Inger Cecilie Stridsklev

Alder:
  RSS

Om Inger Cecilie

Følgere

Publisert rundt 3 år siden

Hva med Markus 15.6-11: Hver høytid pleide Pilatus å gi en fange fri, den folket ba om. En som gikk under navnet Barabbas, satt fengslet sammen med de opprørerne som hadde begått et drap under opprøret. Da mengden møtte opp og begynte å be Pilatus gjøre som han pleide, svarte han: "Vil dere at jeg skal løslate jødenes konge?" For han visste at det var av misunnelse overprestene hadde utlevert Jesus. Men overprestene egget opp folkemengden så de ba ham gi Barabbas fri i stedet.

Gå til kommentaren

Presten som protesterte i tide!

Publisert over 3 år siden

Det var ikke i en hvilke som helst kirke. Det var i selveste Oslo Domkirke. Kirken var fylt av ungdom fra hele Norge; Noregs ungdomslag hadde årsmøte, og var møtt mannjevnt frem i kirken. Derfor talte han på nynorsk. Attpåtil var det radiogudstjeneste, direkte overført i radioen. Han hadde hatt jøder i skjul hjemme, som var kommet vel over til Sverige. Det var søndag 1.11.1942. Han endte prekenen slik: "Til slutt lyt eg nemna endå ein ting som eg tykkjer er syrgjeleg og som skjemmer folket vårt: Framferdi vår mot folk av ei onnor rase og ei onnor tru, innom våre egne grenser. Eg kjenner meg bunden av samvitet mitt til å segja dette. Og eg gjer det om det så skal koste meg aldri så mykje. Er det rett å skjera alle yver ein kam og straffa dei uskuldige med dei skuldige? Me er då nordmenn, me er då kristne!" Det gikk bra med biskop Lars Frøyland i okkupasjonstiden. I Etterkrigsoppgjøret ble han dømt til 7 års tvangsarbeid og fradømt det han eide. Han fikk aldri bli prest mer. Så var han også anklaget for noe så ille(?) at det knapt finnes et norsk ord for det: Rassenschande! Han hadde latt en norsk mann vie til en tysk kvinne i selveste domkirken!

Gå til kommentaren

Katarzyna Jachimovicz hadde da hun ble tilsatt som fastlege avtale med kommunen om å slippe å sette inn spiral. Spiral er ikke et hvilket som helst prevensjonsmiddel. Det eneste logiske startpunkt for livet til enhver skapning som blir til ved kjønnet formering, er det øyeblikket sædcellen trenger inn i eggcellen. Spiralen hindrer et menneskeliv som har vart i ca en uke å leve og utvikle seg videre, ved å hindre feste i livmoren. Legeetikken er eldre enn kristendommen. Hippokrates (450-377 før Kristus) som regnes som legekunstens far, skrev følgende i sin legeed: Jeg vil ikke gi dødelig gift til noen som ber om det, heller ikke gi råd til hvordan de kan avslutte sitt liv. Ei heller vil jeg gi noen kvinne en substans som fører til at hun aborterer. Men jeg vil holde både mitt liv og min kunst ren. 

Katarzyna Jachimovicz har anket til Lagmannsretten. Saken skal opp i Agder Lagmannsrett, Skien 31.10-2.11. To andre fastleger i Telemark er oppsagt av samme grunn. 

Gå til kommentaren

Straffbarhet gir motsatt effekt

Publisert over 3 år siden

Å straffe meninger gir dem som har disse meningene oppfatning av at motpartens argumenter ikke er gode nok.

Gå til kommentaren

Straffbarhet gir motsatt av ønsket effekt

Publisert over 3 år siden

Å straffe meninger vil bare gi dem som har dem en oppfatning av at argumentene imot ikke er gode nok!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere