Hans Edvard Tyve

Alder: 44
  RSS

Om Hans Edvard

Følgere

Publisert over 5 år siden

Etter et par års pause fra Verdidebatt, må jeg bare innom å peke på en par mangler i Schønning og Gules resonnement. Israel skulle aldri vært opprettet skriver de mer eller mindre i klartekst, og et av hovedargumentene er etter hvert antall drepte palestinere.

I denne tråden som baserer seg på om, hvis og dersom, vil det neppe være en kritisk feil å påstå at antall beboere med muslimsk bakgrunn i det gamle mandatområdet ville hatt større tapstall om Israel ikke hadde vært opprettet. Ser vi på tapstall i ulike konflikter i naboland (Egypt, Jordan, Syria, Libanon,  for ikke å snakke om Iran, Irak og Libya om vi utvider sirkelen) i samme periode, er tapstallene langt høyere og krigføringen langt mer brutal. Ved å bruke Schønning og Gules logikk, har altså etableringen av Israel begrenset palestinske tapstall, og er slik sett en humanitær suksess. Konklusjonen må derfor være at flere jødiske stater må etableres i Midtøsten, slik at tapstallene reduseres. For det er vel det viktigste? Alternativt kan jeg anbefale den virkelige verden..

Gå til kommentaren

Publisert rundt 8 år siden

Du følger ikke med i timen Robin. Kristne har alltid forholdt seg til UFOer. vi kaller dem bare engler :-)

Gå til kommentaren

Publisert rundt 8 år siden
Robin Haug – gå til den siterte teksten.
Jeg tror jeg har gjort meg forstått! :)

Tydeligvis ikke :)

Gå til kommentaren

Publisert rundt 8 år siden
Lars Gule – gå til den siterte teksten.
Jeg forventer ikke at Tyve eller andre vil bidra til noen "virkelig rasismedebatt". Det er rett og slett noe alt for mange ikke er i stand til fordi man ikke har annet enn et meningsløst snevert og foreldet rasismebegrep i bakhodet. Som det passer bra å holde på når det gir mulighet til å presentere egne krenkende standpunkter som ikke-rasisme.

Her starter Gule med sine sedvanlige Ad Hominems igjen, alt før han har startet en debatt. Jeg ser derfor ingen grunn til å ta denne debatten videre med Gule, selv om vi, når det gjelder definisjoner og anvendelse av rasismebegrepet i praksis trolig er relativt enig. Så fortsatt god påske til deg Gule, måtte du få en fredfull høytid.

Men for andre som måtte være interessert er det nettopp fordi jeg mener rasismebegrepet må omhandles riktig, jeg kritiserer Nilsen og Lysvik for å ødelegge for den virkelige debatten.

Om Nilsen skulle gjort dette ordentlig, burde han først definert hvilken forståelse av rasisme han tar utgangspunkt i med sin kritikk. Deretter burde han vist til hvordan de ulike uttalelsene bryter mot nettopp den definisjonen, osv. Ved å kategorisere selv banale uttalelser som rasisme, og med det nærmest latterliggjøre begrepet, blir det vanskeligere å oppdage og målbære kritikk mot den virkelige rasismen. Den innfallsvinkel Lysvik og Nilsen har, gjør det også nærmest umulig å målbære kritikk den andre veien, fordi du da automatisk blir stemplet som rasist. Det du da sitter igjen med er en debatt uten nyanser, en enkel sort/hvitt-tankegang som til syvende og sist blir meningsløs, fordi ingen våger å rette fokus på feks integreringproblemer i Norge, fordi en blir stemplet med det samme en ytrer en negativ kommentar i så måte. En rasismedebatt må derfor være åpen begge veier, den må tåle at positive og negative sider ved ulike definisjoner og praksiser løftes fram etc.

Den debatt de her legger opp til blir derimot fordummende og hensiktsløs. Nilsen roper Rasist! og grunngir dette svært dårlig. Hvilket ikke er så rart, fordi få av de elementene han har nevnt har noe som helst med rasisme å gjøre.

 

Gå til kommentaren

Publisert rundt 8 år siden
Lars Gule – gå til den siterte teksten.
Og gode begrunnelser

sier Gule om sin ubehøvlede og uredelige debattform (om enn i et litt forkortet sitat). Det får nesten bli årets påskerebus her på VD. Finn Gules gode begrunnelser for å opptre uredelig og ubehøvlet. Hadde du vært en annen, hadde jeg nesten syntes synd på deg, det blir litt stakkarslig dette.

Jaja, jeg avslutter her, til du evt. finner det for godt å drøfte juridiske og moralske betraktninger rundt midtøstenkonflikten som lagt opp til i innlegg #66.

Du får ha en god påske Gule. Det virker som du trenger det.

 

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere