Børge A. Roum

Alder: 9
  RSS

Om Børge A.

Aktiv deltager på nettet under navnet forteller. Linker til alt jeg gjør på nett finner du på http://forteller.net.

Følgere

Publisert over 8 år siden

Takk for et godt innlegg! Dette er skammelig.

MDGs talsperson Harald Nissen og leder for Nordre Aker MDG og tidligere offiser, Ander Brenna, skrev også nylig om dette temaet: http://omgmdg.tumblr.com/image/37409628938

Gå til kommentaren

Publisert rundt 9 år siden

Israel har IKKE pengene, det er de oljerike muslimske statene i nabolaget som har. Israel er i utgangspunktet stort sett sump og ørken og et utfattig land.

Hva har statene i nabolaget med saken å gjøre? Det er Palestina som blir okkupert, pg i forhold til dem er det Israel som har pengen.

Når det gjelder størrelsen på Israels militære ser det ut til at du har rett. Jeg må ha blandet med  at Isreal er verdens fjerde største våpeneksportør (ifølgeAssociated Press i 2007). Uansett har de et enormt militære, og får stadig store mengder militært materiell fra USA, i forhold til Palestina, som forsvarer seg med steiner og selvmordsbomber og hjemmesnekra rakketer som ofte ikke engang når over grensen.

Israel har kanskje trukket seg tilbake fra noen områder, men de har fremdeles slukt opp enorme deler av Palestina (kart). Og okkupasjonen er langt ifra annerkjent av de fleste. Tvert imot krever de fleste at Israel skal trekke seg tilbake til den internasjonalt annerkjente grensen fra 1967.

Volds-spiralen er ikke innad i Israel, men mellom Israel og Palestina. Og siden Isreal er de som har et skikkelig (og stort) militære, og det er de som ulovlig okkuperer områder, så er det de som har størst makt til å hindre mer lidelse.

Hvorfor er det å forsvare Israel, uansett hva de gjør, viktigere enn å forsvare menneskeliv og helse?

Gå til kommentaren

Publisert rundt 9 år siden

Takk for et flott innlegg, Lars Tore! Dette handler ikke om religion, hellige tekster eller gudommelige løfter. Det handler ikke om en rett til å forsvare seg eller rett til eksistens. Det handler om lidelse og det ukrenkelige menneskeverdet.

Det er Israel som sitter på makten i denne situasjonen; Det er de som har pengene, det er de som er verdens fjerde største militærmakt, har atomvåpen, og som okkuperer store områder på tross av at det bryter med internasjonalt lovverk og har blitt fordømt hundrevis av ganger av det internasjonale samfunnet. Det er Israel som har makt til å trekke seg tilbake til sine faktiske grenser/stoppe okkupajsonen, og på den måten stoppe voldsspiralen, som tar så ufattelig mange liv og skaper så mye lidelse!

Gå til kommentaren

Publisert rundt 9 år siden

Rune Holt: Først argumenterer du for at vi ikke trenger å jobbe politisk for klima og miljø, eller bekymre oss for det, fordi Gud ikke har glemt jorda og vil ta vare på den. Men så sier du at vi må bekyre oss for babyene som blir abortert. Sier du at Gud har glemt babyene? Eller gjelder argumentet "Gud har ikke glemt" bare for miljø-saken (som er en direkte dødsårsak like mye som abort er det), og ikke for abort-saken?

Akkurat nå er det kanskje "kun" 300 000 som dør pga. klimaendringene, men snart vil det bli mange, mange fler. Når tørke og havstigning gjør det umulig å dyrke store deler av de mest fruktbare markene, og når værre orkaner og flommer ødelegger større områder, rent vann blir vanskeligere å få tak i, osv.

Går det ikke an å kjempe for begge sakene? Vi snakker om utrolig mange menneskeliv, og lidelse, som har den enkle årsak at vi som er en del av verdens rikeste 20% forbruker 86% av verdens ressurser, som ødelegger klimaet og naturen samtidig som det lar resten av verdens befolkning leve i fattigdom og nød i dag. Og vi kan fikse dette om vi lærer av Jesus og stopper å oppføre oss som den rike bonden i Lukas 12:16-21.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 9 år siden

Hei folkens :)

Poenget mitt var altså at den "enkle logikken" som var det eneste argumentet til Langesæter for hvorfor han mener abort er mord er et ugyldig argument. Argumentet er: Abort er mord fordi hvis mor hadde tatt abort hadde ikke jeg vært her.

Om det var et gyldig argument for å påstå at abort er mord, vel, da kan man bruke det samme argumentet for å påstå at en hel rekke med ting er mord. Det var det jeg prøvde å få folk til å reflektere over ved å vri litt på uttallelsen hans.

Om du vil overbevise noen om at abort er mord, så bruk skikkelige argumenter, ikke dette.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere