei befolkning i likevekt, helst med et folketall som er atskillig lavere enn dagens.

Kommentar #9

Andre Sæteren

0 innlegg  44 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Randi Johnsen. Gå til den siterte teksten.

Her velger man altså å legalisere en grov urettferdighet under dekke av å være human.

Jeg er helt enig. Godt sagt.

Det er ikke slik at man nødvendigvis er en mer moralsk person om man hjelper noen få individer opp til god levestandard Norge (og på den måten lager en del solskinnshistorier om mennesker som fikk det så bra i Norge) i stedet for noen få hundre opp til akseptabel levestandard til samme pris i utlandet. Dette er det altfor mange som ikke har fått med seg.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere