Morten Alme

Alder: 48
  RSS

Om Morten

Følgere

Artikkelforfatterens motiver

Publisert rundt 1 år siden

Det er mye usaklighet i omløp

Det er vel det beste en kan si om det emosjonelle innlegget hvor ens faglige kompetanse og motiver med rette blir satt spørsmålstegn ved av lesere med et annet perspektiv.

Vedkommende snakker om et "indre emosjonelt problem".... Som om det er kun det indre, altså hjernekoblingen som er satt galt sammen, og kan kureres vekk via aversjonsterapi, og fornektelse at konservative krefter er med på å forsterke deres lidelser.

Det er som å si at det er ikke er flertallstyranniet som er problemet, men et mindretall som inntil nylig var tvunget inn i skap, kott, loft, og kjellere så bortgjemt at koner, kjærester, og partnere måtte lete etter garderoben et sted i Narnia. 

Og når Vitenskapen slår et hull på Ray Blanchard-mytene, og flere kommer ut, så slår dette også et hull på myten om at menneskerasen kun har to kjønn, hvor kjønnsidentitet og legning blir skapt av ytre kjønnsorganer. 

Det er kanskje derfor det blir litt fargeløst og beskrive transkjønnedes perspektiv som "indre emosjonelle problemer".. Som er skapt innenfra, hvor ytre påvirkninger har lite å si. 

Artikkelens faglige grunnlag glimrer altså med sitt fravær når den kommer inn på irrelevante begreper som "ideologi", og en form for hedonisme som vedkommende mener å ha en rett til å invalidere, og så tvil om.

At samme person avviser kirkelig vranglære om hva deres frelser mente om evnukker (transepersoner)  som har ført til langt mer forfølgelse enn det han tør å innrømme er en annen sak.  

Hva er det som får denne fagpersonen til å forveksle ideologi med hvordan transpersoners hjerner er skrudd sammen?

At artikkelen klager over manglende mangfold, er ganske tragikomisk, da hans agenda er tydelig mer ensretting til fordel for det vedkommende påstår er "normalt", altså ikke avvikende fra hans egne skjøre normer. 

Å gå rundt og tro at man er 'normal' med lisens til å sette diagnoser på minoriteter som sinnssyke, nekte dem gyldighet er det jeg kaller for å leve en gigantisk livsløgn. 

Hvor mange ganger har legestanden artikkelforfatteren selv tilhører bedrevet  feil diagnosering, feilmedisinert, og sendt mennesker inn i norske "sosial demokratis" sjelløse papirmølle av gammel, boklig antikvarisk lærdoms tåkesnakk?

Så for de det måtte angå av den pasient gruppen Hasting forsøker å appellere til, så ta en bakgrunnsjekk. 

For slik mange transpersoner møter det norske helsevesen, er ettersigende like ignorante som artikkelforfatteren som er mer opptatt av å høre sin egen stemme, enn å forlate sin ideologiske boble, og gjøre noen virkelige studier.

At selvrealiserte transpersoner ofte vet mer enn behandlerne de søker hjelp og behandling av og skal betale til er en skam. Derfor burde ikke slike som Hastings ha en slik makt og innflytelse de mener de har rett på. 

Å sitte på et individuelt legekontor, og skrive korte pro forma avslag, og henvisninger til feil avdelinger er ikke å "lindre" noens smerte. Det er med på å forlenge den. 

Så kjære Øyvind Hasting. Du mener du har en ytringsfrihet til å dra til Møre og utfordre den skeive ungdommen der sin selv oppfatning, og ta avstand fra de sidene av seg selv, og føler deg nå krenket når folk sår tvil om din faglige bakgrunn på feltet, og dine motiver når det eneste du klarer er å begå gas lighting, hvor du indikerer at mottagerne for transfobisk of homofobisk hets er innbilt. 

Det er inge som hindrer deg å dra til Møre som privatperson, og finne et passende gatehjørne og spre din store visdom fra. Men å ta seg rett til å kreve penger fra det offentlige til å bedrive misjonering, er ingen menneskerett. Selv ikke for de som kaller seg overleger og vil bruke denne som brekkstang og inntektskilde til å spre vranglære uten gyldig dokumentasjon.  At Skeiv Ungdom på Møre blir skadelidende over at hans misjon ikke får adgang til å holde seminarer og kurs som jeg kan innbille meg samme gruppen må betale for er et ganske så frekt krav, Hasting.  For så å anklage LHBT personer selv for å være lette å krenke.  Er det noen mennesketyper som har måtte ikle seg et mye tykkere panser enn lett fornærmelige overleger som bruker mer tid på i kverulere semantikk og ideologi for å angripe kritikerne i den samme målgruppen hen forsøker å kurere fra sine "indre emosjonelle problemer" med aversjonsterapi, eller henvisning til en eller annen BPD avdeling, eller rusomsorgen. og ignorerer selve kjernen i problemet: Deres egen manglende toleranse, og evne til å lytte, og tilpasse behandlingen etter pasientens ønsker og behov. 

Hjernekoblinger, biologi, og tillærte fordommer pasientene har lært å internalisere. 

Og hva er det artikkelen klarer å vriste fram som påskudd og bortforklaringer? 

"Ideologi".. Som om depresjoner, og spørsmål om ens kjønnsidentitet, og utforskningen av det motsatte er tufter i ideologi og hedonisme. 

" Disse følelsene ble håndtert annerledes før og avvik fra kjønnsstereotypisk atferd påstår jeg ble tolerert like godt før som i dag og uten å måtte ty til kunstige inngrep på kroppen."

Dette har du overhodet ingen grunnlag for å påstå. Altså, har du kun ditt partiske synspunkt tuftet på dine egen fordommer  basere deg på.  Derfor kan en spørre seg om hvorvidt artikkel forfatteren kan begynne å bestemme hva som gjør andre lykkelige og hva de må gjøre på daglig basis. Det blir som om noen skulle begynne å ta avgjørelser på vegne av Hasting uten hans viten og vilje mens han lever noen andres liv. 

Er det slik Hasting vil ha det? 

Og at den hetsen disse "sjøl diggerne" er enten innbilt, eller fortjent, og at de som står for denne ikke har dokumentert påvirkning på LHBTs mentale tilstand.  Det er rett og slett urederlig å påstå at utsatte grupper er selv ansvarlige for den hetsen og forfølgelsen de blir utsatt for.  Og her skal man høre fra en overlege som aldri har tatt seg bryet med å faktisk lytte åpent til tragi historiene, så legger han ansvaret over på pasienten mens han fortsetter med den samme mobber mentaliteit og anser seg personlig krenket for at hans motiver har blitt satt spørsmålstegn ved.

Forsøker man å gjøre et Jordan Peterson stunt i Norge?

Andres helse, velvære og selvbestemmelsesrett er ikke noe overleger har rett til å forvalte som overformyndere.  Det er nettopp dette overlegen går ut og krever.  Om formyndere vil bli tatt på alvor, så burde de kanskje begynne å ta sine pasienter på alvor istedenfor å ignorere dem, eller forsøke å stigmatisere dem... Spesielt når de begynner å ta seg betalt for "tjenestene" deres. 

Om det er noen som kommer før Hasting og hans ideologi foran i køen til å holde seminarer og foredrag, så der det de menneskene som er direkte berørte og har selv en utdanning innen det samme faget. 

Så rent empirisk, så kan jeg med sikkerhet si at alle selv realiserte transepersoner som endelig klarer å dra seg til legen for å få klarhet i hva som forårsaker deres autogenofile legninger, og cross dresser fetisjisme er langt bedre utdannet på feltet enn en almen praktiserende lege som kun har lest noen sider om det i en gammel lærebok og sett noen klipp her og der fra nyere tid.

MVH

En Autodidakt Sanør og Gatefilosof.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere