Hans Petter Nenseth

Alder: -36
  RSS

Om Hans Petter

Følgere

GMO, bedre enn sitt rykte?

Publisert over 7 år siden

Vi har en jobb å gjøre med å fø verdens befolkning i fremtiden. GMO kan gi oss en mulighet til det, men alle er ikke like fornøyd. I denne artikkelen jeg legger ved stilles det noen gode spørsmål i denne sammenhengen.

Artikkelen er nokså lang og jeg ber dere lese alle tre delene før dere eventuelt kommenterer, og at dere kommenterer det som står i artikkelen.
Jeg har selv ikke satt meg veldig inn i dette før nå, men holder på, og syns et par viktige ting blir belyst her. Her er artikkelen.

 Etter å ha lest den syns jeg det må være vanskeligere å være totalt motstander av GMO, at dette også må inn i en felles innsats for å sikre en bærekraftig matproduksjon. GM vil ikke løse alt, men det kan være et nyttig verktøy å ta med på veien. Forbedret motstandsdyktighet mot sykdom og forbedret utbytte or areal og tilgang til vitaminer. Brukes dette riktig kan vi kanskje få ned det økologiske fotavrykket.

Dette er et veldig spennende felt fordi det dreier seg om vår ikke alt for fjerne fremtid. Det snakkes om klimaforandringer, og en befolkningsvekst som går mot 9,5 milliarder mennesker i 2050. Det er åpenbart at vi har en jobb å gjøre, og jeg tror ikke vi har råd til å sløse med mulighetene GMO gir oss. I samarbeid med andre ting selvfølgelig.

Hans Petter Nenseth

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere