Øystein Brun

Alder: 46
  RSS

Om Øystein

Følgere

Kan vitenskap si noe om moralske spørsmå?

Publisert nesten 12 år siden

En frekvent gjenganger her på verdidabatten er at man må ha en moralsk veileder av åndelig karakter for at vi mennesker skal kunne ta moralske valg. Er det virkellig slik at vitenskapen ikkje kan si noe om dette?

Tenkte å la Sam Harris ta ordet her noen minutter for de som har tid til det:

http://www.youtube.com/watch?v=Hj9oB4zpHww&feature=player_embedded

Er det han sier bortevekk eller har han noen poeng å fare med?

Gå til innlegget

Hei folkens!

Som vernepleier har eg jobbet med psykisk utviklingshemmede, barn som voksne, i hele min yrkesaktive karriere. Det er ikkje uvanlig at utviklinghemmede får ulike henvendelser fra lokale kirkekontor, prester osv.- ja til tider veldig pågående fra det holdet. Tanken om inkludering er sikkert god, MEN:

Slik eg forstår mange kristne må man være kristen og bekjenne kristendommen for å komme til himmelen etter sin død. Å være kristen er etter min begreper en personlig avgjørelse man tar, det fordrer med andre ord en viss mental kompetanse. Mitt spørsmål angår ikkje alle de solskinnshistoriene man får servert i diverse dokumentarer og reality programmer(relativt godt fungerende med Downs syndrom osv), men de man som oftes ikkje hører noe om- de som blir feid under teppet når stua skal vises.

Gruppen mennesker eg har jobbet med har i hovedsak vært svært ressurs svake utviklingshemmede mennesker der vold, seksuelt motivert negativ adferd og andre destruktiv atferd(på mange måter syndige) er en del av hverdagen. Så langt vi veit har mange av disse ikke mental eller sensorisk evne til å på noen som helst måte forholde seg til kristendommen og hvertfall ikke ta noen avgjørelse ift tro. Dette er en tilstand de lever med hele sitt liv.

Hva tenker kristne skjer med disse menneskene når de dør?

Har de fått utlevert et VIP kort til himmelen eller må de ta konsekvensene av sin tilstand(og eventuelt handlinger derav) de har blitt født med?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere