Eirik Flikke

70

Sånne som Oss

Publisert: 21. nov 2010

 

Hva tenker de egentlig, de som befinner seg på utsiden av kirkemurene, men som likevel slentrer innom et par ganger i året til tradisjonsalmesang?

For vi er i underholdningsbransjen nå; danseprest, rockeprest,viet i telefonboks prest, troende men ikke personlig kristen prest,elsker Vål'enga men hater Lyn prest.

Og "Akersgata" er naturligvis IKKE vanskelige å be. De tjener jo penger på sånne som oss. Magnum Mysterium har blitt til Tabloid kristendom on front page!

Også vet vi jo at såga vil helde fram.. Omtrent som når lørdagskosen var over på 80- tallet og familien til Zeb Macahan vinket farvel med setningen - "to be continued" - nederst i høyre hjørnet på skjermen. Koselig.

I brød, sirkus og wild west bransjen, med Espen Ottosen v.s. Einar Gelius i (for)førende roller. Teologisk KRUTTrøyk med andre ord.                                                                       Mens presten som takket "nei" til duell og gikk for platesamarbeid med annen melankoliker fra Rogaland. Og som nylig gav fra seg klassisk kristen tro og sendte rockeprest tittelen videre til Engaprest som søkte LY i Hammerfest, synger:

"Eg lurer på om det e KLOVNAR me e, te allmenn lott og løye. Men får me sjå et lysglimt av og te så får det'kje vær så nøye."

Kirkeårets gang bærer tilløp til paralleller med fotball sesongen også.                               Kristus folket har et lag som ligner på Follo. Vi er ikke et stabilt lag i eliteserien, men et Adeccoligalag i stabilt sideleie som står i fare for å havne under sperregrensa, uten nevneverdig innflytelse på sekulære arenaer.

Det er forsåvidt mange som sympatiserer og heier på oss, men få som kommer på kampene.. Dessuten preges lagÅNDEN av gjentatte indre rystelser.

Vi tolker 2000 år gamle tekster SVÆRT forskjellig og mangler dermed FLYT i spillet. Det blir for mange feilpasninger og for lite gjennombruddskraft. "Flytsonen" er et begrep vi har hørt om, men sjelden opplevd. Dessverre.

Vi kommer riktignok i cupfinale stemning på disse kanter av året med kirkekonserter, julemarked og basarer. Henter frem stall, krybbe og Jesusbarnet fra bortrykkete pappkartonger, mens heseblesende julekonserter med utpreget tidsNØD besøker annet hvert kirkerom Norge Rundt.

Er det et BETENKT hmm eller Hallelulja tid?

Joda, kirka er som bjørka i november - deprimerende VAKKER - det har den alltid vært!       Men så er vi altså her, NÅ.. Det kimer nu til julefest:

"Så la oss gå med RØRTE sinn. Som hyrdene til barnet inn, med gledesTÅRER takke Gud for miskunnhet og NÅDEbud."

O'Hellige, forunderlige, vidunderlige liv - god krybbe Kristus TID..

 

Kommentar #1

Olav Rune Ekeland Bastrup

100 innlegg  2613 kommentarer

!

Publisert rundt 11 år siden
Eirik Flikke. Gå til den siterte teksten.

Joda, kirka er som bjørka i november - deprimerende VAKKER - det har den alltid vært!  

Jeg tar med meg den - det er en god metafor, men ikke bare som elendighetsbeskrivelse. Den uttrykker også noe sant om kirkens posisjon mellom tiden og evigheten - i allerede nå og ennå ikke.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere