Verdidebatt

OSAS-Kristne Må Våkne

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange kristne har en klokketro overbevisning på sin egen frelse, og lever livet sitt i full «frelses-visshet». De er såkalte OSAS-kristne. Once Saved, Allways Saved.

Hvis deres OSAS-tro blir satt på prøve, så har dem et fast skriftsted som de peker på. Dette skrift-stedet har de satt sin fulle tillit til, de proklamerer sin evige forløsning med dette skriftstedet:

Rom 10,9:

«For dersom du bekjenner Herren Jesus med din munn og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist Ham fra de døde, skal du bli frelst.»

Så tenker de: «Ja, det har jeg sagt mange ganger med min egen munn, at Jesus er Herre. Og ja, jeg tror jo virkelig at Gud oppreiste Ham fra de døde. Jeg er safe!» Og de regner kanskje ikke synd som så farlig å gjøre litt her og der, og dem tar ikke kallet sitt så alvorlig (andre får gjøre sånne ting). Og Jesus har i mange tilfeller blitt en side-hobby, sånn litt etter jobben, og 3-4 timer på lørdag. Dem tar seg utdanning. Studerer. Bygger karriere. Ved siden av Jesus.

Og hvis du sier imot, sier dem bare: «Det står HER, SE rom 10,9. HAHA!»

La meg bare spørre; Hva hvis dette ene skriftstedet ikke hadde stått der? Hva da? Hadde hele din frelses-visshet blitt rasert da? Hva sier resten av bibelen om frelsen? Hva sier NT? Hva sier Jesus?

(nå vet jeg det brukes flere skriftsteder for å «støtte» denne OSAS-troen, men de er like diffuse som rom 10,9)

Veier forresten Paulus ord høyere enn Jesus sine?

Er Paulus din konge? Eller er Jesus det?

Ikke misforstå, jeg sier ikke no vondt om Paulus. Og jeg sier ikke engang at skriftstedet er feil!

Skriftstedet er helt riktig det. Men! Man må forstå det rett. Paulus var en mann med stor visdom. Selv Petter sier at Paulus ord kan være vanskelig å forstå for noen, og kan mistolkes.

Dette betyr at man må virkelig se, hva er det egentlig Paulus sier her.

Han sier ikke: «Dersom du på et eller annet tidspunkt i livet har sagt ordene «Jesus er Herre», og dersom du erkjenner for deg selv at du tror at Jesus er oppreist, så blir du frelst.»

Han sier bare: Dersom du bekjenner. Og dersom du tror.

Deretter er det jo åpent for hva han mener med dette. Men for mange kristne spesielt i Norge, betyr det «frelses-visshet».

Det er som en flukt fra virkeligheten. For, å gi sitt liv helt og fullt til Jesus blir for tungt og krevende, derfor er det veldig enkelt og ha denne som en unnskyldning for seg selv. Som en utvei. Som en trygghet. «Jaja, selvom jeg ikke gir alt, så blir jeg alikevel frelst» tenker de... «Det står jo der. Jeg har ikke no å bekymre meg for»

Men de glemmer at Jesus sier: «Jeg er porten, den som vil bli frelst, må gå gjennom Meg. Ingen kan jukse seg inn i himmelen» DVS: Du må gå Jesus-veien! Det er den eneste veien. Joh 10,9

Men de fortsetter, og sier: «Man er frelst av tro, og av tro alene, ikke gjerninger»

Ja, dette er jo også riktig, men man må forstå det rett! For i Jakob 2,14 leser man: «Hva gagner det, mine brødre, om noen sier at han har tro, men ikke har gjerninger? Kan vel troen frelse han?»

Så ser man at man er frelst av tro, men troen viser seg i gjerninger.

Og når det gjelder synd, så er dem faktisk ikke enig. Noen vet ikke hva som er greit og ikke, de vet ikke hvor grensa går, andre mener at synd er helt greit, så lenge man ikke gjør det HELE tida, men at det ikke er no stress om man faller litt her og der, for «Alle synder». Noen mener at uansett hvor mye du synder så mister du ikke frelsen, men at det er dumt å synde, for hvis man synder lenge nok, så mister man troen, og først DA mister man frelsen, når man har mistet troen på Jesus.

«For hvis man skal drive å ikke synde, så er det jo som å følge loven. Og det skal vi jo IKKE! Vi er jo fritatt fra loven! Ja for det står jo her...» Også har dem et skriftsted for det også...

Ingen av disse har rett!

Kjære venner. Hva sier bibelen om synd?

Jesus sier blant annet: Om din hånd leder deg til fall, kapp den av, om ditt øye fører deg til fall, riv det ut! For det er bedre enn å havne i helvete!

Og Paulus sier: Dersom du synder med vilje, finnes det ikke tilgivelse.

Men, dersom du bekjenner dine synder, og omvender deg, DA får du tilgivelse.

Dette viser at å synde er strengt forbudt! Men ved helomvendelse, får man tilgivelse.

Så spørsmålet er: hvordan blir man frelst?

Svaret er: Vi skal følge Budet av kjærlighet. Og Budet sier: Du skal elske din neste. Og: Du skal ikke drive hor. Brudd på disse budene, det er synd, som leder til fortapelse.

Matteus 19, 16-19

Den som følger disse bud, synder ikke. Så hvordan følger man disse bud? Elsk dine neste, ha medlidenhet, omsorg og medfølelse for absolutt alle rundt deg. Se på hver tigger som en bror som har det vondt...da gir du noen slanter i kjærlighet, uten å forhåndsdømme. Om de bruker pengene på narkotika eller ikke, vet vi jo ikke. Alt vi vet, er at bibelen sier; lukk ikke lommeboken for den som spør om en slant. Så kan man også fortelle noen ord om Jesus, også gå videre. Da har man gjort sin plikt. Man har vist kjærlighet, og man har stadfestet hvor den kommer fra, for den kommer fra Herren selv.

Hvordan konkret bryter man disse budene da? Utilgivelighet. Hovmod. Svik. Løgn. Gjerrighet. Egoisme. Ubarmhjertighet. Tyveri. Baksnakking. Hat (selvfølgelig) o.l...

Alt dette er brudd på budet. Har man gjort slike ting uten å omvende seg, kommer man ikke inn i himmelen. Men man trenger ikke drive å tenke slik. Man må bare leve i ren kjærlighet/vandre i Ånden. Da merker man med engang man har gjort noe galt, og man kan bare omvende seg med en gang...(vaske føttene)...

Så hva kreves egentlig av oss for å komme inn? Hellighet. Uten den skal ingen se Gud. Det betyr: Hvis man ikke lever hellig, kommer man ikke inn i himmelen. Å leve hellig, betyr å leve syndfritt. Men det finnes synd som man ikke vet om at man har...derfor er vi alle syndere...men den synden blir vi ikke tilregnet, fordi vi var uvitende...

For, ikke alle som sier «Herre Herre» på dommens dag, skal komme inn, men de som gjorde Fars vilje.

Og de skal svare «Men vi forkynte Navnet Ditt, og vi gjorde mektige gjerninger i Ditt Navn.»

Men Jesus skal si: «Vekk fra Meg, Jeg kjenner dere ikke, dere som gjør lovløshet.»

Så kjære familie: Vær ikke hovmodig, men Frykt! Skjelv for Hans Åsyn, og be om det er mulig, å få nåde, til å bli spart på dommens dag. Be om inderlig nåde, om det er mulig å kanskje få dine synder tilgitt! For det er bedre å være ydmyk og redd og skjelvende for Guds Ord, enn å være hovmodig. For de ydmyke skal reises opp, og de hovmodige skal støtes ned.

Det er bedre å starte ydmykt helt nederst ved Herrens føtter, og ikke ta seg en eneste rettighet, og ikke ta noe for gitt, og så etterhvert å klatre oppover ettersom man kjenner hva som er greit for Gud. Enn å stille seg høyt oppe og ta seg rettigheter man ikke har. Man må ikke glemme hva det er man rømmer fra: Evig fortapelse! Evig gråt og smerte! EVIG!

Dommen er nær folkens. Moro-tida er over. Foran oss vet vi alle hva som venter. Det er Herrens vredes dag. Alle jordens folk skal skjelve av redsel, og bli knall-røde i ansiktet, når de ser hva som kommer. Dere vet det. Norge er ikke unnlatt. Her skal også høres skrik og nødrop. Ingen skal skånes. Verken barna eller de gravide mødrene. Nå må vi få nød for de ufrelste! Og vi må be om at vi blir spart, og bevart, gjennom alt som kommer.

La oss glemme alt som hefter oss, våre jobber, studier, karrierer og andre ting. Hvorfor skal man fortsette med dette? Det er jo bare tomt, og snart er det helt ubrukelig! Følg Jesus! Han sørger for dine klær, og din daglige mat, det du trenger til. Jesus vil at alle skal jobbe fulldags for Han.

Vi lever på lånt og kostbar tid folkens.

Det eneste som betyr noe er å få flere sjeler frelst. Har man ikke kjærlighet for de ufrelste, så har man ingen plass i Guds Rike.

Hele verden ligger over et stort svart hull som bare venter på å sluke alle sjelene som snart kommer...Så vær redd! Klyng deg til Herren Gud i ydmyk bønn og syndenød, om Han kanskje kan kaste ned et tau, som du kan trekke deg opp fra mørket med når alt er over. For om Han ikke sparte de naturlige grenene, kan det være Han ikke sparer deg heller...Og hvis du ikke skjelver nå, skal du gjøre det siden...

Dommen skal begynne med Guds Hus. Og den skal bli forferdelig! Alle hovmodige, hyklere, lovløse, ukjærlige, utilgivende, feige, svikere, løgnere, og vantro skal rives ned...og hva er det til slutt som gjenstår? Jo, en liten rest, sier Bibelen. En liten gruppe med ydmyke kristne, som skjelver for Herrens Åsyn.

Begynn å les Jesaja, Jeremia og de andre profetene...Det er våre dager det står skrevet om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt