Roger Gullesen

Alder: 9
  RSS

Om Roger

1957 modell , bosatt i Kristiansand, opprinnelig fra Mo i Rana. Adjunkt i videregående skole, linje for Klima-Energi-Miljø teknikk.
Ytdannelse:
Yrkesskole.
Gymnas som privatist. (Kristiansand katedralskole)
Teknisk fagskole (VVS-teknikk)
(varmepumpeteknikk) Praktisk pedagogisk utdannelse (Universitetet i Agder)
Kristendom mellomfag (Frikirkens bibelskole Oslo, 77-79)
Fagbrev som rørlegger.
Interessert i teologi, filosofi og eksistensielle problemstillinger.

Følgere

filisofisk tekning?????

Publisert rundt 7 år siden
Rudi Wara – gå til den siterte teksten.
Men fra det du skriver og profilen din, hvor du liker filisofi, forteller meg at du er sanseorintert. Filiosofi er det naturlige intellektets manupulering av ord og settninger. Filisofi gir ikke liv, det er død som graven i filisofisk tekning.

Tror vel knapt noen forstår hva du prøver å si her. Skjønner at du har et snev av dysleksi. Og skal ikke fleipe med det. Men kanskje du skal få noen til å lese litt korrektur for deg, før du legger ting ut.....

Gå til kommentaren
Rudi Wara – gå til den siterte teksten.
Bibelen kan bare forståles med DHÅ om bord, som kaster lys på teksten. Det er ånden som skal ha forståelsen, ikke intellektet.

Kan du Wara gi et konkret eksempel på på dette? Gi oss en tekst som du mener vi som sjelelige mennesker IKKE kan forstå. Forklar så du hva som menes med teksten siden du har ånden som veileder deg.

Men utifra din logikk vil jo ikke jeg kunne forstå teksten uansett, fordi jeg ikke har ånden. Det har jo ingen hensikt å forklare meg den.

Og en ting til; hvordan blir et sjelelig menneske et åndelig menneske når det i utgangspunktet ikke tar imot det som hører Gud til?? Tar ikke jeg som sjelelig menneske imot Gud?

Gå til kommentaren

Wara og å forstå skriften.

Publisert rundt 7 år siden

Det kan jo ikke  nytte å diskutere med Wara. Vi som ikke har DHÅ kan ikke forstå skriften. I følge Wara er det kun ånden som kan kaste det riktige lyset over skriften og gi oss sannheten. Ifølge Waras profil har ikke DNK heller forstått dette. Menneskelig tankegang, logikk og intellekt er ifølge Wara uforenlig med Guds ånd. Utifra dette er det jo håpløst å diskutere, og prøve å forstå Bibelen. Og dette er jo den klassiske måten  de  kristne bruker å kaste inn håndkledet på når deres argumenter og tankegang blir utfordret.

Jeg anbefaler også alle å lese "Jesus feilsitert" av Bart D. Ehrman, bibelforsker og professor i religionsvitenskap ved University of North Carolin. Samt Karlheinz Deschner , " Og hanen galte annen gang" der han tar for seg DHÅ`s opprinnelse.

Tilslutt; i alle livets aspekter og utfordringer er vi kun prisgitt vårt intellekt, vår vurderingsevne og vår evne til kritisk tenking. Dette er jo forutsetningen for vår overlevelse. Men i møte med Gud skal alt dette settes til side og kun være prisgitt en ånd som skal opplyse oss. Vel , det er jo en grunn til at det finnes tusenvis av gudsoppfatninger....

Gå til kommentaren

Til Bjørn Erik Fjerdingen

Publisert over 8 år siden

Du sier: Jeg har erfart en rekke ikke like, men en inngrepen fra Gud som har gitt helbredelse for mange, veldig mange.

Fantastisk hvis dette er sant. Hvis jeg hadde hadde vært en kristen og drevet med slik forbønn som du gjør, ville jeg sikret meg røngtenbildene fra personen som var så heldig å bli helbredet. Altså bildene før og etter helbredelsen.

I tillegg ville jeg spurt om en dokumentasjon fra legen. (Alt selvsagt i samarbeid og med tillatelse fra den helbredede).

Denne dokumentasjon hadde jeg siden sendt Levi Fragell sammen med mitt kontonummer.

Og siden du har erfart mange slike tydelige helbredelser skulle vel slik dokumentasjon være lett for deg å få tak i. Du hadde sannsynligvis drevet Levi Fragell fra gård og grund.

Men hvis Gud virkelig ville ha slått på helbredelsestromma kunne han bare ha sendt et par helbredelsespredikanter til et akuttmottak, og helbredet åpne sår, benbrudd, akutte hjerteinfark og hjerneblødninger. Da hadde verdens største vekkelse startet.

PS. Jeg så et program nylig på Visjon Norge med en helbredelsespredikant (husker ikke navnet). Der gikk han rundt å ba for folk med ulike lidelser, bla fikk han to menn til å slepe rundt på en kvinne  som egentlig satt i rullestol. Vi fikk aldri se eller vite om hun ble helbredet.

Han ba også for en mann som hadde hjertetrøbbel og revmatisme i hoftene. Men han sa at dette skyldtes en ond ånd. Han sa også at det var samme onde ånd som var skyld i revmatismen.

Har du vært borti tilfeller der det faktisk er en ond ånd som er skurken her? Grunnen til at jeg spør er at jeg selv har hofteproblemer. Det er jo sløseri og mate ånder med dyre medisiner. På forhånd takk for råd......

Gå til kommentaren

...agenda...

Publisert over 9 år siden

Dersom din agenda

...Magnus Leirgulen ser ut til å mene at jeg har en agenda her. Vel, min eneste agenda er å belyse ting fra flere innfallsvinkler. Vi har jo mange eksempler på hvordan det går når bibelen er eneste rettesnor. Tar bare med et eksempel her. Josva 10 og Galileo Galilei

Men er det ikke en smule naivt å tro at kristendommen ikke tok opp i seg elementer fra omkringliggende religioner.

Mytene fra de hedenske mysteriereligionene som var flere hundre år eldre en kristendommen, og hadde så mye til felles med beretningene om Jesus at Justin Martyr og tidlige kirkefedre som Tertullian fikk forklaringsproblemer.

I sentrum for disse mysteriereligionene var myten om et døende og gjennoppstått gudemenneske (Osiris - Dionysos er en fellesbetegnelse på disse mysterienes mirakel og vismen). Her et lite utvalg over hvilke historier som fortelles i disse religionene:

Osiris - Dionysos er som Jesus:

  •  født i en hule 25 desember
  • forutsagt av en stjerne
  • oppsøkt av tre vise menn
  • blir ikke annerkjent på sitt hjemsted
  • helbreder og driver ut onde ånder
  • kommer ridende inn på et esel
  • blir korsfestet, stiger ned i dødsriket og oppstår tredje dag
  • tre kvinner besøker hans tomme grav

Og dette er bare noe av det. De tidligste kirkefedrene kalte alt dette "djevelsk etteraping" pga likhetene med Jesus.

Dette er jo litt på siden av tråden her , men måtte bare.

Uansett, jeg skal ikke si noe respektløst om andre sine oppfatninger og synspunkter her, men gjengir bare mine. Foreløpig......

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere