Christian Fagerland

Alder: 38
  RSS

Om Christian

Familiefar med spredte interesser. Musikk, vitenskap, teknologi, samfunn & livssyn
Diskuterer ikke for å vinne diskusjonen, men for å lære.

Følgere

Matoppskriften

Publisert rundt 10 år siden

Lett inspirert av Kjetil Hopes "Sandslottet", drar jeg nå en liten parallell til bibelen og matoppskrifter

 

 • ½ stkvaniljestang
 • 4 dlmelk
 • ½ ssmalt ingefær
 • 4 stk eggeplomme
 • ½ dlsukker
 • 1 ts maisstivelse (maizena)
 • 2 ts finhakket syltet ingefær
 • 2 ts lake fra syltet ingefær
 • 600 gytrefilet av elg
 • 4 skivespekeskinke
 • 4 skivejarlsberg eller ridder
 • 2 ss hakket frisk kruspersille
 • 1 tssalt
 • ½ tspepper
 • 2 sshvetemel
 • 2 ssmargarin
 • 2 pkfersk tagliatelle
 • 2 stkgulrot
 • 1 stkpurre
 • 200 gkantarell
 • ½ tssalt
 • ½ tspepper
 • 3 sssmør

 • Dette er en tilfeldig mengde ingredienser jeg fant på matprat.net, og hører til to forskjellige retter. Innholdet/ingridiensene er ikke det viktigste her, jeg tror jeg skal få frem poenget mitt uansett.

  Mange kristne mener at bibelen er brukerveiledningen (oppskriften) på livet, og gir oss tilstrekkelig nok informasjon rundt vår eksistens, meningen med livet, og hva vi skal bruke livet på.

  Problemet er bare det at alle kristne har samme bok, men plukker ut de ingrediensene som passer dem best. Noen ganger kan nok retten bli fin og god, mens andre gangen kan retten bli både farlig og usmakelig.

  Ut av ingrediensene kan du lage forskjellige kaker og middager (tro og meninger i denne paralellen), avhengig av hva du plukker ut, og hva du utelater.

  Så har du de igjen som blander sammen absolutt alle ingrediensene, og ser på det de kaller for "Summen av Guds ord"

  For å i det hele tatt kunne kalle bibelen for en bok som kan summeres, må du likevel definere hvilke tekster som er metaforiske, og hvilke tekster som er bokstavelige, og de lærde strides til stadighet om hva som er hva.

  Skal du lage en kake, må du vite ingridiensene og du må vite at når det står "sett ovnen på 180 grader" så menes det bokstavelig.

  Hvordan ville rettene blitt hvis alle skulle tolket matoppskriftene på sin egen måte?

  Og til mitt endelige poeng: Hvorfor er bibelen - Guds eneste ord til oss mennesker som han elsker - så dårlig sammenfattet at eneste måten å følge den på, er å plukke og trekke fra?

   

  Gå til innlegget

  Gav Gud virkelig sin sønn?

  Publisert over 10 år siden

  For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Johannes 3:16

  I det kanskje mest kjente bibelverset ser vi at Gud skal ha gitt sin enbårne sønn for oss. Dette går igjen i kristne miljøer også, der de takker Jesus for det enorme offeret han tok for oss. Vi takker Gud for at han gav sin sønn for vår skyld.

  Men hva vil dette si? Hvis noen ofrer noe, mister de det ikke for alltid? Hvordan kan Jesus fortsatt eksistere og være uten skyld hvis han både ofret seg, og tok vår skyld?

  Jeg er klar over at Jesus skal ha mistet kontakten med Gud i tre dager (min Gud min Gud, hvorfor har du forlatt meg) men var det ikke allerede avklart at han bare skulle midlertidig være uten kontakt?

  Kan være ting jeg har misforstått her i denne historien - opplys meg gjerne :)

   

  Gå til innlegget

  Fornekter jeg virkelig?

  Publisert over 10 år siden

  Som «frafallen» opplever jeg at kristne mener jeg fornekter sannheten, jeg fornekter Gud. Men gjør jeg virkelig det?

   

  Når jeg diskuterer tro med kristne, så sitter jeg ofte igjen med følelsen av at de ser på meg som «midlertidig forvirret». Det MÅ jo ha vært ett eller annet jeg opplevde som kristen som gjør at jeg har mistet troen. Eller at kristendommen jeg var en del av var falsk, og at jeg dermed aldri virkelig har opplevd Gud, og fornekter nå hele kristendommen.

  Jeg har lyst å lufte litt dette med fornektelse. Jeg er uenig i at jeg fornekter Gud/kristendommen, og jeg kan fremstille dette med to hypotetiske historier:

  1. Jeg dør og blir tatt opp til Gud for samtale. Når han prøver å tale til meg, setter jeg fingre i begge ørene, lukker øynene og sier «lalalal nei Gud finnes ikke LALALA»

  2. Jeg er kristen, og finner i voksen alder ut av at jeg egentlig ikke tror på Gud, Jesus eller bibelen i det hele tatt. Jeg enkelt og greit tror ikke på det.

  Fornekter jeg virkelig Gud ved steg 2? Er det ikke når du vet noe finnes, men likevel nekter for at det gjør det, at du fornekter noe?

  Når jeg blir beskyldt for å fornekte Gud, så blir jeg beskyldt for å egentlig tro på Gud innerst inne, bare at jeg putter fingre i ørene, lukker øynene og sier «lala»

  Jeg fornekter ikke Gud i det hele tatt. Ikke mer enn jeg fornekter (nå kommer en klisjé, men det teller) julenissen.

  Er det riktig å se på en frafallen som en som fornekter Gud?

   

  Gå til innlegget

  Evigheten

  Publisert over 10 år siden

  Den kristne har evigheten å se frem til - hva betyr det?

  I dag - akuratt nå - streber ett par milliarder mennesker verden over å leve så nær sin definisjon av bibelens budskap som mulig. Noen går i kirken på julaften, og noen vier livet sitt totalt til misjon og evangelisering. Felles for alle er at de har en evighet i "himmelen" å se frem til.

  Men jeg har fortsatt til gode å få ett godt svar fra en religiøs hva han/hun faktisk skal gjøre i himmelen eller den nye jord en hel evighet? Husk at en evighet er lenge, etter noen milliarder år er ikke evigheten begynt engang.

  Er det ikke litt utrolig at akuratt nå er det 2 milliarder mennesker som mer eller mindre underlegger seg Gud, for å oppnå evig liv ett sted de ikke engang vet hva de skal gjøre?

  Himmelen.. Der det ikke skal være smerte mer. Men fortsatt antar jeg vi har fri vilje, og er i stand til å synde igjen? Lucifer, en av de høyeste rangerte englene klarte å synde mot Gud, da skulle man anta at samtlige menneskesjeler også en eller annen gang i løpet av evigheten vil synde også?

  Har du fundert på hva du faktisk skal bruke evigheten på? Eller tar du bibelens ord for at det blir bra?

  Gå til innlegget

  Lesetips

  Les flere

  Siste innlegg

  Les flere