Bjørn Roger Rasmussen

Alder: 50
  RSS

Om Bjørn Roger

Mitt navn er Bjørn Roger Rasmussen, født i 1971, og jeg kommer fra Egersund i Sør-Rogaland. Nå bor jeg på Flatraket, ei lita bygd i Nordfjord, Selje kommune, Sogn og Fjordane.

I trossammenheng identifiserer jeg mest med luthersk kristendom og Den norske kirke. Til daglig jobber jeg med IKT innenfor kommunal virksomhet. I forbindelse med kristne diskusjoner er jeg kun en ordinær lekmann.

Mer informasjon om meg og mitt framgår av min nettside: http://www.brr.no/. Jeg er til tider en kritisk kristen, noe som blant annet framgår av min blogg: http://blogg.brr.no/.

Følgere

Hvordan kan kristne stemme FrP? (V2)

Publisert nesten 5 år siden

Noe jeg aldri kommer til å klare å forstå er hvordan kristne med god samvittighet kan stemme Frp!

Allerede i 2009 (innlegg, versjon 1) hadde jeg et innlegg her på Verdidebatt med tittelen "Hvordan kan kristne stemme FrP?". Akkurat det samme sliter jeg med å forstå meg på nå i år 2017. I den forbindelse tar jeg igjen fram dette temaet (innlegg, versjon 2).

Noe jeg aldri kommer til å klare å forstå er hvordan kristne med god samvittighet kan stemme Frp! For meg framstår Frp som et egoistparti som passer bra for de rike og velstående, men som ikke tar hensyn til de svake og fattige i samfunnet.

Slik jeg leser Bibelen er noe av det viktigste vi kristne kan gjøre å vise hverandre kjærlighet og hjelpe hverandre. For meg står disse tingene i grell kontrast til Frp sin egoistiske og opportunistiske politikk.

I forbindelse med Valg 2017 kjempes det om de kristne velgerne. Spesielt aktive er akkurat partiet FrP, i kamp mot KrF (og "Partiet De Kristne"). FrP har i forbindelse med Valg 2017 drevet med litt av en sjarmoffensiv overfor kristne miljøer og velgere.

Svært mye av politikken til FrP er slik jeg ser det i konflikt med et kristent verdisyn og verdigrunnlag. Ok, partiet støtter helhjertet opp rundt Israel. Utenom dette punktet mener jeg personlig at partiet står for mye tvilsomt sett med kristne øyne.

Les mer om mitt syn på FrP i min bloggartikkel (lenke).

Gå til innlegget

Pinse, den glemte høytid?

Publisert rundt 6 år siden

Undersøkelser og skriverier i media har flere ganger fått i fram i lyset hvor lite folk vet om pinse.

Tydeligvis har vi kristne gjort en meget dårlig jobb med å markedsføre pinsehøytiden og hva den innebærer / betyr. For mange er pinse bare langhelg og fri fra jobb.

Noe av årsaken til at pinse blir forbigått i stillhet kan nok ha sammenheng med at det ikke er så lett å forstå høytidens innhold. Dette med den hellige ånd, ildtunger som kom ned og satte seg på disiplene, talsmann, tungetale, tegn, undere osv. Dette er et noe vanskelig, usannsynlig og fremmed budskap å forholde seg til. Pinsen er muligens den mest mystiske, abstrakte og uhåndgripelige av de kristne høytidene.

Til tider har nok også pinsevenner og andre karismatiske bevegelser gjort pinsebudskapet en bjørnetjeneste. Deres sterke fokus på «ekstreme» nådegaver, åndsopplevelser, helbredelser, profetier, tungetale og andre åndelige gaver kan virke litt fremmed og skremmende for utenforstående. På mange måter har de karismatiske kristne beklageligvis fått tilnærmet enerett på hele pinsebegrepet og pinsemarkeringen.

Pinse er en sentral høytid for alle som er troende kristne, ikke bare for pinsevenner og andre karismatisk anlagte kristne.

Gå til innlegget

Ting jeg IKKE tror på

Publisert rundt 6 år siden

Jeg stiller meg sterkt skeptisk til en del som skjer i kristen regi og tro. Diverse momenter som jeg tar avstand fra nevnes i dette innlegget.

Jeg stiller meg sterkt skeptisk til og jeg tror ikke på følgende ting som skjer innenfor kristen regi:

 • Velsignelse og helbredelse mot betaling, eller kun for dem som tror "rett".
 • Tienden som ufravikelig prinsipp.
 • Gud er neppe tunghørt. Predikanter som traver rundt på scenen som en gamp samtidig som de roper og skriker for å påkalle forsamlingen og Gud har jeg liten sans for. Lydnivået til tale og lovsang må ikke være på nivå med en Heavy metal konsert (med etterfølgende øresus) for at Gud skal høre hva som skjer.
 • Bruk av teknikker for massesuggesjon.
 • Jeg tror ikke på all tungetale og andre profetord som påstås å komme fra Gud.
 • Det er mange selvoppnevnte fariseere og skriftlærde, gjerne forkledt som nettroll, som er ute i aksjon. (Ikke minst her på Verdidebatt!) 
 • Menigheter hvor det ikke er rom for konstruktiv kritikk, tvil og diskusjoner om veien videre er det best å holde god avstand til.
 • Bibeltro og bibeltroskap som begreper er direkte latterlige. Personer som hevder å leve 100 % Bibeltro er etter mitt syn store løgnere. 
 • Menneskeskapte regler, lover og bud.
 • Maktmisbruk.
 • Det finnes en del selvoppnevnte apostler, profeter og guds sendebud der ute.


Det var bare litt av lista mi. Flere punkter og detaljer tilgjengelig i min bloggartikkel.

Gå til innlegget

Innesluttede og passive menigheter

Publisert nesten 12 år siden

Mange kristne menigheter i Norge er innesluttet og passive ifølge Rune Edvardsen (predikant i Troens Bevis Verdens Evangelisering, Sarons dal / Kvinesdal) og Olav Skjevesland (biskop i Agder, Den norske kirke). Kristne har også noe å lære av andre religioner.

Les artikkelen hos Stavanger Aftenblad (lenke).

mvh Bjørn Roger

Gå til innlegget

God påske?

Publisert rundt 12 år siden

Ifølge Vårt Land 27. mars 2010 tror tre av ti at Jesus stod opp igjen. Andre undersøkelser har vist at veldig mange ikke vet hva som skjedde ifølge Bibelen på de ulike påskedagene (palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og påskedag).

Dette at så få tror på det kristne budskap og at kunnskapsnivået er såpass lavt blant landets innbyggere bør utfordre, vekke og skremme oss kristne.

Hvorfor klarer ikke vi kristne å få påskebudskapet ut til landets befolkning? Kanskje blir alt for mye tid brukt på interne trivielle diskusjoner og krangler? Kanskje har mange menigheter blitt en lukket sosial koseklubb for spesielt utvalgte? Kanskje tar enkelte avstand fra menighet og kristentro pga. de forbinder kristendommen med fullt av menneskelagde bud og regler? Kanskje har fordømmelsen fått større plass enn kjærligheten i landets menigheter?

Landets kristne og landets menigheter har en stor utfordring for å få ut budskapet til landets befolkning. At påske bare betyr fri, Kvikk Lunsj, appelsin, egg og skigåing for folk flest bør utfordre oss!

Vi har en jobb å gjøre med å nå ut med Bibelens budskap!

mvh BRR

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere