Harald Endresen

Alder: 47
  RSS

Om Harald

Følgere

Mikrofonstativ for Gud

Publisert nesten 11 år siden

Det foregår igjen en debatt om hvorvidt NRK skal beholde sin andakt i beste sendetid. Journalister i NRK med høy utdannelse og lang erfaring misliker å være mikrofonstativ for kristne forkynnere.

Det spiller heller ingen rolle om det hadde vært andre religioner, poenget er å fjerne forkynnelsen står det på journalisten.no. Argumentet som brukes er altså at journalisten fratas muligheten til å stille kritiske spørsmål. Det handler om medias rolle som vaktbikkje og informant. Men hva med den andre siden av medias oppgaver, underholdning?

Hver uke vises filmer og dramatikk hver kveld uten et eneste kritisk spørsmål fra NRK-journalistene. Musikk spilles med helt klare budskap uten at journalister klager over det. Hvorfor skal forbruk og materialisme og seksualitet kunne bli sendt uten problem, mens noen få minutter med en kristen andakt er svært problematisk. Kan noen forklare meg forskjellen på sende en fire-minutts sang og en 4 minutts andakt, bortsett fra innholdet? Eller skal jeg si som Arbeiderpartiets muslimske representant på Stortinget, Hadja Tajik, sier når hun blir bedt om å ikke prakke sin tro på andre? ”Da ber jeg dem ikke prakke på meg deres sekularisme.”

Mye av det vi tar til oss i media er fordi vi velger det. Hva velger man når livet er vanskelig, når døden rammer eller samfunnet opplever katastrofer. Da er kirka full. Da søker en trøst i det en ikke forstår. Hvorfor ønsker politiet å ha med seg prest når de går med dødsbudskap? Eller hvorfor lønner staten sykehusprester?  Tro spiller en viktig rolle i folks liv, særlig for de som har det tøft. Hvorfor kan ikke NRKs friske, oppegående journalister tenke over at Gudstro kan være viktig for veldig mange? Jeg kunne skjønt argumentasjonen dersom svært få lyttet, men det er jo svært mange, hele 400.000 lyttere iflg. NRK.

Jeg arbeider selv i Norea Mediemisjon, og siden 1956 har vi sendt Guds ord over Norges land vi mellombølgen, siden 1982 på FM til flere titalls lokalradioer i Norge. Tilbakemeldingene er mange til oss, og de har et tydelig budskap innimellom forbønns-ønskene: De ønsker å høre om en allmektig Gud som er der når livet ramler sammen.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere