Eivor Andersen Oftestad

Alder: 5
  RSS

Om Eivor

Eivor Andersen Oftestad er kirkehistoriker og forsker ved NFR-prosjektet Tracing the Jerusalem Code ved Det teologiske Menighetsfakultet, Oslo.

Følgere

Publisert nesten 4 år siden

Dommen, som du tar utgangspunkt i, handler om juridiske forhold. Hadde man gått inn i Trond Giskes juridiske forhold, hadde det sikkert sett greit ut der også, han har sikkert bedret seg kraftig han og. Elefanten i rommet her er at det viktigste i kirken (og i tillitsbaserte verv generelt) ikke er jus, men moral, sannhet og tillit. Tilliten er helt åpenbart svekket etter denne saken. Hvis kirken (biskopen) bare kjører videre som om ingenting er hendt, er det skandaløst.

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden

Takk for en utfordrende kommentar! Siden du henviser til min kronikk i Morgenbladet om et kristent perspektiv på menneskets verdighet, lenker jeg til den her. Kanskje det handler både om å løfte blikket og å bore dypere. 

Menneskeverd og sure sokker

https://morgenbladet.no/ideer/2017/05/menneskeverd-og-sure-sokker

 

Gå til kommentaren

Ubehaget i magen

Publisert rundt 5 år siden

Takk for et veldig viktig og godt innlegg jeg håper mange vil lese! 

Siden du refererer til mitt "ubehag i magen", som var tittel på et essay jeg skrev i Morgenbladet, så legger jeg her ut linken til dette bidraget: 

https://morgenbladet.no/ideer/2016/09/ubehaget-i-magen

Debatten fortsetter på Morgenbladet, på nett og i papiravisa. (Ja, jeg vet at teksten ikke er allment tilgjengelig, men det er mulig å få tre ukers gratis prøvetilgang f.eks) :-)

Gå til kommentaren

Kjære Anne Cathrine Romsland

Publisert over 6 år siden

 

Jeg vil gjerne presisere at jeg ikke har bedt biskopen tre tilbake, som du skriver. Det jeg skrev var at det var mulig å tre tilbake uten å innrømme juridisk skyld. Jeg står ved at jeg håper biskopen kan åpne for en bredere reform i Oslo Katolske Bispedømme. Dette har blant annet med økonomisk forvaltning, åpenhet, formelle og uformelle lederstrukturer, lekfolks innsyn og påvirkning å gjøre.

Gå til kommentaren

Publisert over 6 år siden

Du skriver:

Som det har fremkommet i informasjon fra OKB har biskopen full støtte fra Roma om å bli sående i sin stilling. Det er liten grunn til å trekke dømmekraften hos de sakkyndige i tvil. Vatikanet har nok mer enn tilstrekkelig informasjon om saken, og derfor anbefalt biskopen det motsatte av din antydning.

Derfor kan det reises spørsmål om graden av freidighet i din initiering angående biskopens valg.

"Roma har talt, lekfolket må tie." Dette premisset er jeg dypt uenig i. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere