Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

Alder: 51
  RSS

Om Hildegunn

Hei!
Jeg er kristen og 46 år. Etter mine første 4 år i Norge, tilbrakte jeg resten av barndommen som misjonærbarn i Hong Kong. De siste 24 årene har jeg bodd i Sveits, hvor jeg er gift og har fire unge voksne barn.

Grunnen til at jeg er her på VD er at jeg elsker Guds Ord og jeg elsker min Herre og Frelser Jesus Kristus! Jeg ønsker å dele min tro med dere og også lære av det dere måtte ha å dele.

Ved siden av det å skrive, liker jeg å synge, skrive, fotografere, komponere kristne sanger og gå turer i Guds vakre natur.

Følgere

Halvveis sannhet

Publisert nesten 5 år siden

Guds dyrebare nåde gjelder alle mennesker. Gud er med oss i vår vandring igjennom livet. Gud har skapt oss og han elsker oss for den vi er. Vi er gode nok i Jesu nåde. La ingen ta fra deg din verdi av å være det mennesket du er. Husk at du som enkelt menneske er verdt mer enn all jordens rikdom tilsammen. Du er villet, du er elsket, du er tilgitt. Gå derfor i fred.

Det er en viktig og kostbar sannhet at hver av oss som menneske er verdt mer enn all jordens rikdom tilsammen. Vi er villet og elsket. Særlig i en tid hvor menneskeverdi blir målt i størrelse, helse, utseende, suksess o.s.v er det viktig å poengtere at vi er alle like mye verdt. 

Guds dyrebare nåde gjelder også alle mennesker. dette er også sant. Men så beveger du deg inn på usannheter som ikke stemmer med det bibelen lærer og det som Jesus så tydelig lærte. Johannes 3:16 lærer oss at Gud elsket oss så høyt at han gav Jesus. Men videre står det også; for at hver den som tror på han ikke skal gå fortapt men ha evig liv. forutsettningen for å få evig liv er at vi tror på Jesus. Jesus taler gang på gang om at vi må omvende oss og tro på han. Det blir sammenlignet med å bli født påny. Hvis du bare tar med halvparten av sannheten og utelater den andre halvparten av sannheten, blir det ikke sannhet.

Gå til kommentaren

Det umulige mulig

Publisert nesten 5 år siden
Og det er bare Jesus som har gjort det umulige mulig igjen.

Se der! Du tror på under. Men det ser ut som du tror at enkelte umulige ting er mulige mens andre ikke er det. Stemmer det? 

Gå til kommentaren

Gud gjør under

Publisert nesten 5 år siden
Og ta også f.eks. hvordan er det mulig å få plass til et par av alle verdensdyrearter i en liten tre ark? Dette er vitenskapelig umulig. De eksemplene er bare for å vise til logiske og enkle slutninger.

Tror du ikke på at Gud gjør under? Under kan man ikke forklare. De er vitenskapelig umulig. Men for Gud er alt mulig!

Gå til kommentaren

Vanskelig terreng

Publisert nesten 5 år siden

Jesus er fyrlyset, ikke alt i bibelen.

Jeg er enig med første del; Jesus er fyrlyset. I Johannes 8:12 får vi greie på at Jesus sier om seg selv; Jeg er verdens lys. Men så fortsetter han; Den som følger Meg, skal ikke vandre i mørket , men ha livets lys.

Hva vil det si å ha noen man skal følge? Da vil jeg ta enda et eksempel. La oss si du er turleder og har ansvaret for en tenåringsgruppe som er ute på fjelltur.Du forklarer gruppen din hvor viktig det er å følge dine instrukter. Alle nikker og er enige. Det går greit så lenge veien er enkel å gå på. Men plutselig kommer dere inni vanskelig terreng. Enkelte begynner å jamre og vil ikke lenger høre på deg, selv om du er turleder. Disse tenåringene kommer med nye forslag hvordan man kan komme seg frem. Du står fortsatt på ditt for du kjenner terrenget og vet at deres forslag ikke leder fram til målet . 

Når du sier at Jesus er fyrlyset, men ikke alt i bibelen, blir det det samme som i eksempelet jeg nevnte ovenfor. Tenåringene var enige om at du var turlederen. Men når det kom til stykket og begynte å bli vanskelig, ville de ikke høre på deg lenger.

 

Dette er egentlig så lett å forstå. Et bittelite barn vil forstå det. Men vanskelig å følge. Hva ville du, hvis du var turleder for disse tenåringene, sagt til disse som ikke lenger ville lyde deg når det kom til stykket?

Gå til kommentaren

Fyrtårnet

Publisert nesten 5 år siden

Det var engang et gammelt fyrtårn som stod støtt og godt på en klippe i havet. Der hadde det stått så lenge noen kunne minnes og trofast sendt lys utover til alle sjøfartøy som beveget seg i fyrtårnets rekkevidde. Det kunne til tider bli svært mørkt og stormete . Hadde ikke sjøfarerne hatt fyrtårnet som de kunne orientere seg etter, hadde det nok blitt mange forlis. Det var logisk at man måtte bruke sjøvett og orientere seg etter fyrtårnet.

Tidene forandret seg. Stormene roet seg ikke ned men ble derimot heftigere. Det ble veldig mørkt. Fyrtårnet stod fortsatt like støtt på klippen og sendte trofast ut lyset sitt utover havet. Det var ingenting i veien med fyrtårnet. Sjøfolkene derimot forandret seg. De begynte å snakke om at fyrtårnet egentlig ikke var så mye til å stole på lenger. Noen ganger  kunne det være greit med fyrtårnet. Men nå hadde de selv blitt så opplyste at de egentlig bare kunne seile avsted hvorhen de selv ville. De ville nok på den ene eller andre måten komme trygt i havn til slutt. Det sa til og med ekspertene. Så da var det jo bare å seile sin egen vei.

Hvordan det gikk til slutt trenger jeg ikke å si noe om. Men jeg står fast ved at Guds Ord, i likhet med fyrtårnet, aldri forandrer seg. Det er like nødvendig som det alltid har vært  å orientere seg etter det Bibelen lærer . Guds ord er en lykt for min fot og et lys på min sti. Jesus sier at himmel og jord skal forgå men hans ord skal ingenlunde forgå. Det stoler jeg på.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere