Verdidebatt

UDI må skjerpe seg!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nok en gang kan vi lese om to mennesker som er blitt offer for UDIs manglende dømmekraft.

I Vårt Land 9 juli står et sterkt leserinnlegg av Gulla Nyheim Gramstad der hun forteller historien til de to barna som etter 17 år i Norge skal tvangsendes ut av landet pga en feil begått av deres mor.

Paragrafrytteri settes nok en gang foran menneskelige hensyn. Hva er det som gjør at statsansatte blir så nidkjære på vegne av urimelige regler?

Regler bør være til for menneskenes skyld og ikke for reglenes skyld. Når regelen rammer urettferdig bør byråkratene ta dette til følge og la menneskets behov komme fremst.

Å være vitne til den behandlingen Fozia og Abbas Butt nå blir utsatt for er en skam for landet vårt. Når Tingretten har gitt de unge medhold, hvorfor i all verden anker da UDI saken videre?

Har de så sterkt behov for å ramme disse menneskene? Er de så maktkåte at det er viktig for dem å vinne sitt prinsipprytteri? Er de totalt forblindet i sitt fokus på regler for reglenes skyld?

UDI bidrar til et kaldt og inhumant samfunn og jeg skammer meg over at statlige ansatte får holde på på denne måten.

Her er det bare å appellere til fornuftige politikere som kan sette UDIs urimelige og inhumane vedtak til side og la søkenparet slippe ut av kirkeasylet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt