Gunnar Grøsland

Alder:
  RSS

Om Gunnar

 Utflyttet Østlending som nå jobber i Stavanger domkirkes menighet og Domkirken musikk AS. Driver også enkeltmannsforetaket Gunnar Grøsland kommunikasjonstjenester. Tidligere erfaring fra livets tidvis harde skole, som kommunikasjonsleder i Kirkelig fellesråd i Oslo og som journalist i NRK

Følgere

Et godt råd fra en stor mann

Publisert over 5 år siden

Dere, søsken, er kalt til frihet. La bare ikke friheten bli et påskudd for det som kjøtt og blod vil, men tjen hverandre i kjærlighet. For hele loven blir oppfylt i dette ene budet. Du skal elske din neste som deg selv. Men når dere biter og glefser etter hverandre, så pass dere, så dere ikke eter hverandre opp!

Jeg har vel aldri lagt merke til før, at denne brevskriveren av rang, også hadde humor... 

Gå til innlegget

Ondskap i medvind

Publisert nesten 8 år siden

Norges fineste sommer noensinne - i hvert fall hvis man greier å skru av nyhetene om ondskapen som herjer andre steder i verden. Må vi slutte å tro at kjærligheten er størst av alt? Hvorfor er det ondskapen som ser ut til å seire?

Gå til innlegget

Et hjertesu(kf)uk(k)

Publisert nesten 8 år siden

I hele mitt liv har jeg hatt et forhold til KFUK-KFUM. Tidvis altfor nært. Nå hører jeg at «alle» er enig om at navnet er for tungt, og at KFUK skal kuttes vekk. Det undrer meg.

KFUK-KFUM er ikke en verdensvid bevegelse. Det er to verdensvide bevegelser. Den ene er kjent for å tale kvinners sak bedre enn de fleste, i de deler av verden hvor likestilling fortsatt er en kamp på liv og død. 

Den andre bevegelsen er YMCA og er mest kjent som en fordums gladlåt. Hva YMCA driver med er diverse, men det har lenge vært kjent at den kristne profilen er svært presset. 

Det vil være fryktelig synd hvis Norges KFUK-KFUM i forenklingens navn kutter ut KFUK av navnet. Det virker historieløst og arrogant, spør du meg. Uansett hvordan man vrir og vender på det er det et tilbakeskritt for KFUK. Og signalet er at man ikke bryr seg om alle de flotte kvinnene som har gitt livet sitt for at andre kvinner skal få det bedre. 

Det sies at navnet er for langt. Kanskje det. Men er det ikke bedre  med noe som er sant og langt enn galt og kort?

La oss gjøre noe så gammeldags som å slå ring om KFUK! Det ervel I YWCA  det er mest å hente hvis man ønsker å fortsette med å være en radikal, kristen ungdomsorganisasjon? 

Jeg må innrømme at det er lenge siden jeg har sett en innbetalinggsblankett for medlemsskap til KFUK-KFUM. Men jeg lover å bli medlem IGJEN hvis navnet beholdes.  

Gå til innlegget

tilstede

Publisert rundt 11 år siden

Hva vil det si å være tilstede? Det vil si at du kjenner din egen pust. At du lever i øyeblikket og ikke foretrekker hverken gårsdagens nederlag eller fremtidens drømmer.

Gå til innlegget

Tillit

Publisert rundt 11 år siden

Om ski-vm, Oslo kommune, Adecco og NRK. Hvem kan vi egentlig stole på?

 

Da ordfører FabianStang ble kalt inn til NRKs nyhetsmorgen på P2 rett før ski-VM 2011 skulle åpnes, regnet jeg med at han skulle få kjørt seg skikkelig. Dagen før hadde Aftenposten regnet ut at kommunen hadde brukt 2 400 000 000 kroner (håper jeg greide riktig antall nuller) på VM 2011.

Vårt Land har blåst støvet av VM 2011s interessante budsjetthistorie. Vedtaket i bystyret var at Oslo skulle bruke 52 millioner kroner på forbedriinger i Holmenkollen for at byen igjen skulle kunne være sentrum for verdens (Norge og Sveriges) oppmerksomhet i 12 dager. Da byen ikke fikk arrangementet i 2009 var karusellen i gang.

Samtidig har Adecco-saken vokst seg stor, regissert av noen av NRKs tøffe nyhetshunder.

Jeg har det med å blande ting sammen. I mitt hodet begynte jeg å tenke på årene som ansatt i NRK. Og NRKs forhold til regler som skal beskytte ansattte. Midlertidig ansatte var mer regelen enn unntaket.  NRK og Adecco kunne kanskje spilt i samme divisjon på dette området? Det hadde ikke blitt Adeccoligaen, som er nest høyeste nivå. Vi snakker mye lenger ned i systemet.

NRK-sporten, som nå koser vettet av seg medå hype ski-VM til uante høyder, har selv hatt et ganske rufsete forhold til arbeidstidsbestemmelser. Jeg minnes kolleger som skrøt av 7-800 hundre timers overtid i løpet av et år og at de bare hadde fri noen får helger. Det ble snakket om at det bare var ett ekteskap som hadde overlevd jobbing i TV-sporten. Selvfølgelig overdrevet, men kanskje verd å tenke over?  Lurer på om overtiden er under kontrolll nå?

Når jeg skraper litt i i lakken på NRKs egen arbeidsgiverprofil er det fordi de har gått så tøft ut mot Adecco.Noe som i seg selv selvfølgelig var på høy tid. Men noen burde kanskje fulgte med da partiet Rødt tok opp saken for ett år siden?

Ordfører Fabian Stang ble aldri "kjørt" av NRK på nyhetsmorgen. Han fikk derimot fortelle om hvor fin VM-genser han hadde fått, og at ski-VM, det arrangerte han for barna. For at barna skulle komme i bedre form.

Jo, jeg tror faktisk han sa det, med litt andre ord. Barna skulle bli glad i å drive med idrett. Er det noen som lurer på om barna er enig med at det var god bruk av 2 400 millioner?

I mitt enkle sinn begynte jeg å regne ut hvor mye hver bydel i Oslo kunne investert i idrettsanlegg dersom kommunen IKKE hadde blitt med på galeien.  2400 millioner kroner er VELDIG mange idrettshaller, ballbinger og lysløyper. Men det er klart at en koffeinsponset Nordthug er et langt sikrere kort for positiv adferdsendring.

Så hvor vil jeg hen? Som du sikkert har skjønt, det vet jeg ikke helt nøyaktig. Men det var godt å få skrevet det ned. Kanskje jeg håper at neste gang idretts"mafiaen" i Oslo bystyre får et nytt "lite"prosjekt de vil ha bystyret med seg på, så er det noen som roper stopp? At gigantunderskuddene ved byggingen av nye Bislett og nye Holmenkollen ikke følges opp av nye uplanlagte idrettsmilliarder? Kanskje det.

Så kan jeg jo håpe at ordførerintervjuet var en glipp og at NRK kan bevise at de kan være  kritiske journalister også til ting de selv har rettighetene til. For Adeccoligaen går vel mest på TV2?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere