Ingar Evje

Alder: 75
  RSS

Om Ingar

Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole 1971.
Ledsager for Kirkenes Verdensråd på Vestbredden, Palestina i perioden april-juni 2014

Følgere

Hvorfor lyver du?

Publisert rundt 3 år siden
"Fordi folk er blitt drept, så er det helt naturlig at barna og slektningene begår terror mot Israel." Det er vel kort skrevet hva du summerte opp i ditt innlegg.

Du lager en løgn om hva jeg mener, og presenterer det som om jeg har uttalt det. På meg virker det som du er fullstendig likegyldig til sannheten om hva som foregår i de okkuperte områdene.

Du skriver også: (NB jeg siterer det du skrev, ikke noe jeg trodde du skrev)

"Myndighetene i disse områdene, og i Gaza oppmuntrer til vold, terror og drap - noe du glemte å nevne.

Men Israel fordømmer alle former for brudd på humanitære regler, selvtekt og drap på uskyldige, terror og tortur."

Feil, myndighetene i okkuperte områder oppmuntrer IKKE til vold. Det er den israelske propagandaen som sier det. Vet du ikke at PA-myndighetene samarbeider med Israel om sikkerheten på Vestbredden? Det var PA-myndighetene som hjalp Israel med tips om de to ekstremistene som drepte de tre tenåringsguttene. PA myndighetene og Hamas oppfordrer til motstand. Hamas dreper gjerne israelske soldater. I 2014-krigen drepte Hamas 73 eller 74 mennesker totalt. 67 var soldater, 6 eller 7 sivile. Israel drepte i overkant av 2000 mennesker. Ca 1500 var sivile, hvorav ca 500 barn.

Nei, Israel fordømmer ikke alle former for vold. Når israelske soldater eller sikkerhetsstyrker har drept en arabisk palestiner, så blir det åpnet en såkalt "undersøkelsessak". De aller fleste ender med "case closed" og ingen rettsforfølgelse av drapsmannen.

Videre skriver du:

"Knivstikking og annen terror blant sivile i Israel synes du er helt greit da disse blir okkupert, selv om de velger å bo i Israel.

Terror og raketter mot Israelske byer og sivile steder, trusler om å komme gjennom tuneller for å likvidere så mange sivile som mulig fra Gaza som ikke er okkupert, synes du er helt greit under påskuddet av at "de faktisk er okkupert".

Jeg spør igjen: Hvorfor lyver du? Jeg har ALDRI sagt at jeg synes palestinernes knivstikking er greit. Hvor har du det fra? Jeg sier at du bør vite bakgrunnen for det - nemlig Israels okkupasjon med stjeling av land, trakassering i sjekkpunkter, soldater som skyter ubevæpnede sivile, tortur i fengsler - til og med av små barn.

Du nevner også et bosetterfamilie som ble drept, og Hebron 1929. Jo, jeg kjenner Hebron-massakren, ikke saken om bosetterfamilien, men har ingen grunn til å betvile at det har skjedd, selv om du presenterer mange løgner.

Regner med at du også kjenner til at Baruch Goldstein massakrerte 29 bedende muslimer i Hebron 1994, og familien Dawabsheh i Duma, hvor bare en liten gutt på 2 år overlevde mordbrannen iverksatt av bosettere i nærheten.

Skjønner du ikke at okkupasjonen må opphøre?

Gå til kommentaren

Hjertens enig

Publisert rundt 3 år siden
Terje Marøy – gå til den siterte teksten.
Me som meiner at jødar har same verdi som alle andre, med ukrenkelege menneskerettar, rett til å vera trygge i eitkvart samfunn, utan diskriminering av noko slag, er altså nazsitar fordi vi meiner at alle minoritetar i Israel skal ha same borgarrettar som jødar. Og vi protesterar mot krigsbrotsverka på Vestbredden og i Gaza.

Ønsker bare å gi min helhjertede tilslutning til alt du skriver i kommentaren din, ikke bare det jeg har sitert her.

Tusen takk skal du ha.

Gå til kommentaren

Foredrag

Publisert rundt 3 år siden
Roald Øye – gå til den siterte teksten.

Innrømmelsen var en smertefull opplevelse for tidligere statsminister Kåre Willoch, som mente forskeren ikke hadde greid å tyde  sine en egne forskningsresultater slik tidsånden forlangte. De passet dessuten dårlig inn i hans lenge  tilkjempede forståelse av den palestinsk, jødiske konflikt. For noen sitter en erkjennelse av sannhet langt inne, slik Melanie Phillips har påvist i sitt foredrag,  slik det foreligger i en tidligere kommentar (#41) på denne tråden, "Opinion must be subjected to evidence and facts, not the other way round". Lytt til hennes timelange foredrag!     

Jeg anbefaler deg Al-Nakba dokumentaren. 4 episoder a 45 min. En lang rekke israelske og palestinske historikere  deltar. Finnes på YouTube. Anbefaler deg også foredrag av Miko Peled. Du kan Google dem. Han skrev bok om sin far, Mattieu Peled, som var en av heltegeneralene i 1948-krigen. Researchen som Miko Peled gjorde, medførte at han skiftet fra å være sionist til Palestina-aktivist.

Du leser løfter i GT. I andre Mosebok ser du at Gud skifter mening mange ganger med hensyn til utbredelsen av Israel. Og i Esekiel kap 47 har han forandret mening igjen! Men der står det også at innflytterne, altså ikke-jøder, skal arve på lik linje med jødene. Hvorfor overser du det? Er ikke det mer i tråd med de beskrivelsene vi har av Jesu holdninger? 

Konservative rabbier i Israel demonstrerer sammen med Palestinerne. De sier at når fredsfyrsten kommer, så skal ikke etableringen av hans rike skje ved vold og annen undertrykkelse. Slike synespunkter passer tydeligvis ikke inn i ditt bilde.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden
Rune Holt – gå til den siterte teksten.
Jeg er helt sikker på at Evjen hadde likt dårlig å bli kalt for rasist,islamofob,rørebøtte,undermåler,noksagt,osv osv gang etter gang i debatt med Gule.Og grunnen er at man har en annen oppfatning på forskjellige felt om islam,innvandring og Israel f.eks.

For ordens skyld: jeg heter Evje, ikke Evjen.

Når det gjelder begrep som rasist og islamofob, så er vel det ganske greie karakteristikker basert på uttalelser den enkelte kommer med. Dersom man kritiserer ekstremistiske muslimer og presiserer at dette ikke gjelder det overveldende flertall av muslimer, så er man selvsagt ikke islamofob. Men det er mange her på Verdidebatt som "tolker" noen vers av Koranen som fanden leser Bibelen, og påstår at alle muslimer er slik, f.eks. at de alltid lyver. Da er man islamofob. 

Rasistiske holdninger er også rimelig greie å avsløre. Min opplevelse av Gule, er at han holder orden på dette.

Ja, jeg tror Gule har brukt begrepet rørebøtte. Også tøv, sludder, vas osv. Hvorvidt han har brukt undermåler, noksagt, vet jeg ikke. Men, ærlig talt, Rune Holt, det er for mange her på Verdidebatt som hiver utpå i debatter om islam og Israel/Palestina, som mangler faktiske kunnskaper. Da er det umulig å føre en fornuftig debatt. Gule har store kunnskaper på disse områdene, Han slenger ikke ut negative karakteristikker om mennesker som har en andre oppfatninger enn han selv, dersom det er basert på kunnskaper. Og hva med alle karakteristikkene som blir slengt ut om Gule? Bare i denne tråden. 

Dersom han gir en "saftig" karakteristikk, så blir han kritisert nord og ned. Dersom han overser kunnskapsløse kommentarer, blir han karakterisert som arrogant. Ikke så enkelt da.

Gå til kommentaren

Uriktig

Publisert rundt 3 år siden
Are Karlsen – gå til den siterte teksten.

Israel aksepterte delingsplanen, men det gjorde ikke motparten, som i stedet valgte å angripe Israel fra alle kanter. Den som har sett delingsplanen, ser hvor små arealer Israel ble avspist med, i små oppstykkede enklaver omringet av arabere.

Nei, Israel aksepterte ikke delingsplanen. De sa ja, men tok kontroll over mer enn det som lå i planen. Da har man ikke akseptert planen.

De arabiske landene angrep Israel først etter at Israel erklærte staten i mai 48. Men startet etnisk rensing allerede en mnd etter vedtaket om delingsplanen i FN, altså i desember 1947. Dette er dokumentert av den israelske historikeren Ilan Pappe. Deir Yassin massakren fant sted i april 1948. Der ble en hel landsby ubevæpnede menn, kvinner og barn regelrett slaktet. Kanskje ikke så underlig at araberstatene gikk til angrep?

Og araberstatene okkuperte ikke andre områder enn det som var tiltenkt en Palestinsk stat. Israel har aldri godkjent noen Palestinsk stat....åpenbart fordi det sionistiske prosjektet er HELE Palestina.


Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere