Arnfinn Clementsen

45

Politikerforakt

Publisert: 12. jul 2009

Politikere er mennesker, på godt og vondt, som alle oss andre. Politikere må også tåle mye, og det skal de, når de har valgt å stille seg i det offentlige søkelys. De må finne seg i at det stilles store krav. Lederskap handler om karakter og integritet, ikke først og fremst om å ha de rette meninger eller være den dyktigste debattanten. Likevel vil jeg advare mot en forakt for politikere.
Stort press
Først og fremst har politikerne selv et ansvar for å skape tillit og troverdighet, og her er det mye å hente i forhold til valgløfter og ofte alt for mange store ord som ikke stemmer med virkeligheten. På den andre siden har de politiske ledere press fra alle kanter. Der alt fra forventninger i eget parti til press fra folkeopinionen og lobbygrupper, og ikke minst media. I tillegg har en statsråd eller en stortingsrepresentant også en familie som betaler sin del av prisen, og presset på hjemmebane er ofte mye større enn man tenker på.

Takk til politikere
Mange synes å mene at de fleste politikere har uedle motiver og jobber bare for seg og sin egen sak. Media bygger opp rundt dette og forsterker ofte et slikt inntrykk ved sin til tider respektløse måte å omtale våre politiske ledere på.
Jeg tror at de aller fleste politikere har gode motiver, uansett hvilket parti de tilhører. De ønsker å gjøre en samfunnsinnsats. Det å ønske innflytelse er verken synd eller skam!
Vi skal være takknemlige for at så mange er villige til å stille opp og stikke hodet fram! Det handler om livsnerven i demokratiet. Så er det riktig at det stilles krav til dem, men de som sitter ved TV skjermen og vet alt om feilene alle andre gjør, enten det er på fotballbanen eller i den politiske arena, må besinne seg en smule. Det bør media også!

Be for de som styrer
Hvorfor ikke skrive et brev til politikere fra din kommune og ditt fylke, og takke dem for jobben de gjør. Det betyr ikke at du er enig med dem i alt, og frisk debatt skal vi også ha, men en det vil oppmuntre dem og i tillegg skape et positivt ”forventningspress”. Noe av det Bibelen sier veldig klart, er at vi skal be for de som styrer og regjerer. Bønn er en positiv kraft som forandrer mennesker og situasjoner.
La dine politikere få vite at du ber for dem!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Lars Hausken

40 innlegg  666 kommentarer

Nuvel De

Publisert over 11 år siden

Politikernes folkeforakt er et mye større problem enn taperne i 3/3 samfunnets forakt for de politikerne som tyner dem.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere