Finn Olav Felipe Jøssang

Alder: 37
  RSS

Om Finn Olav Felipe

Følgere

Publisert nesten 4 år siden
Elin Stillingen – gå til den siterte teksten.

Å peke ut stolthet som en synd eller last gir liten mening. Stolthet når man snakker om åpne skeive mennesker, betyr her det motsatte av å skamme seg.

Mitt liv er i alle fall blitt langt bedre etter at jeg sluttet å skamme meg. Nå har jeg det like bra som cis- og heterobefolkningen, som heller ikke skammer seg over hvem de er.

Og det her Heteropride hver eneste dag 364 dager i året. Skru på fjernsynet så ser du det.

Takk for kommentarene Eirik Elin. Jeg ser at tittelen min "problemet er stolthet" isolert sett kan misforstås. "Problematisk pridefeiring" hadde nok vært en bedre tittel. Ordet stolthet brukes jo på så mange måter og jeg mener ikke at det er galt å være stolt som å være fornøyd med seg selv og ting man har fått til.

Selv er jeg enig i at man i kristne sammenehenger (som eller i samfunnet) trenger å kjempe mot stigmaet og skammen mange opplever rundt lhbt-tematikken. Men da under en annen tilnærming enn å heise regnbueflagg (som jeg mener i dag omfatter mye mer enn dette). Og  i lys av evangeliet tror jeg også at sann frigjøring ligger på et dypere plan, hvilket er dette med å bli en ny skapning i Kristus, som jeg er inne på i innlegget. Kjernen i kristen tro er at man får et nytt liv og ny identitet i Kristus, uavhengig av etnisk, religiøs, politisk, seksuell (eller hva som helst annet) bakgrunn. Og i dette perspektivet mener jeg at det blir problematisk å heise regnbueflagg siden dette blir et sidespor som ideologisk sett står i direkte opposisjon til kjernen av det kristne budskapet om nytt liv i Kristus.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 4 år siden
Daniel Krussand – gå til den siterte teksten.

«KFUM er stolte over ikke å være homofobe, de heiser syndens flagg.  Dermed har de forlatt Kristi Kors.»

Denne utallelsen kan jeg ikke stille meg bak Daniel! Her mener jeg det er du som villeder og dømmer KFUM/KFUK uriktig.

Homofobi har ingen ting med kristen nestekjærlighet å gjøre, og selv vil jeg gi honnør til KFUM/KFUK for at de bidrar til å bekjempe dette. Men ved å heise regnbueflagg mener jeg de gjør dette på en ukristisk og problematisk måte i henhold til kristen tro og etikk - fordi regnbueflagget (og ideologien bak pride), etter mitt skjønn, omfatter langt mer en å kjempe mot trakkasering og mobbing av lhbt-personer. Selv mener jeg at det er fullt mulig å kjempe mot mobbing og trakksering, og anerkjennelse og respekt for lhbt-ere uten å heise regnbueflagg, og det er det jeg ønsker innlegget mitt kan bidra til refleksjoner rundt.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere