Verdidebatt

Allmennreligiøs nødhjelp

I VL 11. nov. har Atle Sommerfeldt et innlegg der han imøtegår professor Arne Olav Øyhus som 8. nov, har hevdet at Kirkens Nødhjelp "til forveksling er lik offentlige og rent sekulære bistandsaktører."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sommerfeldts innlegg viser imidlertid at hans organisasjon like godt kan sløyfe ordet "Kirkens" i organisasjonens tittel. Han avviser å skulle legge seg på en linje som misjonsorganisasjonene skal ha, nemlig å "invitere mennesker til å skifte religion". KN ser det heller som en oppgave å  "utvikle relasjoner til organisasjoner med annen religiøs tro (enn) den kristne, for i fellesskap å kjempe for global rettferdighet og gi rom for den livshjelp som religiøs tro kan gi mennesker." Altså: kristen tro er ikke eksklusiv i så måte.

Jesus sa: "Jeg er veien, sannheten og livet", og "gå ut og gjør alle folkeslag til mine disipler". Kirkens diakoni er nøye knyttet sammen med forkynnelsen denne spesielle Jesus.

Når man leser Sommerfeldts innlegg, blir konklusjonen at organisasjonen hans like gjerne kunne kalle seg "Allmennreligiøs Nødhjelp". Dessverre. Men vi har heldigvis organisasjoner som har forstått hva "Kirkens" er, og dem kan vi støtte. Bistanden de gir er minst like god!

Guttorm Ihlebæk

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt