Jarle Johansen

6

Akademias "seriøse" landløftedebatt

I enkelte debatter på verdidebatt.no debatten skal nok bare bønder, fiskere, snekkene, sjøfolk og andre lavintellektuelle holde seg unna. Her skal akademia få utfolde seg i fred og ro, uten utidig innblanding fra 'bermen'.

Publisert: 26. nov 2010

Undertegnede vil gi sin uforbeholdne støtte til Biskop Nordhaug i landløfte debatten.

Det skal bli interessant å overvåke hva som blir tolket som 'seriøst' i

Debatten mellom Nordhaug og Haaland
http://www.verdidebatt.no/debatt/post107925.zrm

Debattleder sier:
"De som har ytret seg i den gamle debatt-tråden på en mindre seriøs måte har nå fått sagt sitt. Alle tendenser til avsporinger ol. vil bli slettet.

Jeg legger ut utgangskronikken til Nordhaug på nytt, og Haalands svar deretter. Debattråden vil bli strengt moderert. Avsporinger og brudd på etiske retningslinjer kan medføre utestengelse fra verdidebatt.no."


Her i denne nye debatten skal nok bare fiskere, bønder, snekkene, sjøfolk og lavintellektuelle holde seg unna. Her skal akademia få utfolde seg i fred og ro, uten utidig innblanding fra 'bermen'.

De som enkelt ser (føler) fra hjertets perspektiv, kjærlighetens språk, at noe er feil og ikke 'henger på greip', må akademikerne intellektualisere over i 50 år med å twiste Bibelvers, før de finner ut at noe er galt.

Jeg observerer at Torstein Langesæter allerede har meldt seg som de 'seriøse' i debatten, og ser ut til å få stå, så han har vel den riktige seriøse 'mening' han da. Der var vel bare ca. 6 deltakere i den forrige debatten. Skulle vært interessant å vite hvem debattleder karakteriserer som 'useriøs' (?).

Debattleder har jo to ganger sagt sin mening i to tråder om hvilken vinkel han synest er interessant, og dermed seriøs........vi ser det jo også på hva som velges som gjesteskibenter og får uthevet plass på forsiden.

Undertegnede er forsåvidt sagt sitt i debatten, under den forrige tråden, som ble en veldig god og klargjørende debatt for min sin del.

Løftene og landet
http://www.verdidebatt.no/debatt/post107267.zrm

Kan vi se den samme arrogante, nedrige og overlegne holdning idag som Jesus observerte i møte med sin samtids fariseere og skriftlærde?

Trenger vi egentlig fariseerne og de skriftlærde, mer enn Jesus trengte de på sin tid?

Kommentar #51

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Beviser

Publisert rundt 11 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

men jeg har ingen andre enn meg selv å forholde meg til. - Så slik står saken fra min side akkurat nå.

Vi får se framover Magnus. - Jeg er åpen for at jeg har tatt feil av deg.

mette

Mette. Du har kommet med alvorlige anklager mot meg som du ikke har vært i stand til å bevise, og som du kunne ha oppklart med meg før du framsatte dem. Jeg forventer at du trekker tilbake alle de anklagene og påstandene du har kommet med ovenfor meg (hvorav ingen har rot i virkeligheten).

Kommentar #52

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Tilgivelse

Publisert rundt 11 år siden

Mette, jeg gir deg min tilgivelse og er for min del ferdig med saken. Men du må selv avgjøre om du vil beklage dine overtramp mot meg og ta i mot den tilgivelsen som jeg gir deg. Mvh Magnus

Kommentar #53

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Utestegning

Publisert rundt 11 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

For nå er det jo opprettet gruppesamtaler utenfor det åpne rom, der planer legges for hvordan man skal takle uønskede individ.

Jeg tenkte først å la være å kommentere siden det kan se ut til å ha lite for seg, men jeg klarer ikke la være siden jeg selv har vært utsatt for det samme som Jarle.

Kommentar til det som du sier her Mette.

Vel, da er det all grunn til å passe seg, og unngå og ha for sterke meninger som motsier deres argumentasjon. Det kan bli brukt mot en som ”spamming”, det har jeg selv erfart i et annet debattforum uten at jeg ser noen grunn i å rippe opp i noe navn, og jeg skrev ikke om noe annet, eller annerledes  enn jeg gjør her på vd, og det var heller ikke snakk om ubekvemsom ordveksling, tonen var gemyttlig, men meningene var steile, og siden det ikke fantes annet grunnlag å få noe på meg, ble det funnet på å kalle min argumentasjon for spamming. Jeg ble ikke helt utestengt fordi jeg ikke hadde gjort noe galt eller var ufin, men at motdebattantene ble overkjørt av min argumentasjon

Jeg fikk beholde muligheten til å besvare debattene på privatsvarlinjen. Triste greier å bli utestengt fordi en kan bibelen bedre enn sine meddebattanter, men, men, slikt kan sikkert skje her også hvis uviljen mot en blir for stor. Jeg bærer ikke nag til den personen som førte til utestengelsen, den satte bare stemplet sitt på seg selv som ikke klarte å takle sitt eget problemet på en bedre måte. En skal aldri føle seg for trygg hvis en faller i unåde hos noen. Selv synes jeg det var leit at Jarle ble utestengt, jeg leste også innlegget hans før det ble slettet og så ikke noe som skulle tilsi utestengelse, men en kan altså ikke føle seg for trygg. Noen får beholde sine meninger, mens andre må bare se og holde kjeft ellers….!!!

Derfor anbefaler jeg en så god tone som mulig ovenfor sine meddebattanter, ( selv om en ikke da heller behøver å være trygg), så har man i hvert fall ryggen fri. Nostradamus kalte det for sitt bakheng, de som tolket disse ordene forstod det som inkvisisjonen? Kan den fortsatt ha overlevd etter alle disse årene tro? En får ikke overbevist noen med ubekvemmeligheter, derfor, ro ned gemyttene! For de som ikke helt vet hva ordet ”spamming” betyr, så er det jo først og fremst et ord som har kommet i forbindelse med data, og ordet som sådan skal illustrere ”søppelpost”. I og med at jeg hele tiden forholder meg til bibelvers, syntes jeg dette hørtes merkelig ut, men Onlineservices definer spamming slik:

13. Hva er Spamming?

Spamming innebærer at man forsøker å sikre topplasseringer gjennom en feilaktig beskrivelse av sitt nettsted. http://www.onlineservices.no/news.asp?nid=112

Så da vet dere det, at selv om man siterer Bibelen rett, kan man oppnå å bli utesteng for å forsøke å oppnå en topplasering hvis ledelsen finner ut at en ikke bruker Bibelen på riktig måte! Men jeg tror at takhøyden for ulikt syn på tolkning tross alt er høyere her på vd, det skal de ha ros for, selv om det er noen som prøver på å få justert dette.

Kommentar #54

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Utvid din horisont

Publisert rundt 11 år siden
Verner-Ronald Hansen. Gå til den siterte teksten.

Grunnen til at lutheranere ikke drøfter det ligger kanskje i at Luther aldri har støttet drap på noen som helst.

Dersom denne påstanden er rett, skulle det ikke være noe problem å tilbakevise min påstand.

 

Kommentar #55

Verner-Ronald Hansen

4 innlegg  324 kommentarer

påstand

Publisert rundt 11 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Dersom denne påstanden er rett, skulle det ikke være noe problem å tilbakevise min påstand.

Dette er sykt!

Han var ikke mistenkt eller straffet for mord i sin tid!

Hvordan i all verden skal jeg kunne tilbakevise en påstand at Luther ikke var morder?Hvordan i alle dager mener du at det er mulig å motbevise en påstand som blir satt nesten fem hundre år etter at mannen er død?

Det er jo du som fremlegger en syk anklage om at han var morder som må kunne dokumentere det. Ikke kom med deres svermeriske påstander med å henvise til en eller annen side som har en agenda i svertekampanjer.

På det nivået du argumenterer kan jo alle opp igjennom historien få en hvilke som helst anklage. Hvis du hadde ønsket det, kunne jo apostlene like godt ha vært mordere, løgnere, drukkenbolter, eller hva ditt hjerte måtte begjære av stygge anklager...

Dette er alvorlige anklager du kommer med! Hva om etterkommere etter han hadde saksøkt deg for slike påstander?

Hva om noen fremsetter en påstand etter at du er borte om at du var morder?  Hvordan skal din familie få deg renvasket?

Din argumentasjon blir omtrent like inkonsekvent som dette:

-Rune Tvedt kan spise - En ape kan spise

-Rune Tvedt kan lage lyd - En ape kan lage lyd

-Rune Tvedt kan løpe - En ape kan løpe

-Rune Tvedt har hårvekst på kroppen - En ape har hårvekst på kroppen

Ergo er Rune Tvedt en ape.

Tenk over hvor ulogisk og syk din påstand er!

Kommentar #56

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Typisk

Publisert rundt 11 år siden
Verner-Ronald Hansen. Gå til den siterte teksten.

Rune Tvedt kan spise - En ape kan spise

-Rune Tvedt kan lage lyd - En ape kan lage lyd

-Rune Tvedt kan løpe - En ape kan løpe

-Rune Tvedt har hårvekst på kroppen - En ape har hårvekst på kroppen

Ergo er Rune Tvedt en ape.

Tenk over hvor ulogisk og syk din påstand er!

Den som har en dårlig sak, må som regel ty til usakligheter. Har jeg angrepet deg  Verner?

Jeg har ALDRI påstått at Luther var en MORDER. Hvor har du det fra?

Det jeg sier er at han forfulgte jøder, bønder og anabaprister. Det er kjent historisk, men blir dysset ned i Lutherske Norge.

Balthazar Hubmaier,  er respektert bapstist, ble henrettet ved brenning 10 mars 1528. Tre dager senere ble hans Hustru druknet med en stein rundt bena i elva Danube.

Luther sa seg enig i drapet på ekteparet.

Problemet med Luther var blant annet at han nøret opp under jødehatet, etter at jødene nektet å omvende seg til hans lære.

Dette er ikke noen hemmelighet Verner.

Jeg har ikke tenkt å sjikanere deg slik du sjikanerer meg, (muligens i Luthers ånd?)

Forøvrig er mitt navn Rune Tveit.

Kommentar #57

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

Takker for

Publisert rundt 11 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Selv synes jeg det var leit at Jarle ble utestengt, jeg leste også innlegget hans før det ble slettet og så ikke noe som skulle tilsi utestengelse, men en kan altså ikke føle seg for trygg. Noen får beholde sine meninger, mens andre må bare se og holde kjeft ellers….!!!

Derfor anbefaler jeg en så god tone som mulig ovenfor sine meddebattanter, ( selv om en ikke da heller behøver å være trygg), så har man i hvert fall ryggen fri.

grei og opplysende kommenar til meg, Kjell :-)

Jeg opplever det som viktig, at også de stemmene som ikke har flertallsoppslutning kommer frem. Da må de få en sjangse, og Jarle haddde en spennende stemme her. - Det å begrunne meninger som "spamming" har vi heldigvis sett mindre av i senere tid.

Det er godt at  dine bibelstudier har fått vise seg fram litt mer her på VD. For du  trekker i allefall fram en ny og kanskje mer helhetlig forståelse? - Jeg har lært mye, selv om du nok synes jeg fortsatt ikke forstår så mye, men forståelse er noe som gradvis vokser fram ;-)

Ellers er det jo når tonen er grei og vennlig, at det er mulig å komme fram med sine mer orginale og annerledes synspunkt. -

Jeg skal medgi, at jeg nok tok i ganske kraftig her på tråden, men jeg ble virkelig opprørt, over hva som egentlig foregikk i forbindelse med denne utkastelsen og etterpå.  - Nå står det der, og viser vel at jeg Kan reagere ganske så sterkt.

Men som jeg har sagt til Magnus og gjerne gjentar for han, er jeg  åpen for at jeg har tatt feil av han.

vennlig hilsen mette

 

 

Kommentar #58

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

om å beklage

Publisert rundt 11 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Men som jeg har sagt til Magnus og gjerne gjentar for han, er jeg  åpen for at jeg har tatt feil av han.

En må jo selv avgjøre, men jeg ville nok selv valgt å legge meg flat og beklage noe som en annen (i dette tilfellet Magnus) klart tilbakeviser som feilaktige antagelser om hans person og hensikter. Det synes jeg må være i en god kristen nestekjærlighetsånd. Men slik ser jeg det,da. Og jeg synes det virker veldig urettferdig å gi han skyld for at noen blir utestengt når han selv sier han ingenting har å gjlre med modereringen av forumet. Da må vi ta han på hans ord på det.

Kommentar #59

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Ikke?

Publisert rundt 11 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Men som jeg har sagt til Magnus og gjerne gjentar for han, er jeg  åpen for at jeg har tatt feil av han.

Når du kommer med såpass alvorlige anklager mot en annen debattant - anklager som du ikke kan føre bevis for - så bør du ta deg bryet å beklage dine overtramp. Det er mulig at du ikke ser hva du har gjort, men jeg gjør deg imidlertid klar over det ved det jeg sier. Det forundrer meg at du kan komme med en kommentar som den i sitatet (ovenfor). Vær gjerne åpen for at du har tatt feil av meg, men prøv samtidig å ta selvkritikk på dine grunnløse utfall mot meg (og ta i mot min tilgivelse).

Kommentar #60

Verner-Ronald Hansen

4 innlegg  324 kommentarer

Rune Tveit

Publisert rundt 11 år siden

Jeg leste nok din første kommentar om Luther på nytt. Og jeg ser at jeg ble å lese den for raskt, og kom i skade for å tro at du mente Luther hadde stått for drap av jøder og gjendøpere. Men din meninge er nok i sum farlig nær en påstand om at han var en morder?

Jeg beklager misforståelsen

Kommentar #61

Vegar Monsen

30 innlegg  641 kommentarer

Nyhetsspeilet.

Publisert rundt 11 år siden

Hvordan er konspirasjonsbransjen i disse dager...?

Kommentar #62

Thomas Haugen

0 innlegg  29 kommentarer

Til debattleder Espen Utaker

Publisert rundt 11 år siden

Med ønske om en oppklaring fra debattleder.

 

Jeg har i en god stund vært en leser av debattene ved dette forum, og har fulgt tråder der tilsynelatende lignende og muligens sterkere uttrykk mot meningsmotstandere ser ut til å ha forekommet. Allikevel ser og opplever jeg at disse debattantene fortsetter å skrive uten noen form for oppmerksomhet og advarsel fra redaksjonen omkring deres atferd og måte å ordlegge seg på?

 

Jeg har ikke kunnskap om hvordan hente frem og markere disse utsagnene, men kan finne frem til de ila noen dager hvis ønskelig. Skulle allikevel tro at debattklimaet mot katolikker og deres kirke omkring enkelte følsomme temaer, kan gi noen hint om hvor enkelte bla kan finnes...

 

Hvis dette medfører riktighet, burde ikke da disse debattantene også bli utestengt? Og hvis de av en eller flere grunner ikke blir det, burde da ikke den utestengte gjennom denne tråd fått tilbud om å komme tilbake til forumet og forsette sitt engasjement? Er han utestengt for evig tid, eller forekommer det karantener?

 

Håper og ønsker at du kan ta deg tid til å svare på min henvendelse.

 

Mvh Thomas

 

 

Kommentar #63

Thomas Haugen

0 innlegg  29 kommentarer

Til redaksjonen i Verdidebatt

Publisert rundt 11 år siden

Eller kanskje noen andre i redaksjonen kan hjelpe til med å belyse henvendelsen i kommentaren ovenfor?

 

Mvn Thomas

Kommentar #64

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Du må

Publisert rundt 11 år siden
Thomas Haugen. Gå til den siterte teksten.

Eller kanskje noen andre i redaksjonen kan hjelpe til med å belyse henvendelsen i kommentaren ovenfor?

Du må nok ta det med moderatorene. Men det er bra at du tar det opp! Mvh

Kommentar #65

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

ang. spørsmål

Publisert rundt 11 år siden
Thomas Haugen. Gå til den siterte teksten.

Hvis dette medfører riktighet, burde ikke da disse debattantene også bli utestengt? Og hvis de av en eller flere grunner ikke blir det, burde da ikke den utestengte gjennom denne tråd fått tilbud om å komme tilbake til forumet og forsette sitt engasjement? Er han utestengt for evig tid, eller forekommer det karantener?

Flott at du spør slik direkte. Jeg er nok enig med deg i at dette virker noe tilfeldig. På den annen side skriver jo faktisk Jarle i det slettede innlegget følgende : "Jeg har jo ikke noe behov for å diskutere. Jeg vet at jeg har rett, og trenger ikke andres hverken innspill eller korreksjoner. Jeg tror ikke på den kollektivistiske rørsles flertall noen gang klarer å havne ned på noe som helst korrekt standpunkt, hverken åndelig eller moralsk. Jeg får mine innspill fra andre steder, tusen takk. Andre må gjerne diskutere og mene i vilden sky, men jeg presenterer historiske fakta som ikke gir rom for diskusjon."

Så da har ihvertfall jeg litt problemer med å se hvorfor han vil være del av et debattforum. Da er det bedre å ha sitt eget sted.

 

Kommentar #66

Thomas Haugen

0 innlegg  29 kommentarer

Publisert rundt 11 år siden

Det virker jo som et rimelig og friskt utgangspunkt for debatt;) Jeg trodde det stod mer som i å brenne et visst varmt sted over tid, men jeg har tydeligvis oppfattet feil.

 

Alikevel, ikke noe værre enn noe som virker dagligdags på verdidebatt, om enn noen ganger pakket inn i andre formuleringer, mener jeg.

Kommentar #67

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Ubesvarte henvendelser

Publisert rundt 11 år siden
Thomas Haugen. Gå til den siterte teksten.

Alikevel, ikke noe værre enn noe som virker dagligdags på verdidebatt, om enn noen ganger pakket inn i andre formuleringer, mener jeg.

Det synes som om admins fremgangsmåte er å lytte til sarte sjelers klage for så å prikkbelaste el utestenge innklagede. Når man så spør hva som er årsak til utestengelsen får man i beste fall antagelser, diffuse synsinger og regler som kanskje kan være brutt, vil man ha spesifikk årsak og likebehandling går rullegardina ned og admin forblir taus.

Hva er årsaken til at kristendommen fostrer sarte sjeler som ikke tåler motsetninger satt opp mot hverandre? Ser ikke VD nødvendigheten av å lutres i ild, sile ut høy halm og strå ut av våre tankebygninger? Når kom budet om at nå skal ugresset rives opp med rot uavhengig av om hveten dør el ikke i renselsesprosessen? Hva er åsaken til at admin ser på bokstaven og ikke på ånden i den??

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere