Espen Utaker

298

Tekniske problemer?

Om du støter på tekniske problemer på verdidebatt kan du sende oss en melding her.

Publisert: 1. des 2010
Kommentar #101

Arne B. Varmedal

7 innlegg  107 kommentarer

Test av hyperlink

Publisert over 10 år siden

"Å filme noen naken" kan være alvorlig nok, i likhet med "avis-schizofreni".....!

Fikk jeg det til?

1000 takk, Vegar!

Kommentar #102

Espen Utaker

298 innlegg  459 kommentarer

Fikk det ikke helt til.

Publisert over 10 år siden

Det ser ikke ut som du fikk det helt til, linkene lar seg ikke trykke på. Når du skriver et innlegg får du opp et lenkesymbol, like over teksten du skriver. Det ligger på verkøtøylinjen, til venstre for der det ståt HTML.

Det du først gjør er å kopiere en tråd. Jeg har nå kopiert den tråden jeg nå skriver i. Det gjør jeg ved å markere ordet "tråden", deretter klikker jeg på lenken / kjetting-symbolet. Da dukker der opp et lite skjema, hvor jeg legger inn den internett-tråden jeg kopierte. Dermed er lenken kopiert.

Kommentar #103

Arne B. Varmedal

7 innlegg  107 kommentarer

Nok et

Publisert over 10 år siden

nakent forsøk, eneste forskjell uten bruk av anførselstegn denne gang....

Kommentar #104

Vegar Monsen

30 innlegg  641 kommentarer

Fungerer ikke enda

Publisert over 10 år siden

men du limer bare inn hele linken i øverste linje av boksen, sant?

Kommentar #105

Mons Henrik Slagsvold

160 innlegg  2436 kommentarer

Publisering.

Publisert over 10 år siden

Har stadig problemer med å få publisert kommentarer. Men vet ikke om det skyldes min computer Mac, internettforbindelsen eller om det har med Vd's programmer å gjøre. Men er litt frustrerende å kanskje ha brukt en del tid og refleksjon på en kommentar. Så trykker jeg på "publiser" som forsvinner og så skjer intet. Innlegget står der som før, upublisert.

Kommentar #106

Ståle Halsne

50 innlegg  1177 kommentarer

Dobbel publisering

Publisert over 10 år siden

Publiserte et innlegg to ganger i denne tråden;

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread136496/#post_137162

Kommentar #107

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Kommentarer i dødens posisjon

Publisert over 10 år siden

Jeg synes redaksjonen har sviktet med hensyn til oppfølging av denne tråden. Den er meget godt profilert øverst til høyre på VD, men responsen kunne vært mye bedre. Dette var noe jeg skrev om 13. februar, men ingen, verken Vårt Lands redaktører eller utviklerne av VD har latt høre fra seg. Leser utviklerne denne tråden på VD?

Et annet moment i dette er at kommentarer i dødens posisjon, altså  #19, 39, 59 etc ikke er indeksert i søkeresultatene. Vanligvis kan vi kopiere en setning og komme rett til kommentaren, men det fungerer ikke for de i dødens posisjon. For eksempel er ikke kommentar #39 Et defensivt angrep i min tråd En NATO offiser beklager indeksert i det hele tatt. Jeg må her bare henvise til det nederste innlegget på side 2. Det er forøvrig samme problem på nyemeninger.no, også eid av Mentor Medier, med en lignende teknisk løsning.

Beslektet med dette er at vi ikke kan klikke oss videre til kommentarer fra søkeresultatene hvis kommentarene mangler overskrift. La oss ta Magnus Husøys kommentar #31 som et eksempel i denne saken. Denne kommentaren har sin URL, men det er ikke mulig å klikke seg inn fra søkeresultatene.

Selvfølgelig vil dette være en meget viktig bøgg å fikse, men jeg vil også sette pris på om dere kan se på hva som er feil med den norske stavekontrollen i Opera som jeg skriver om i kommentar #105; den fungerer  på alle andre sider enn VD og Nye Meninger.

En annen bøgg er at når man siterer toppen av en kommentar med publiseringsdato, blir hele kommentaren seende ut som et sitat, slik som denne ble. Da jeg prøvde å slette sitatet, fikk jeg bare opp overskriften. Problemet er det samme både i Opera og FF.

Etter at man har redigert en kommentar, er det også irriterende at man blir sendt til den første siden i tråden i stedet for å bli tatt tilbake til kommentaren.

Nå er det ufattelig mange bøggs her. Hele sitatet mitt er slettet etter at jeg redigerte kommentaren. Her er hele sitatet mitt:

Det er sikkert flere som har irritert seg over det, men den nederste kommentaren på hver side har ikke en URL. Dette gjelder for eksempel min kommentar 28 års-regel som tilsynelatende har URLen http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat6/thread126305/?next=20#post_126483. Men som det fremgår av URLen, kommer man bare øverst på side to, altså next=20. Dette er ikke noe problem for kommentarer som ligger langt ute, bare de ikke ligger mot bunnen, altså kommentar #19, 29, 39, etc; man blir dermed henvist til øverst på den neste siden. Min kommentar Bedre søkefunksjonalitet etterlyses har en korrekt URL selv om den ligger på side tre i debatten.

Kommentar #108

Espen Utaker

298 innlegg  459 kommentarer

Ja, kommentarene leses

Publisert over 10 år siden

En del tekniske utfordringer hjelper dere hverandre med på denne tråden, og det er jo helt topp. Andre tekniske problemer, som ditt Kahrs, sender jeg videre til teknisk support og ber de se på det.

Noen problemer får vi ikke gjort noe med akkurat nå, fordi vår tekniske support slik den er i dag, er noe redusert og skal slås sammen med et annet selskap. Men vi håper på å kunne styrke vår tekniske suppert i relativ nær framtid.

Kommentar #109

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Jo, men...

Publisert over 10 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

En del tekniske utfordringer hjelper dere hverandre med på denne tråden, og det er jo helt topp. Andre tekniske problemer, som ditt Kahrs, sender jeg videre til teknisk support og ber de se på det.

Vel, at folk hjelper hverandre, er jo flott, og det er spesielt bra når det ikke er særlig mye annen hjelp å få.

Har lagt merke til at det med jevne mellomrom stilles spørsmål på denne tråden. Hvis ikke meddebattantene svarer, er det ytterst sjelden at det kommer noe svar fra annet hold. Og dermed blir ofte enkle spørsmål stående ubesvart. 

Det er fint at redaksjonen inviterer bloggerne til å ta opp tekniske på denne tråden. De fleste oppfatter nok invitasjonen slik at dette er tråden der vi også kan få svar på tekniske spørsmål. Men det stemmer i liten grad. Slik blir tråden mest som "Klagemruen". Vi kan putte bønner inn i steinsprekkene, men det er ingen som forventer et "bønne"-svar der og da, eller i det hele tatt. Det er i grunnen helt greit, dersom det er det som er premissene.

Et eksempel på et spørsmål som det trolig er enkelt svare på, er mitt spørsmål i kommentar # 93 den 11. februar om meldingsvarsler. Jeg lurer på det er mulig å få melding på e-post når det er sendt melding til meg på bloggen.

Her er det tre enkle svaralterntiver - slik jeg ser det:

1) Du (altså jeg) må trykke på de rette knappene, så fungerer det. Du gjør slik, og slik...

2) Dette jobber vi med, og det vil være i orden i løpet av...

3) Dette har vi vurdert, men på grunn av....osv.

... eller noe slik.

Det mest elendige svaret er naturligvis intet svar. Da sitter vi litt sånn slukøret tilbake og får følesen av å ha snakket til veggen (les. Klagemuren).

I en kommentar fra deg, Utaker, den 19. februar - # 91 beklager du og skriver:

Jeg følger med på det som skrives her og sender også videre mailer til vår tekniske support. Det er nok dessverre litt i varierende grad hvor raskt tekniske utfordringer blir undersøkt og gjort noe med nå for tiden.

Det skyldes at det firmaet som har den tekniske supporten er under omorganisering og går på sparebluss akkurat nå. Men det skal ikke ta for lang tid før bedre løsninger skal være på plass. I den bransjen tør jeg imidlertid ikke love altfor mye på veldig kort sikt.

Det vi kan lese ut av dette er at vi kan trøset oss med at noen leser det vi skriver, og at VL har inngått avtale med et elendig firma for support. Dersom det er av interesse, kan dere få navnet på to-tre habile firmaer som ville være glade for å stille opp og gi gi god teknisk suppert og til forventet tid, det vil si kjapt.

Men, som sagt, ville det vært fint med ett eller annet svar når folk spør. Frekvensen på denne tråden er nå på et overkommelig nivå. Et spørmål eller to i uka, eller noe slik, burde det være mulig å svare på.

Men da er vi inne på noe annet, og kanskje det viktigste. VD, perosinfisert med deg på uriasposten, Utaker, får en del pepper. Det kan være urettferdig med all kritikken, f.eks. på grunn av ressursmangle eller noe slikt. Dette er tross alt en gratistjeneste for oss brukerne. Og vi ser jo at du som debattleder gjør jobben din på en god måte. Så det er mulig vi er for storforlangende?

Men da kunne det vært greit å få vite litt om hvordan dere jobber, hvilke ressurser som er satt av til VD og hvorfor ting, f.eks. på den tekniske siden fungerer såpass haltende. En slik informasjon kunne bidra til å skape forståelse, innsikt og kanskje til og med medfølelese - for alt det jeg vet. Uansett ville vi ende opp i en god dialog - based on facts and understanding. Det ville vært noe.:)

 

Kommentar #110

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Melding # 93

Publisert over 10 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Meldingsvarsel pr. e-post fungerer ikke. Det hadde vært en fordel om det hadde fungert.

Hva menes med at meldingsvarsel pr. e-post ikke fungerer? Er det slik at du ikke får nye kommentarer fra tråder og/eller personer du følger på e-post? Dette synes å fungere utmerket for mitt vedkommende...

 

Kommentar #111

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Personal calls

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Hva menes med at meldingsvarsel pr. e-post ikke fungerer?

Varsel om kommentarer, på tråder som jeg følger, fungerer også som det skal hos meg. De kommer som e-postmeldinger. Jeg mener meldinger - personlige meldinger. Fungerer det hos deg, Leif?

Kommentar #112

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Meldinger

Publisert over 10 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Jeg mener meldinger - personlige meldinger. Fungerer det hos deg, Leif?

Meldinger kommer ikke på e-post - nei - man må inn å sjekke på MIN BLOGG | MELDINGER for å se om det er noen som har skamrost ens siste innlegg. I praksis nærmest en uinteressant funksjon, m.a.o. En mulig feil som jeg vil tro er enkel å fikse med det kjennskapet jeg har til å sende email fra skript-språk.

But ya never know for sure...

 

 

 

Kommentar #113

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Poste innlegg

Publisert over 10 år siden

Har tidvis, slik som akkurat no, store problem med å få posta eit innlegg.

Når en "trikser" litt fram og tilbake, kan det lukkast. Men tidvis resulterer det i at innlegget kjem i to utgåver.

Eg nytter Firefox

Kommentar #114

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Enkelt å fikse

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Meldinger kommer ikke på e-post - nei - man må inn å sjekke på MIN BLOGG | MELDINGER for å se om det er noen som har skamrost ens siste innlegg. I praksis nærmest en uinteressant funksjon, m.a.o. En mulig feil som jeg vil tro er enkel å fikse med det kjennskapet jeg har til å sende email fra skript-språk.

Meldingsfuksjonen (personlige meldinger) er et bra tilbud. Vi kan gjøre som på FB, sende personlige meldinger til hverandre når dette er mest hensiktsessig. Jeg kommer av og til på at jeg skal sjekke meldingsboksen - sånn plutselig en gang i måneden eller to. Og, ooops, der ligger det jammen en melding, gitt, som  er to uker gammel. Det blir ikke mye dynamikk av slikt. Og det verste er at jeg selv fremstår som arrogant og uinteressert i mine kjære medbloggere. Det å ikke svare er, som kjent, en utbredt hersketeknikk.

Men så var det dette med fiksingen. Ja, jeg ville trodd at det er enkelt å fikse, men det ser ikke ut til å bli gjort. Det er synd for VD - og for oss. Kan ikke du fikse det for dem / oss? Jeg er novise i den bransjen.

PS. Skamrosen ser ut til å komme greit til uttrykk i kommentarene på selve bloggen. De meldingene jeg har mottatt og sendt er av en annen karakter - mer av typen "bakgrunnsinformasjon" og annet som ikke er naturlig å legge ut som kommentar.

Kommentar #115

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Mail-varsler mangler :(

Publisert over 10 år siden

Jeg får ikke lenger mail når noen av de jeg følger skriver innlegg eller kommentarer. Heller ikke nye kommentarer på innlegg jeg følger. "Jeg føler meg helt utafor" :(

Kommentar #116

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Samme her

Publisert over 10 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.

Jeg får ikke lenger mail når noen av de jeg følger skriver innlegg eller kommentarer. Heller ikke nye kommentarer på innlegg jeg følger. "Jeg føler meg helt utafor" :(

Heller ikkje får eg med på Aktivitet kommentar til eigne innlegg. Underlig nok!

Kommentar #117

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Da er det vel ikke bare meg.... :)

Publisert over 10 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Heller ikkje får eg med på Aktivitet kommentar til eigne innlegg. Underlig nok!

Takk for at du svarte meg! Kansje noen har tatt påskeferie?

Det blir ganske tidkrevende å følge opp, men kanskje er vitsen at vi skal lese alt som alle skriver? Eller er det et hint om at en skal hjelpe mannen i huset med "Den store påskereisen" som gammelredaktør Bore klarer å få oss hekta på!

Jeg ønsker i alle fall deg en velsignet påskehøytid ;)

Mvh Ragnhild.

 

 

Kommentar #118

marit elisebet totland

21 innlegg  67 kommentarer

Dette har vi ikke lov til å glemme

Publisert over 10 år siden

Jeg har flere ganger prøvd å lese kommentarene til dette innlegget som handler om filmen "saras nøkkel".Ser at den har over 30 000 lesere, med 3 kommentarer. To ganger har jeg fått opp kommentarene, men straks det skjer, løper makinen min ølpsk og jeg får mengder med midleritidige filer inn på maskinen min slik at den går helt i stå.

 

Nå skal jeg la være å åpne kommentarfeltet igjen, men kanskje flere har samme problem?

Kan det fikses?

 

Dette skjer bare når jeg går inn på dette dok, ikke i noe annet, hverken her på vd eller andre steder.

Kommentar #119

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Kjære Gud.

Publisert over 10 år siden

... kan ikke Du i Din store godhet og allmakt få sitatfunksjonen til å være tilstede, leve som den skal og faktisk virke hver gang den skal brukes? Det er så frustrerende at alt for ofte når jeg skal sitere noen kommer ikke biten jeg skal sitere opp, og jeg ønsker at de som har stellt i stand elendigheten må føde barn med klumpfot i tre generasjoner, men straffen får nå være opp til Deg og utmåle i purgatoriet.

Jeg er fornøyd så lenge det blir ordning på ting. Amen.

 

I påsketiden 2011

Njål Kristiansen

Enfoldig ukarismatisk kristen

 

P.S.; Det er ikke så verst om Du sørger for at posteringstiden, dvs tiden fra man trykker på post-knappen til postulatet er postulert mer enn halveres også. Spess i lange tråder kan man lure på om det er liv i serveren for det går alt for lang tid.

Din for alltid

Njål

Kommentar #120

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Annoying

Publisert over 10 år siden

Det er irriterende når siterte tekster, som danner grunnlaget for kommentarer, forsvinner.

Når vi siterer mer enn to-tre linjer, blir det meste borte ved publisering. Har forstått det slik at VD visstnok har problemer med en upålitelig nettleverksleverandør, men dette kan da ikke vare evig?

Kommentar #121

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Annoying 2

Publisert over 10 år siden

... og det er irriterende at ikke sideantallet nederst på siden ikke går lenger enn til fem, mens det faktiske sidetallet er høyere.

Men igjen, det å slite med (enkle) tekniske utfordringer, er noe vi alle har vært utsatt for, men så lenge de lar seg løse, så løses de.

PS. I kommentaren ovenfor skrev jeg nettverksleverandør, det er sikkert ikke rikig. Det er vel heller et webdesignerfirma eller teknisk support eller noe i den retning?

Kommentar #122

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Annoying 3

Publisert over 10 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Har forstått det slik at VD visstnok har problemer med en upålitelig nettleverksleverandør, men dette kan da ikke vare evig?

Det er nok ikke nettverksleverandøren som svikter, men webutviklerne. Men det er frustrerende, så jeg velger noen ganger å COPY det jeg skal sitere og PASTE dette inn som egen kommentartekst uten å bruke SITER-funksjonen. Deretter BOLDER (Sic!) jeg sitatet etter å ha føyd til navnet under på den jeg siterer.

Vitenskapelige undersøkelser viser at da er det mindre adrenalinforbruk enn ved bruk av selve sitatfunksjonen slik den fungerer pr. idag.

 

 

Kommentar #123

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Annoying 2B

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Det er nok ikke nettverksleverandøren som svikter, men webutviklerne.

Hurra! Jeg rakk å rette opp 'nettverksleverandør' med webdesignerfirma (som vel er det samme som webutvikler?) før jeg ble satt på plass. Regnet med at det kom. Gleden er dessto større over å ha kommet deg i forkjøpet, Leif. :)

Ellers er jeg enig. Det er bedre å bruke klipp og lim. Skal prøve å huske det.

Kommentar #124

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Når verken "siter" eller "copy" fungerer"

Publisert over 10 år siden

På strengen "Hamas + Fatah - et falskt initiativ" fungerer verken siter, copy eller kommenter innlegget. Der ligger to kommentarer, #6 og #7, som er svar til underskrevne. Men strengen er sperret, i alle fall for meg. ??????

Kommentar #125

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Når verken "siter" eller "copy" fungerer"

Publisert over 10 år siden

På strengen "Hamas + Fatah - et falskt initiativ" fungerer verken siter, copy eller kommenter innlegget. Der ligger to kommentarer, #6 og #7, som er svar til underskrevne. Men strengen er sperret, i alle fall for meg. ??????

Kommentar #126

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Når verken "siter" eller "copy" fungerer"

Publisert over 10 år siden

På strengen "Hamas + Fatah - et falskt initiativ" fungerer verken siter, copy eller kommenter innlegget. Der ligger to kommentarer, #6 og #7, som er svar til underskrevne. Men strengen er sperret, i alle fall for meg. ??????

Kommentar #127

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Når verken "siter" eller "copy" fungerer"

Publisert over 10 år siden

På strengen "Hamas + Fatah - et falskt initiativ" fungerer verken siter, copy eller kommenter innlegget. Der ligger to kommentarer, #6 og #7, som er svar til underskrevne. Men strengen er sperret, i alle fall for meg. ??????

Kommentar #128

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Når verken "siter" eller "copy" fungerer"

Publisert over 10 år siden

På strengen "Hamas + Fatah - et falskt initiativ" fungerer verken siter, copy eller kommenter innlegget. Der ligger to kommentarer, #6 og #7, som er svar til underskrevne. Men strengen er sperret, i alle fall for meg. ??????

Kommentar #129

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Til Elias Per

Publisert over 10 år siden

Du gjør det helt riktige! Legg inn denne klagen hvert 5. minutt inntil noen i redaksjonen reagerer!

 

Kommentar #130

Geir Engebretsen

13 innlegg  62 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Hei Leif.

Jeg har gjort mange gjentatte forsøk på å få satt inn et bilde i mitt nye innlegg( ikke profilbilde ). Selv om bilde er redusert til til ca. 500 pixler( 500 x 375 ), JPEG Image, og 63 KB, går ikke bildet inn. Opplastingsprogrammet for bilder under redigering  står bare og spinner.

Får du til slikt? Har du noen tips? Jeg spør siden du er en IT person.
Du kan titte litt på en e-post som jeg sendte til redaksjonen for noen dager siden:

"Hei.Takk for responsen. Jeg har nå forsøkt å laste opp et bilde med dimensjon: 500 x 375( er dette piksler? ),og størrelse: kun 63 kb( se vedlagt bilde ).Jeg ga maskinen ca 15 minutter til å laste opp. Men verdidebatt nekter fremdeles å gjøre dette.På lørdag prøvde jeg å gjøre dette via en annen datamaskin på en internettcafé. Men der gikk det heller ikke. Så jeg tror noe er feil i opplastingsprogrammet for bilder, i redigeringen  av innlegg. I så fall håper jeg feilen vil bli rettet opp. Jeg legger merke til at ingen andre debattanter har bilde til innleggene sine, kun profilbilder. Så det jeg lurte på nå er om noen av dere i redaksjonen kan sette inn bildet for meg, I innlegget." 

 

Kommentar #131

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Ikkje bevisst taktikk

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Du gjør det helt riktige! Legg inn denne klagen hvert 5. minutt inntil noen i redaksjonen reagerer!

Årsaka er at kommentaren ikkje "gjekk inn". Den stod berre å spann i ruta "publiser".. Tidvis over ein time! Dette førde til at eg skifta gjeremål, dvs sjekka litt rundt på andre strengar eller såg på TV i eit anna rom.

Dette resulterte i at når eg gjekk attende til "kommentaren på vent", så var han sporlaust vekk. Når eg trykte på "kommenter innlegget" så dukka den opp på ny.

Endeleg etter eit tidsrom på timar dukka kommentaren opp, og då tok eg kveld. Når eg no startar opp maskina på morgonen, ligg der 5 eksemplar på rad og rekke. Ikkje min intensjon.

Arsaka er at "publiser"-funksjonen ikkje "slår inn", men står og rullar opptil timevis. Eg har sett tvillingar av andre kommentarer også. Kanhende er årsaka den same?

Kommentar #132

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Hei Geir

Publisert over 10 år siden
Geir Engebretsen. Gå til den siterte teksten.

Opplastingsprogrammet for bilder under redigering

Jeg er ikke så sikker på at det er feil med opplastingsprogrammet, for jeg opplever selv at aktivitetsbildet bare står og spinner noen ganger. Men husk at dette er et "lurebilde" som kun foregår lokalt på din maskin og ikke nødvendigvis reflekterer at opplasting pågår. Dersom forbindelsen til serveren blir avbrutt av ulike årsaker vil bildet fortsette å spinne - men nettleseren din får bare ikke "tilbakemelding" om at opplastingen er ok.

Jeg pleier å gå ut uansett hvis spinningen ikke opphører, og opplever da at opplastingen er Ok allikevel. Dette gjelder også når man publiserer rene kommentarer uten bilde.

 

Kommentar #133

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

Jeg er irritert

Publisert over 10 år siden

Jeg må alltid ha to vinduer eller flere av VD oppe hvis jeg skal få det til å fungere. Opplasting av et innlegg fører alltid til at vinduet som innlegget ble skrevet i, låses. Jeg må da sjekke i et annet vindu at opplastingen virkelig har funnet sted. Det har den som regel. Når jeg så har fått verifisert at opplastingen har skjedd, må jeg lukke det låste vinduet og åpne et nytt hjelpevindu.

Jeg er også irritert over at det skal være så umulig og ta så lang tid å rette opp bugs som reduserer forumets funksjonalitet, som f.eks. den gjennomgående feilen emd sitatfunksjonen. Det kan da ikke by på noen overmenneskelig anstrengelse å få slikt rettet opp når det fungerer knirkefritt på de fleste andre fora av en viss kvalitet.

Kommentar #134

Geir Engebretsen

13 innlegg  62 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Jeg pleier å gå ut uansett hvis spinningen ikke opphører, og opplever da at opplastingen er Ok allikevel

 

Ok, hva skal jeg da gjøre?

Skal jeg la den spinne i en eller to timer?  Eller er det noe annet jeg kan gjøre for at forbindelsen til serveren ikke skal bli borte?( Skjønner ikke at det kan være problemet ).
Husk at jeg har forsøkt i hvert fall 30-40 ganger fra min egen, og internettcaféns pc.

                                                                                                        Geir

Kommentar #135

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Irritert småprat

Publisert over 10 år siden

Denne tråden er er blitt en hjelp-til-selvhjelp-tråd for forumets deltakere. Takk bl.a. til Leif Gullberg for iherdig innsats i å forsøke å bistå oss andre i vår tekniske villfarelser. Godt at noen tar ansvar.

Tekniske problemer innberettes, slik vi er blitt oppfordret til. En ting er at tilsynelatende lite eller intet skjer på den tekniske siden, men det skjer heller ikke noe i form av svar og respons fra redaksjonen. Sist noen lot høre fra seg var den 30. mars. Det er for 28 kommentarer siden.

Vi er blitt fortalt om problemer med webutviklingsfirmaet, men det er så lenge siden at den forklaringen ikke lenger synes troverdig.

Det hadde vært interessant om denne tråden i større grad kunne bli et dialogforum mellom redaksjonen og oss som er invitert til å delta både på selve bloggen og på denne tråden. Minner om at fanen (overskriften) der denne tråden er plassert er "Respons". Ok, den heter ikke "dialog", men det hadde likevel vært oppmuntrende og ikke minst klargjørende med respons - også fra redaksjonens side.

For mange av oss fortoner denne tråden seg mer og mer som stedet for irritert småprat, mens det for redaksjonen trolig oppfattes som irriterende småprat.

 

Kommentar #136

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Ikke mye

Publisert over 10 år siden
Geir Engebretsen. Gå til den siterte teksten.

Ok, hva skal jeg da gjøre?

Det er ikke mye du selv kan gjøre hvis ikke Webmasteren analyserer problemet ditt, men å laste opp et slikt bilde tar ikke mange sekunder, så etter ett minutt bør du kunne lukke vinduet.

Hvis det da viser seg at bildet ikke er kommet på plass, er problemet av en helt annen karakter. Jeg regner med at du bruker en standard nettleser for Windows, og dermed er det egentlig ikke mer du kan gjøre.

Olav Rune nevner at han kjører med to simultane vinduer/faner - det er en grei måte å sjekke dette på ved å trykke F5 (refresh) i det alternative vinduet.

 

Kommentar #137

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

flott med innlogging for å lese oss :)

Publisert over 10 år siden

jeg synes det er en forbedring at folk må logge seg på for å kunne lese alt vi har skrevet.

Skulle ønske vi også fikk lov til å redigere våre egne "verk" slik som rette opp skrive feilene våre på tidligere innlegg og gjerne slette ting .

Kommentar #138

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Nytt...

Publisert over 10 år siden
Mai-Liss Hauger. Gå til den siterte teksten.

jeg synes det er en forbedring at folk må logge seg på for å kunne lese alt vi har skrevet.

Dette er vel ikke riktig?

 

Kommentar #139

Arne B. Varmedal

7 innlegg  107 kommentarer

Forbedringene

Publisert over 10 år siden

ville være enda større om alle, uten unntak, måtte stille med fullt navn!  Hvem er f.eks. M.H? Moses Hallelujah?

Kommentar #140

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Dette er vel ikke riktig?

Ser sånn ut, man kan bare lese innlegget som vises der og da ikke de andre...

Kommentar #141

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Arne B. Varmedal. Gå til den siterte teksten.

ville være enda større om alle, uten unntak, måtte stille med fullt navn!

Jepp, og Moses Hallelujah har pause akkurat nå ,men enkelte ting bare kommenteres ;-))

Kommentar #142

Arne B. Varmedal

7 innlegg  107 kommentarer

Moses Hallelujah!

Publisert over 10 år siden
Mai-Liss Hauger. Gå til den siterte teksten.

Skulle ønske vi også fikk lov til å redigere våre egne

Dette er et svært, svært dårlig forslag/ønske, som jeg vil illustrere på følgende måte:

Sett at du er ansatt som kateket og har en fortrolig samtale, f.eks. med soknepresten, nettopp fordi du har respekt for og tillit til vedkommende, som jo også har taushetsplikt.  I løpet av samtalen betror du presten en av dine mange synder, helt i tråd med f.eks. Jens- Petter Jørgensens flotte visjoner om ærlighetsteologi.

Den fullstendig overraskende og nådeløse verbale overhøvlingen fra presten får deg til å gå meget nedbrutt hjem.

Så, etter at du har fått summet deg en tid, kommer du i skade for å sende presten en skriftlig kommentar/reaksjon på hvordan du opplevde møtet med henne.  Denne kommentaren inneholder også opplysninger vedr. din helsehistorikk og din synd.  Hennes reaksjon på denne er at hun legger dette skriftlige (les: kommentaren) fram for ditt arbeidsgiverorgan, der hun tilfeldigvis også sitter som medlem.  Måten dette gjøres på, uten å nevne den muntlige forhistorien (les: kommentaren/innlegget, ikke bare redigert, men "slettet" for omgivelsene), virker selvfølgelig sterkt kompromitterende på deg overfor din arbeidsgiver, ellers hadde hun vel neppe gjort det?

(Nå vet jeg ikke hvilket kjønn Moses Hallelujah har, men at "Kjønnets livsfarlige makt" også spiller sterkt inn i denne sammenhengen er ganske så åpenbart, om du tilfeldigvis også er mann = "det sterke kjønn".)

Og, før du vet ordet av det, er du i et jordisk helvete!

Behøver jeg utdype mer?  Nå?

Nei, la oss slippe slike tilstander her på Verdidebatt!

Kommentar #143

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Forståelse

Publisert over 10 år siden
Mai-Liss Hauger. Gå til den siterte teksten.

Skulle ønske vi også fikk lov til å redigere våre egne "verk" slik som rette opp skrive feilene våre på tidligere innlegg og gjerne slette ting .

Jeg har forståelse for at Mai Lovise Hauger har et ønske om å være anonym og slette tidligere innlegg hun tidligere har skrevet på VD. Fjollete fjas om at fargede har lavere IQ enn hvite er helt ok på verdidebatt var nok ikke et av de stolteste intellektuelle øyeblikk Hauger hadde. Her kan vi lese kommentarer fra en tolmodig Per Anfindsen og deretter Ole Jørgen Anfindsen avslørte hennes sviktende logikk.

Kommentar #144

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

Kjært barn har mange navn,Kahrs ;-))

Publisert over 10 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Jeg har forståelse for at Mai Lovise Hauger har et ønske om å være anonym og slette tidligere innlegg hun tidligere har skrevet på VD. Fjollete fjas om at fargede har lavere IQ enn hvite er helt ok på verdidebatt var nok ikke et av de stolteste intellektuelle øyeblikk Hauger hadde. Her kan vi lese kommentarer fra en tolmodig Per Anfindsen og deretter Ole Jørgen Anfindsen avslørte hennes sviktende logikk.

Helt greit for meg hva enn du måtte mene om mitt intelekt Kristian, det bekymrer ikke meg, men det innlegget du sikter til vil jeg nok ikke fjerne, det er jeg bare stolt av. Det virker forøvrig som du og jeg ikke har helt samme forståelse-  og empati for andre mennesker, men det får man vel bare regne med...

Kommentar #145

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

skulle gjerne vært mann jeg:)

Publisert over 10 år siden
Arne B. Varmedal. Gå til den siterte teksten.

Dette er et svært, svært dårlig forslag/ønske, som jeg vil illustrere på følgende måte:

Sett at du er ansatt som kateket og har en fortrolig samtale, f.eks. med soknepresten, nettopp fordi du har respekt for og tillit til vedkommende, som jo også har taushetsplikt.

Ja tenk om jeg var  mann, da ville mange problemer vært løst :P

Så du vil ikke ha denne muligheten til å kunne redigere dine egne innlegg her på verdidebatt altså?

Ja ja, men avisens skribenter kan redigere sine og slette hva de vil mens vi som skriver på våre egne blogger her inne ikke har samme rettighet.Jeg kan ikke engang gå tilbake å rette en gedigen skrivefeil i en enkel overskrift på en av trådene mine, men det kan redaksjonen gjøre med sine verk.

Har man en egen blogg så har man vanligvis denne muligheten, man kan i ettertid både rette skrivefeil og slette innlegg.

Her inne har vi jo egne blogger alle sammen og da synes jeg vi skulle ha rettighet til å redigere våre egne blogger.

Men jeg skjønner at dere herremenn ikke ønsker denne rettigheten, greit det, er jo alltid forskjell på hva folk ønsker- og mener  er rett og riktig,får vel bare leve med det ;-)

Kommentar #146

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Selv har jeg ingen problemer med å lese alle innlegg og kommentarer på VD uten å være innlogget, så jeg regner med dette er tilfellet for alle.

Problemet med online redigering er at det man først publiserer kan siteres av andre. Dette er en av grunnene til at redigering av egne kommentarer er sperret. En skjønt ikke helt. Fra publisering har du 30 minutter til å endre/redigere/slette. Dette bør holde rikelig, og er en enorm forbedring fra tidligere. I praksis kan du slette alt du har skrevet i dette tidsrommet dersom bondeangeren skulle melde seg.

Det virker for meg som om du ikke har satt deg helt inn i de endringer som ble gjort for en stund siden på VD. Men som du ser av denne kommentaren, så har jeg sitert deg. Og da er det ikke heller noen hjelp i om du skulle kunne endre din opprinnelige kommentar som jeg har sitert fra.

And while at it:

Jeg ønsker meg en funksjon i VD hvor jeg kan varsles via email om alle nye innlegg som postes. Jeg vet faktisk at dette er en enkel sak å løse uten å kjenne irrgangene i skriptene som benyttes av webverten.

 

Kommentar #147

Mai-Liss Hauger

69 innlegg  1261 kommentarer

hm,kan du?

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Selv har jeg ingen problemer med å lese alle innlegg og kommentarer på VD uten å være innlogget, så jeg regner med dette er tilfellet for alle

Kan du lese ved å klikke på hvert navn u innlogget altså?

Det kan ikke jeg:P

Er det bare for enkelte det da:P

Før kunne jeg for eksempel klikke på navnet ditt også lese hele din blogg, men ikke nå, då må jeg registreres først.Da kan ikke uregistrerte lese din blogg tenkte jeg. Men de innlegg som vises på skjermen kan leses.

 

Ja enig i at de 30 sekundene er en forbedring, det vet jeg, er jo litt med her i verden:)

Men jeg synes det er for kort tid, man kan jo ønske å forandre på ting i ettertid, lengere tid etterpå altså..

Og skrivefeil er det ikke sikkert man ser i løpet av 30 sekunder.Jeg har foreksempel en overskrift hvor det står : FACINERT, he he og det kan ikke jeg gjøre no med NÅ :P

 

Kommentar #148

Torleiv Haus

76 innlegg  3323 kommentarer

Tid for alarm?

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Selv har jeg ingen problemer med å lese alle innlegg og kommentarer på VD uten å være innlogget, så jeg regner med dette er tilfellet for alle.

Det er ikke tilfellet for meg i alle fall. Om jeg ønsker å se alle innlegg Gullberg har skrevet, må jeg logge inn, og det det ser ut til at denne funksjonen har blitt lagt til ganske nylig. Jeg vil at hvem som helst som ønsker det skal ha tilgang til alle mine innlegg, og lett kunne finne dem, uten å være registrert.  I det store og hele virker det som tilgangen til de enkeltes blogger stadig innskrenkes. Jeg klarer ikke lenger finne noen oversikt over hvem som er registrert som bloggere, og nå er det altså innført begrensninger på tilgangen til bloggene. Er det på tide å slå alarm, på vegne av vanvittig mange?

Kommentar #149

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Sekunder og minutter

Publisert over 10 år siden
Mai-Liss Hauger. Gå til den siterte teksten.

Ja enig i at de 30 sekundene er en forbedring, det vet jeg, er jo litt med her i verden:)

Men jeg synes det er for kort tid, man kan jo ønske å forandre på ting i ettertid, lengere tid etterpå altså..

Og skrivefeil er det ikke sikkert man ser i løpet av 30 sekunder.Jeg har foreksempel en overskrift hvor det står : FACINERT, he he og det kan ikke jeg gjøre no med NÅ :P

Det er heldigvis ikke 30 sekunder, men 30 minutter. En liten evighet i datasammenheng...

Kommentar #150

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Korrekt

Publisert over 10 år siden
Torleiv Haus. Gå til den siterte teksten.

Det er ikke tilfellet for meg i alle fall. Om jeg ønsker å se alle innlegg Gullberg har skrevet, må jeg logge inn, og det det ser ut til at denne funksjonen har blitt lagt til ganske nylig

Ja - jeg ser nå at ting er blitt forandret, og du har helt rett. Man må nå være både registrert og innlogget for å kunne få en oversikt over alle innlegg og kommentarer. Gadd vite hvorfor dette er innført...

 

 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere