Solveig Johanne Grønstøl

75

Nåde for alle

Publisert: 28. apr 2009

Biskop Laila Riksaasen Dahl har sagt: "I Guds rike lønnes det ikke etter prestasjoner. Der er alt nåde for alle. " At det ikkje er prestasjonar det kjem an på er jo noko vi veit, tenkjer vi ofte. Iallefall eg tenkjer slik. Men så køyrer eg i grøfta både titt og ofte. Prestasjonskristendomen har sine mange skjulte uttrykk. Eg må lovsynge, slik at Gud kjem med sitt nærvær, eller eg må be, slik at Gud kan gjere noko. Saka er at eg ikkje må gjere noko for at Gud skal kome. Han har allereie komt. Ingen vert belønna etter det dei får til i Guds rike. Alle er på likefot, og alt er og blir NÅDE for alle. Det synes eg er verd å tenke litt på.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

:)

Publisert rundt 12 år siden

Helt enig! I den perioden jeg var mest "aktiv kristen" hadde jeg utrolig mye ansvar i menighetssammenheng, jeg reiste ut i misjon, jeg prøvde å ha daglige stunder med Gud, som skulle inneholde både bibellesing, lovsang, bønn, forbønn og takke-emner. Gud var fokuset mitt dag og natt, og jeg ble rett og slett innvendig stresset av det! Kristenlivet ble en konkurranse om å få flest stjerner i boka av Gud som Hans disippel. Så ble jeg syk, og kunne verken gå i menigheten eller orke å ta fram bibelen. På de tyngste dagene orket jeg ikke be, jeg bare sukket.

Da måtte jeg ta et realt oppgjør med troen jeg hadde hatt fram til da. Jeg hadde forkynt om nåde, og snakket så bra om det. Men først da fikk jeg vite hva ordet virkelig betydde i praksis. Da jeg lå der, helt hjelpeløs, og ikke kunne prestere noe som helst.. Da fikk jeg lov å innse at Gud elsket meg like mye da som før, og ingenting i vårt forhold var endret :) Det forandret mye på kristenlivet mitt videre i ettertid også! :)

Kommentar #2

Solveig Johanne Grønstøl

75 innlegg  350 kommentarer

Rett tyngdepunkt

Publisert rundt 12 år siden

Silje- det er sterkt å lese litt om det du har gått igjennom. Tyngdepunktet i kristenlivet må vere på Guds nåde, og det Jesus har gjort for oss, ikkje eigne prestasjonar - og det vere seg lovsang, bønn, bibellesing ++. Men vi menneske har så lett for å stresse i veg, og stresser med stjernene i boka, som du skriv. Og mange blir utbrent, alt for mange.

Kommentar #3

Cathrine Pedersen

0 innlegg  38 kommentarer

Nåde vs prestasjon

Publisert rundt 12 år siden

Det er så mange av oss som har trudd eller trur at Gud på ein måte er avhengige av oss for å få gjort noko. Han kan bruka oss ja, og me kan la oss bli brukt av Gud. Men Gud er trass alt Gud, verden ramlar ikkje saman om eg gløymer å be eller lesa Skriften, vitna, osv. Han brukar oss i vår svakhet. Det står at me har denne skatten i leirkar, så det skal bli klart at den veldige kraften er frå Gud. Guds kraft i eit skrøpeleg leirkar. Ikkje vår egen styrke, kva me maktar og får til. Trur mange skal få erfara det.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere