Verdidebatt

Kortsluttet tankegang hos radikale islamister.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så har vi altså opplevd den første selvmordsbombemann  her i Skandinavia, der heldigvis kun to andre ble skadet i tillegg til at mannen selv døde. En ung mann, bare 28 år gammel, ektemann og far til tre. Faktisk en tragedie for denne familien, en meningsløs handling som overhode ikke tjente til noe som helst godt i verden. Den muslimske Allah  som, dersom GUD er GUD, neppe vil bifalle en slik gjerning, men fikk nok et eksempel på menneskers dårskap og forvirrete tankegang og gjerninger. Hva i all verden er det som får unge mennesker til å følge en slik tankegang og tro på at dette er veien til paradis, og hvilke signaler kan gi oss en pekepinn på at en slik tragedie er i emning?

Det er grunn til å merke seg at denne mannen ble stadig mere radikal muslim i betydningen kompromissløs mot dem han anså som muslimenes fiender. For det andre at han sympatiserte sterkt med temmelig ekstreme politiske ideologier, kunne faktisk folk lese seg til på hans facebook. Det tredje er at han var bosatt i Luton, England, altså i Europa. Men til tross for europeisk lovgivning mht. monogame ekteskap, valgte han å åpent annonsere etter kone nummer to, altså et utilslørt brudd på europeiske normer og lover. Hans begrunnelse i annonsen er kanskje egnet til å få mange av oss til å trekke på smilebåndet ( ønsker en kone som vil tilfredsstille Allah og ikke meg), men er etter min mening også et tydelig tegn på at denne relativt oppegående mannens tankeevner er forstyrret, av sykdom eller annen ekstrem påvirkning.

Så hva kan vi lære av dette? Jeg mener faktisk at i tillegg til at landenes overvåkingstjentester holder et øye med personer og grupper som kan bli en fare for sine omgivelser, bør naboer og kjente av slike personer gripe inn med korrigering av denne type tenkning og holdninger. De bør fremholde for dem at tre barn trenger en far og at Allah ikke bifaller ugjerninger som en selmordsaksjon vitterlig er, med fare for drap på uskyldige og helt tilfeldige forbipasserende. Dessuten at hans fiendebilder er oppkonstruert og faktisk forvridd, at denne mannens virkelige fiender er dem som bifaller at han tar livet av seg selv og eventuelle andre på en helt meningsløs måte. Dessuten at slike aksjoner bidrar til å vanære profetens navn og sette Islam som religion i et dårlig lys. Dette siste registrerer jeg at muslimer i Sverige heldigvis nå prøver på.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt