Vidar Enebakk

Alder: 50
  RSS

Om Vidar

Følgere

Fjordmans vitnemål

Publisert nesten 10 år siden

Idag har Fjordman publisert sitt vitnemål til rettsaken mot Anders Behring Breivik på nettstedet Gates of Vienna. Det er for langt til å gjengi i fulltekst, så se her:

http://gatesofvienna.blogspot.no/2012/06/fjordmans-suggested-testimony-for-trial.html

Min personlige favoritt er følgende passasje om hans rolle i Breiviks kompendium:

"Er det riktig at du er sitert i manifestet? Hva er i så fall dine tanker omkring dette?

Jeg har alltid skrevet for å holde meg til det jeg mener er sannheten, selv når denne kan oppfattes som ubehagelig. Jeg skal gjøre det samme i denne saken. Det såkalte manifestet siterer og misbruker en lang rekke hederlige personer, fra Winston Churchill og John Locke til George Orwell og Gandhi. Noen av de mest militante sitatene som ikke er skrevet av Breivik selv er tatt fra to tidligere presidenter i USA, Thomas Jefferson og John F. Kennedy.

Blant denne merkelige blandingen av tekster finner man også utdrag eller sitater fra et flertall tekster jeg har skrevet, i noen tilfeller hele essayer. Jeg har ikke detaljanalysert manifestet og planlegger heller ikke å gjøre dette, men jeg kan bekrefte at det inneholder noen passasjer som jeg gjenkjenner og har skrevet. Som det meste annet er dette hentet fra tekster som ligger offentlig tilgjengelig på internett på engelsk."

"Utdrag"? "Sitater"? "Noen passasjer"? Det må jo være tidenes understatement fra mannen som er forfatter av hele 45 essays, eller mellom 300 og 320 sider, i Breiviks kompendium?


 

 

 

Gå til innlegget

”Fjordman” og kristen kultur

Publisert nesten 11 år siden

Jeg har tre spørsmål om forholdet mellom ”Fjordman” og kristen kultur knyttet til det anonyme kristne nettstedet http://christianculture1.blogspot.com/

Denne norske bloggen var aktiv fra juni 2006 til juni 2008. Her finnes mye interessant stoff om ”Å lyde Gud mer enn mennesker”, ”Den kristne utfordring”, ”Den kristne innflytelse i samfunnet”, ”Oppfordring til bønn og faste!”, samt ”Kristendom og vitenskap (del 1-8)”. Naturlig nok har nettstedet også linker til andre kristne blogger som Bjørn O. Hansen, Morbus Norwegicus, Katolikken og Kristenblogg.no.

Mer oppsiktsvekkende er imidlertid artiklene om ”Europas fremtid”, ”Irans president, atomvåpen og al-Madhi”, samt ”Svensk forslag til ny integreringspolitikk - et nytt skritt mot kulturelt selvmord”. Mer konkret, i artikkelen ”Årsakene til konflikten mellom vesten og islam” (23. august 2006) står det følgende:

"Senest i 1683 ble muslimene stoppet ved Wien i sitt forsøk på å erobre Europa. Bakgrunnen for at Islam spredde seg på denne måten finner vi i Koranen og Hadith. Her finner muslimene en rettferdigjørelse av jihad og vold for å spre islam.”

Oppsiktsvekkende er også de mange linkene til islamkritiske nettsteder som Brussels Journal, Gates of Vienna, Suicide of the West, Human Rights Service (HRS), Document.no, HonestThinking, Jihad Watch og – sist men ikke minst - The Fjordman files. Mest oppsiktsvekkende er like fullt de direkte linkene til stadig nye artikler av Fjordman, for eksempel den 14. juni 2006 (”Read this essay written by Fjordman!”), den 10. juli 2006 (”Read the latest essay from Fjordman!”), og den 12. juli 2006 (”A new disturbing essay from Fjordman!”).

Allerede den 26. juli 2006 kritiserte frilansjournalisten Øyvind Strømmen bloggeren ”Christianculture” for å være ”islamofob”, og de hadde en lengre ordvekling i august samme år som er gjengitt på nettstedet: http://christianculture1.blogspot.com/2006_08_01_archive.html

Jeg har derfor følgende tre spørsmål:

1.      Hvem skjuler seg bak den anonyme bloggen og signaturen ”Christianculture”?

2.      Hvor tett er egentlig forbindelsen mellom ”Fjordman” og ”Christianculture”?

3.      Er et forsvar for kristen kultur virkelig forenelig med et forsvar for ”Fjordman”?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere