Hans Rytterbakken

Alder: 46
  RSS

Om Hans

Helt siden jeg var liten har jeg vært søkende og fascinert av det overnaturlige. Alt fra UFO, Nostradamus, Marchello Haugen og Anna Elisabeth Westerlund, til Bibelen og Østens syn på det guddommelige. Jeg tilhører ikke noe bestemt trossamfunn, og stiller meg noe kritisk til organisert religion.Jeg mener det finnes en kime av det guddommelige i hvert vesen som må hentes frem, snarere enn å forklare mennesket som ondt, fortapt og syndig. Dette vesen, når det i all sin enkelhet ikke blir undertrykket, er en bedre lærer enn flere av skriftene.

FISKENE OG VANNET
Det var en gang noen fisker som hadde hørt tales om deres liv var i vannet. Men ingen av i disse hadde noengang sett dette vannet. Ingen visste hva vann egentlig var.
Så sa en av fiskene: ”Dere, jeg vet om en klok fisk på den andre siden av dammen som vet hva vann er. Skal vi gå og spørre ham?”
”Det var jammen lurt”, sa de andre og fulgte etter.
Da de kom bort til den store kloke fisken så spurte de ham ”Du kloke fisk, vis oss hva vann er for noe?
”Hvorfor spør dere meg om det?” sa den kloke fisken
”Vi har hørt at du er den eneste som kjenner vannet. At du er en klok fisk.
”ah, dere dumme fisker som ikke tenker dere om! Bare de få av dere som virkelig søker, er kloke. Dere lever alle sammen i vannet og har hele deres tilværelse der. Fra vannet kom og til vannet vender tilbake. Dere lever i vannet men vet det ikke.”
På samme måte lever vi i det menneskene kaller ”Gud” men vet det ikke.

Følgere

Hvis Skaperen er allmektig så er det ingenting som kan hindre Skaperens vilje. Det betyr at Skaperen får det akkurat slik han vil og har bukten og begge endene.

Det forkynnes at alle mennesker er dømt til straff på grunn av synden i seg. Dette er noe mange sliter med og trenger tilgivelse for hver dag. De føler skyld og skam over seg selv fordi de ikke har klart å leve slik de burde. Derfor forkynnes det at Skaperen tilbyr nåde og frelse gjennom Jesus, slik at de likevel kan fremstå rene for Skaperen.

Denne redningen er grunnpilaren i troen slik den forkynnes i dag.

Men hvorfor gjøre dette så dramatisk og faktisk miste sjeler på veien?

Så mitt spørsmål er:

Dersom Skaperen faktisk er allmektig, hvorfor kan ikke Skaperen rett og slett fjerne synden hos menneskene umiddelbart og frelse alle med det samme, og med det samme oppnå den verden han ønsker uten at noen trenger å lide lengre?

Gå til innlegget

Kan man være kristen uten fokus på synd?

Publisert nesten 10 år siden

Jeg ser kristenlivet rører seg omkring det å være frikjøpt fra synden. Paulus snakker om "synden i mine lemmer" og kampen mot kjødet. Hele det kristne fokuset handler om frelse i betydningen å være reddet og frikjøpt fra synd og dom.

Mitt spørsmål er kort og godt:

Er det mulig å ha en kristen tro uten at det handler kun om fokuset på synden eller handler det kun om å være frikjøpt fra synden og dommen?

Gå til innlegget

Den lille sjelen og sola

Publisert nesten 10 år siden

Har en historie jeg gjerne vil dele som illustrerer mitt livssyn ganske godt.

Siden jeg er litt usikker på å legge ut egen oversettelse pga opphavsrettigheter, legger jeg istedet ved linken på engelsk. Ta dere tid til å lese. Denne er dyp.

http://www.sapphyr.net/largegems/littlesoul-thesun.htm

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere