Helge Skår

Alder:
  RSS

Om Helge

Følgere

Takk for 2 gode svar

Publisert nesten 5 år siden

Om konklusjonene våre er litt ulike, så takker jeg for 2 gode og interessante svar. Det har vært veldig travelt den siste uka, så jeg har ikke fått svart før nå.

Jeg tenker nok at det er bedre med skilsmisse etter et ærlig forsøk med livslangt forhold som intensjon, enn et sånt "vi flytter sammen og ser hvor lenge vi gidder"-forhold.

Jeg tenker at før en gir alt til hverandre, bør en ha kjent hverandre ei stund, og (som Sølvi nevner) gjerne ha hatt både sin første og andre krangel. Nettopp derfor bør en ikke gi alt til hverandre først, før en på annet vis har blitt såpass kjent at en kan satse på et ekteskap.

Abortloven har gjort livet til enslige mødre annerledes. De som før ble fordømt, blir nå takka for at de valgte å bære fram ungen.

Det er vel litt sånn når det gjelder skilsmisse òg. Alle samboerskapa og det flytende seriemonogamiet, gjør at mange ser mer positivt på at noen faktisk prøvde seg på et livsvarig ekteskap, uten å klare det.

Jeg skriver ikke med tanke på at norsk lov bør endres, men utfra at samboerskap ser ut til å bli stadig vanligere, også blant kristen ungdom. Jeg skriver derfor mest med håp om at ungdom som vil følge Jesus, er bevisste på at samboerskap ikke er en anbefalt samlivsform. Dess flere kristne som velger samboerskap, dess vanskeligere blir det for dem som vil prøve å gjøre ting "i riktig rekkefølge".

At folk kan gjøre feil, eller noe annet enn det de egentlig ønsker, kan være forståelig. Verre er det når praksisen institusjonaliseres, forsvares og anbefales.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 5 år siden

Det var såvidt jeg vet ikke Hans som fant Tuneskipet. Det er kanskje 3 km avstand i luftlinje mellom der Hauge vokste opp og der Tuneskipet ble funnet, i det som etterhvert ble Rolvsøy kommune, nå en del av Fredrikstad kommune

Gå til kommentaren

Ingenting er umulig for Gud

Publisert nesten 5 år siden

Uansett er det snakk om noen mirakler her. Jeg har ikke finstudert evolusjonsteorier, geologi o.l. Men jeg tenker at det er ganske drøyt å høre folk som uttaler seg skråsikkert om ting som skjedde for 350 milliarder år sia o.l. Det blir som å høre ei døgnflue fortelle fra 2. verdenskrig. En kan ikke stole 100 % på det.

Men det er jo teorier om at dagens kontinenter en gang hang sammen som étt kontinent, og at dyra sånn sett ikke hadde blitt så oppdelt i ulike arter som de har blitt etter at kontinenta ble skilt.

En del mindre kryp er kanskje et eller annet sted i livssyklusen i stand til å overleve i vann, jord e.l. Planter kan ha overlevd som frø.

Noen sier at dinosaurer, mammuter o.l. døde ut under flommen, fordi de var for store for arken. Ikke vet jeg..........

"Ingenting er umulig for Gud" kan en vel si som et hovedargument for det som er vanskelig å få til å stemme med naturvitenskapens teorier. Kristne trur óg på jomfrufødsel og oppstandelse fra de døde. Likevel liker jeg ikke tanken på at eget eller andres legemer skal senkes ned i jorda. Det er ingen oppløftende tanke. Jeg må bare håpe at Gud kan, og ikke minst vil, gjøre det umulige mulig

Gå til kommentaren

Publisert nesten 5 år siden

har delvis lignende erfaringer fra Ungdom i Oppdrag, sammen med mange gode erfaringer jeg kanskje ikke ville funnet noe annet sted. Geir Harald Johannessens bok "Vekkelse eller villfarelse"(om Trusbevegelsen), Edin Løvås' bok om psykopati og Arne Tord Sveinall si bok om sekterisme, er bøker jeg har opplevd som nyttige, i tillegg til Bibelen og folk rundtomkring

Gå til kommentaren

Publisert nesten 5 år siden

Jeg syns òg det du skrev var veldig bra. Kanskje det var sånne som meg du frykta da du lurte på om du skulle skrive eller ikke. Født i 1976, med foreldre litt yngre enn din jordiske far. Og som ikke trur at Gud tvinger noen til å være homofile, eller trur at noen som er heterofilt gift heller burde ha skilt seg og funnet noen av samme kjønn.

Hadde ikke far din gifta seg, var du neppe født så du kunne skrive dette. Som yngst i en flokk på 6, vil jeg ikke klage over at mora mi ikke var sosialist og abort-tilhenger. Kanskje det å frambringe deg var noe bra far din gjorde, som ingen skal påstå at var feil? Så kan en heller sukke over de kreftene som drev han bort fra dere, og spørre Gud hvorfor det ble sånn......

Med ønske om alt godt!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere