Erling Grape

Alder: 68
  RSS

Om Erling

I det virkelig store perspektivet er vi en kosmisk tilfeldighet og parentes, men livet skal leves her og nå og vi får gjøre det beste ut av det.

Følgere

Messias eller Lucifer?

Publisert nesten 4 år siden

I flere dager har Helge Lurås smurt ut den ene artikkelen etter den andre med støtte til Sylvi Listhaug. Ikke bare har han skrevet egne artikler, i tillegg har ulike listhaugianere vist et så stort engasjement at en kan lure på om Listhaug er blitt den nye guden med sin egen menighet i katedralen Resett.no, litt av en religion, får en si.

Dagens preken handler naturlig nok om Sylvi Listhaugs avgang. Lurås blir andaktsfull allerede i ingressen når han åpner med

- Med ro, klar stemme og fast blikk annonserte Sylvi Listhaug sin avgang på en pressekonferanse i dag. Hennes fremføring bekrefter det inntrykk hun har gitt opp gjennom årene. Dette er en kvinne med rak rygg og prinsipper – samt lojalitet.

I stum beundring må han videre bare overlate ordet til Listhaug med å gjengi hennes tale, hvor ytringsfriheten settes i høysetet.

Stakkars Sylvi Listhaug, nå uten ytringsfrihet. Da blir det ingen taletid i Stortinget og slutt på uttalelser i media. Vi går en stille tid i møte.

Tidligere har Helge Lurås opptrått som gråtekone for Listhaug. Nå har han trådt inn i presterollen for hennes menighet.

Så er spørsmålet, er Sylvi Listhaug den nye Messias eller den falne engelen Lucifer?
Det svaret hersker det nok ulike meninger om.

Gå til innlegget

Ingen konspirasjonsteori

Publisert rundt 4 år siden

Europeiske våpen solgt til USA og Saudi-Arabia, har på ulovlig vis havnet i hendene på opprørere i Syria, blant dem IS, går det fram av en ny rapport.

IS fikk europeiske våpen via USA og Saudi-Arabia

I mange diskusjoner omkring krigen i Syria og Irak, har spørsmålet om Saudi-Arabia og USA sin rolle i å støtte IS blitt diskutert. Påstander og henvisning til at Saudi-Arabia og USA har støttet IS, ikke bare de "moderate" jihadistene, har blitt forsøkt latterliggjort. Nå som IS er på retur og jihadistene taper terreng, bekrefter nye undersøkelser disse påstandene. IS har mottatt våpen via USA og Saudi-Arabia, det var ingen konspirasjonsteori, men i stedet den svarte virkelighet.

Gå til innlegget

Jonas Gahr Støre har i denne valgkampen blitt utsatt for en rekke «drittpakker». Disse «drittpakkene» har artet seg som personangrep på Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat og har representert et lavmål i valgkampen.

Når en slik fokuserer på personen Jonas Gahr Støre, er det lett å hoppe bukk over de politiske problem som Arbeiderpartiet sliter med.


La meg gi tre konkrete saker som illustrerer Arbeiderpartiets politiske problem.
1) EU/EØS: Gjennom EØS-avtalen er vi underlagt EUS lover og regelverk. Det har Høyesterett slått fast. Det betyr at de lover vi vedtar ikke kan bryte med EUs og de tariffavtaler som partene i arbeidslivet forhandler seg fram til, er underlagt dette lovverket. Arbeiderpartiet, sammen med høyresiden, stemte i mai ned et forslag om at norske lover skulle ha forrang foran EUs.


2) Helsepolitikken: Helseforetaksmodellen ble innført i norske sykehus i 2001 som en del av en omfattende sykehusreform. Pådriverne var statsminister Jens Stoltenberg og daværende helseminister Tore Tønne. Sykehusene skulle for enhver pris vekk fra offentlig forvaltning og «organiseres som foretak etter modell fra aksjeloven», for å sitere Tore Tønne. Sykehusreformen var en markedsliberalistisk reform med New Public Management som styringsideologi. Reformen ble entusiastisk omfavnet av Fremskrittspartiet. Daværende helsepolitisk talsmmann i Frp, Jon Alvheim, uttalte at: «Dette er bortimot en blåkopi av Frps politikk. I store trekk kunne jeg skrevet dette selv». LO-kongressen i 2001 vedtok enstemmig å si nei til foretaksmodellen. Likevel vendte Arbeiderpartiet ryggen til fagbevegelsen og fikk vedtatt sykehusreformen i Stortinget med støtte fra Høyre og Frp.
Arbeiderpartiet stiller seg fortsatt bak den markedsliberalistiske helseforetaksmodellen.


3) Et lokal eksempel: I forbindelse med kampen for å beholde lokalsykehuset i Narvik med akuttberedskap døgnet rundt, kom helseminister Bent Høie med nye begrep som «vurderings- og stabiliseringskompetanse». Dette er begrep som ingen innen helsevesenet vet hva inneholder, men som direktøren i Helse Nord sier at de etterhvert vil fylle med innhold. Altså det som kalles «nytale». Sykehusets heldøgns akuttberedskap er nå kuttet ned til akuttberedskap i kontortiden og dette framstilles som en stor seier, selvsagt både av Høyre og Arbeiderpartiet. Et forslag i Stortinget om å beholde heldøgns akuttberedskap, ble selvsagt stemt ned både med APs og Høyres stemmer.

Det er slike eksempler på høyrepolitikk som kan knyttes til Arbeiderpartiet og som er med på å danne bakgrunnen til Arbeiderpartiets fall.

Gå til innlegget

Fredsprisen til al-Qaidas skjulte krigere?

Publisert nesten 5 år siden

En nyhet som garantert ikke kommer til å bli referert i norske media som Aftenposten, VG, Dagbladet og NRK.

https:Sjefen for Hay’at Tahrir al Sham, al-Qaidas filial i Syria, Abu Jaber eller Hashem al Sheikh

Abu Jaber al-Sheikh, lederen av Hay'at Tahrir al-Sham (organisasjonen for frigjøringen av Levanten), også kjent som al-Nusra (Nusra-fronten)/al-Qaida i Syria, holdt 16. mars en tale  i forbindelse med markeringen av 6-årsdagen for jihadist-opprøret i Syria. En 12 sekunders kortversjon av denne talen kan ses på YouTube. I løpet av disse sekundene takker al-Qaida-lederen USA og England for den finansielle støtten til White Helmets, som er "de skjulte krigerne av vår revolusjon".

Klarere kan det ikke sies om de nære relasjoner mellom USA/England og al-Qaida. I tillegg har land som Danmark, Nederland, Tyskland, Japan, New Zealand betalt millioner av dollar til White Helmets, al-Qaidas skjulte krigere.

I januar i år gjestet en representant for White Helmets Skavland i beste sendetid på NRK.

Allerede i 2015 ble det startet en internasjonal kampanje for at White Helmets skulle få Nobels fredspris for 2016. I Norge gikk Aftenposten i spissen for denne kampanjen, med VG, Dagbladet og NRK godt på slep. Heldigvis, de lyktes ikke å gi al-Qaidas krigere denne prisen i 2016. Dog har de ikke gitt opp. Stortingsrepresentant og visepresident i Stortinget, Marit Nybakk (AP), har på nytt foreslått White Helmets til fredsprisen i 2017. Hun er neppe alene. Se ikke bort i fra at al-Qaidas skjulte soldater får fredsprisen i 2017.

Norge står ikke på lista over bidragsytere til White Helmets. Spørsmålet om eventuelle norske bidrag til al-Qaidas skjulte krigere står likevel åpent ettersom Utenriksdepartementet ikke vil opplyse om Norges militære samarbeidspartnere blant opprørerne i Syria og hvilke grupper Norge støtter.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere