Ingrid E. Fagervik

Alder: 44
  RSS

Om Ingrid

Følgere

Takk for debatten!

Publisert over 10 år siden

31. mai hadde jeg min siste arbeidsdag som redaktør i Vårt Land. Verdidebatt.no, både her på nett og som publikumsarrangement, har vært et spesielt spennende prosjekt disse årene.

De fleste av dere har jeg aldri møtt personlig, men mange av dere (så sant dere ikke skifter profilbilde alt for ofte) er etterhvert blitt lett gjenkjennelige ansikt og navn for meg. Noen av dere kastet dere inn i debatten allerede ved lanseringen av verdidebatt.no for to år siden, andre har kommet til etterhvert. Vi har særlig diskutert funksjoner og utviklingsønsker for nettsiden, med tildels høy temperatur. Jeg har hele tiden tolket engasjementet som et tegn på at folk bryr seg om produktet. Positivt! Vi har forsøkt å etterkomme krav og utviklingsønsker med de ressurser som har vært tilgjengelige, og jeg overlater nå «ønskelisten» til redaksjonssjefen. Det skal helt klart jobbes med forbedringer og videreutvikling i fortsettelsen også, og Espen Utaker fortsetter som dyktig debattleder både for papir og nett. Erling Rimehaug vil bidra på samme måte, ikke minst med sine kloke refleksjoner. Vårt Land satser tungt på debatt, både på nett og papir. 

Det har vært litt av en reise, uten at jeg skal bli svulstig her. Men kjapt: I april 2009 gikk Vårt Land fra et lukket, anonymt debattforum, til verdidebatt.no. Mange advarte mot trafikkstup og brukerflukt, spesielt fordi vi bestemte oss for å kreve fullt navn og tydelig identifisering. Det skjedde ikke, trafikken har vokst jevnt. Den vokser fortsatt, også etter nylanseringen for et halvt år siden. Det er vi glade for. 

Dette avsnittet får du hoppe over hvis du ikke bryr deg om tall: I mai for to år siden, måneden etter lansering, hadde verdidebatt.no under 300.000 visninger, og 26.000 unike brukere.  I mars 2011, for å sammenlikne med den beste måneden siden oppstarten, nærmet antallet visninger seg 500.000 og antallet brukere 50.000. 

Det aller viktigste er likevel at brukere føler seg hjemme her og finner betraktninger som er engasjerende og gjerne tankevekkende og lærerike. Og naturligvis: Også ønsker å bidra selv for at andre skal få den opplevelsen. På forsiden av verdidebatt.no står det at dette er et forum for seriøs debatt og at vi oppfordrer til konstruktiv og respektfull dialog, i tråd med Vårt Lands visjon om å være «en bro mellom mennesker, tro og tanke». 

Jeg ønsker dere mange gode debatter fremover - og en god sommer! 

Vennlig hilsen Ingrid 

Gå til innlegget

Om antall visninger og følgefunksjonen

Publisert nesten 11 år siden

Litt teknisk informasjon.

Synes du antall visninger på innleggene er lavt? Det jobbes med å fikse dette; det viser seg nemlig at antall visninger ikke er totalt antall visninger (det logiske), men antall visninger innenfor en bestemt tidsperiode; tellingen starter på null annenhver dag. Dette har utviklerne gjort for at Mest lest-listen skal gi et levende bilde av aktiviteten; dersom den skulle vise mest leste innlegg gjennom tidene ville de samme innleggene bli stående i månedsvis. Det blir lite dynamisk.

Det jobbes med å endre dette. «Visninger» vil snart vise det totale antall visninger fra publiseringstidspunktet, mens Mest lest-listen vil vise de mest leste innleggene de siste to dagene. Det tror vi blir en god og logisk løsning.

For øvrig angående følgefunksjonen: Det skal nå være slik (igjen) at man automatisk blir følger av innlegg man har skrevet selv. Man trenger ikke «melde seg på» manuelt på disse lenger.

God helg!

Gå til innlegget

Velkommen til nye verdidebatt.no

Publisert nesten 11 år siden

Endelig! Vi vet at mange av dere har ventet lenge og idag relanseres endelig Vårt Lands blogg- og debattsider på nett.

Fritt Ord har gitt oss mulighet til å gi verdidebatt.no et solid løft, og i dag har vi lansert en helt ny versjon. Vi håper endringene faller i smak! Hva synes du?

Vi har etter lanseringen i 2009 fått inn mange tips om forbedringer. Vi har notert oss alle disse og nå tatt tak i de punktene som går igjen. Her er noen av funksjonen som nå er på plass:

- Ny server = raskere lasting av siden

- Mulighet til epostvarsling ved personlige meldinger, kommentarer på innlegg m.m. Endre innstillingene under «Min blogg» > «Innstillinger» i øverste høyre hjørne.

- Redigeringsfunksjon - i et begrenset tidsrom.

- Egen liste med siste kommentarer.

- Det er blitt enklere å dele innlegg på Facebook og Twitter

- I forumet kan du finne egen url-adresse på alle kommentarer; hold musepekeren over kommentarnummereringen like over kommentaren på høyre side.

- En visuell tidslinje, som viser de siste aktivitetene, på forsidens nedre del.

- Du kan se antallet visninger på innlegg.

- Øyeblikkstatistikk: Du kan se hva som foregår akkurat nå; hvor mange som leser, skriver eller besøker sider.

- Ny og forbedret forhåndsvisningsfunksjon

Gå til innlegget

Vi jobber med å forbedre verdidebatt.no. Nå tester vi ut en kobling mellom disse blogg- og debattsidene og nettavisen vår vl.no. Når du ser den røde snakkeboblen (under) ved saker på vl.no, kan du som er registrert her kommentere direkte i saker på vl.no, for eksempel denne. (Kun utvalgte saker har kommentarmulighet).De samme retningslinjene gjelder, og vi praktiserer vårt redaktøransvar ved overtramp. Vi oppfordrer altså til en saklig tone kombinert med engasjement, sli k det stort sett pleier å fungere her på verdidebatt.no. Lykke til!

Gå til innlegget

Verdidebatt.no - ønsker?

Publisert over 11 år siden

Neste måned er det et år siden verdidebatt.no ble lansert. Vi har nettopp passert 1.700 registrerte brukere og nærmer oss 50.000 bidrag. Du verden så mye energi mange har lagt ned i dette blogg- og debattforumet!  

vl.no presenteres med ny grafisk innpakning om kort tid og vi ønsker også å gjøre en oppgradering av verdidebatt.no i tiden fremover. Det er nødvendig, fordi trafikken og antallet bidrag har økt mye - noe som gir andre utfordringer enn da siden ble lansert. Vi har forsøkt å etterkomme ønsker fra dere som bruker nettsiden underveis. Det gjelder blant annet muligheten til å sende personlige meldinger, følge tråder selv om man ikke kommenterer dem og flere andre ting. 

Men mye kan forbedres. Fokuset vårt hele tiden, som også avgjør hva vi vil prioritere, er at verdidebatt.no skal være et seriøst nettsted for debatt. I redaksjonen tror vi for eksempel det er viktig å få flere muligheter til å løfte frem gode bidrag - altså synliggjøre kvaliteten.  

Hvordan kan verdidebatt.no bli enda mer interessant og nyttig for lesere og brukere? 

Hvordan sikrer vi bredde og tiltrekker oss enda flere dyktige og reflekterte skribenter?

Konstruktive forslag?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere