Erik Høidahl

Alder: 60
  RSS

Om Erik

Generalsekretær i Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA).
www.kianorge.no

Følgere

Forfalsket sitat? - tvilsomt

Publisert nesten 10 år siden

Dette virker kort sagt av typen ”for godt til å være sant”.

Du har selvsagt et poeng: så lenge vi ikke kan slå opp i avisa fra Chicago fra 1800-tallet, så kan vi ikke bevise at det er et korrekt sitat. Likelvel tror jeg nok at det er ekte, uten at det kan bevises. Jeg har ikke søkt etter det på engelsk heller.

Men sitatet kan brukes av begge retninger, så jeg ser vel ikke den store faren eller hvilken retning det skal være "for godt til å være sant."

Det kan brukes til ettertanke. Jeg ser det som rimelig realistisk at det var minst en person (som skrev et leserinnlegg i avisa) som var skeptisk til at mange nordmenn bosatte seg i deres område i Chicago på 1800-tallet. 

En unøyaktighet fra meg var at jeg skrev "lederartikkel." Jeg ser at de fleste stedene dette står kun har "leserinnlegg", så jeg har endret det til kun å si leserinnlegg.

Uansett, takk for en grei presisering. 

Gå til kommentaren

kristne innvandrere inn i politikken

Publisert rundt 10 år siden

Utmaninga og kravet må gå til norske kristne um å lyfta fram kristne innvandrarar. Men dei kristne innvandrane må òg sjølve syna medvit.

Jeg er enig i mye av det du skriver. Norske kristne må løfte fram kristne innvandrere, også i politikken. Vi har noen eksempler på at kristne innvandrere er aktive politisk. Vi kjenner noen eksempler, men det fins selvsagt mange flere eksempler enn det vi kjenner til.

Gå til kommentaren

Iran

Publisert rundt 10 år siden

Iran er jo et land hvor de stadig forfølger hardere og hardere kristne

Det stemmer. Vi har kontakt med mange personer fra Iran og den torturen som mange kristne blir utsatt for i Iran, er etterhvert blitt godt dokumentert.
UNE (Utlendingsnemnda) har også omsider tatt hensyn tll det (KIA har som ev an flere organisasjoner oppnevnt flere representanterer til nemndmedlemmer i UNE. Jeg er selv nemndmedlem).

Iran er nå nr.2 over de 50 landene hvor det er vanskeligst å leve som kristen, kun Nord-Korea som er verre.
http://www.opendoors.no/forfoelgelse/forfolgelsesliste2011/

Gå til kommentaren

Publisert rundt 10 år siden

Du er representant for KIA.

Kor mykje arbeid driv KIA mellom svenskar, danskar og polakkar?

Hei,
alle samlinger og tilstelninger som KIA arrangerer, er åpne for alle. Vi jobber spesielt for å få med etnisk norske også (aller er ikke klar over det, mange tror bare at vi samler innvandrere), nettopp med tanke på å få til god integrering i lokalsamfunnet.

I løpet av et år har vi kontakt med personer fra over hundre nasjoner. Vi har ikke eksakte tall, men svensker og dansker er i mindretall. Men jeg vet at mange polakker f.eks går på noen av våre norskkurs.

Bildet er fra en gudstjeneste i Danmark men kunne like gjerne vært tatt fra en menighet fra hvilket som helst kontinent. Internasjonale menigheter, etniske menighter, afrikanske menigheter o.l finnes etter hvert i "hele" verden nå.

Gå til kommentaren

tall for hele Norge

Publisert rundt 10 år siden

Eg veit ikkje om tala dine stemmer for Oslo. Eg veit ikkje kvar dei stemmer i det heile. Er til dømes svenskar og danskar òg rekna med mellom dei 60% kristne?

tallene er for hele Norge. Vi brukte tall fra SSB (Statistisk sentraøbyrå), bosatt i Norge pr.1.jan 2010. Vi fikk informasjon fra SSB om hvordan vi burde gjøre undersøkelsen. Det blir feil og forsåvidt meningsløst om vi skal begynne å trekke vekk noen land fra undersøkelsen. Så derfor er alle nasjonaliteter i hele verden med (bortsett fra Norge).

Vi har ikke gjort samme jobb for hver by i Norge men tror ikke det er noen store forskjeller på f.eks Oslo og tallene for hele Norge.

Ellers oppfordrer vi forsåvidt alle innvandrere (og nordmenn) til å engasjere seg politisk, i offentlig debatt osv, uansett religion de tilhører. Og da kan vi alle (som vi akkurat har gjort i valget) kumulere og stryke de navnene vi ønsker. Tror ikke det blir ramaskrik av slikt!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere