Astrid Sofie Dalhaug

Alder: 48
  RSS

Om Astrid Sofie

KrF-politiker i Sør-Trøndelag og Malvik kommune. Sitter i kommunestyret. Gift og har tre barn. Utdannet intensivsykepleier, jobber på St Olavs Hospital i Trondheim. Vokste opp i Skånland i Troms. Har bakgrunn fra Lagsbevegelsen.

Følgere

Tabloid av Vårt Land

Publisert nesten 5 år siden

Jeg tror Brusets analyse stemmer. Dette var et veldig tabloid utspill av Vårt Land: Blåser et ekstremt synspunkt ut over hele forsida, med lite kritisk journalistikk innvendig. Noen få innvendinger kom til orde, best var egentlig Myskjas kommentar om at dette er lite relevant. Dagen etter følges ikke saken opp med noe annet enn en leder, uten nye innspill. En Facebook- venn mente jeg parkerte filosofen godt, men hvor parkert ble hun, egentlig? Hun skulle fortsatt holde sitt foredrag, hvordan gikk det, Vårt Land? Var det noen til stede der og konfronterte henne med innholdet i det jeg skrev? Det er opprørende i seg selv at et statlig universitet lønner en slik "skrivebordsfilosof", som sitter og finner på ting uten kontakt med det virkelige liv. Ja, hjernedøde kvinner har sikkert fullført svangerskap som allerede var godt i gang. Men det er jo en helt annen sak, både etisk og medisinsk. Aviser skriver mye rart. Men dette var så opprørende at jeg fortsatt kjenner det i kroppen, flere dager senere. Var det en slags kampanje mot surrogati, nettopp å skape dette ubehaget? Jeg vet ikke om jeg i så fall synes målet helliger middelet. Litt mer etterrettelighet, takk. Særlig i slike dypt eksistensielle saker. 

Gå til kommentaren

Pretty woman

Publisert over 8 år siden

het en film om ei hore som traff drømmemannen på jobben, og ble kjæresten hans. Flere ungjenter valgte visstnok å prostituere seg etter å ha sett den. Vi får se om VGs reportasje får samme effekt på blakke studenter. Middelaldrende menn er så mangt, og tenker og mener så forskjellig. Syns bare det var litt påfallende med sammenhengen mellom kjønn og alder, og hvilken side man valgte i denne debatten. Barnslig av meg å kommentere det, selvsagt. Oppfordrer de som kan til å lese Guri Idsø Viken sin lille spalte i Ukeadressa (papir) "Sex med frøken X". Jada, hun som står fram i VG snakker på vegne av seg selv. Det er akkurat det hun gjør. Egentlig kan det være så mange lykkelige horer det vil i verden for min del, jeg er fortsatt imot prostitusjon. Om så alle horer var lykkelige, ville de fortsatt spre ulykke. Deres virksomhet legitimerer et pervertert syn på sex, og dette ødelegger for dannelsen og opprettholdelsen av gode parforhold. Å kjøpe sex er ikke som å kjøpe snekkertjenester, denne typen sammenligninger forflater debatten. Interessant sammenligning mellom prostitusjon og abort, som viser at når vi graderer menneskeverdet på ett område, så sliter vi med å holde det oppe på et annet. Jeg sier takk for meg i denne debatten nå. Syns det begynte å bli et litt ubehagelig aggresjonsnivå, bekager hvis jeg har bidratt til det. Håper VGs blemme kan gli inn i historiens glemsel.
Gå til kommentaren

Politikk uten moral?

Publisert over 8 år siden

I likhet med Aylar og nakenmodellen Linda Johansen, kommer denne kvinnen om noen år til å gi intervjuer der hun sier at dette var en periode i livet da hun ikke hadde det bra. Dette burde VG forstå, og ikke bruke henne til å selge aviser. VGs oppslag er ikke et seriøst innlegg i debatten, men en enkel måte å øke avissalget ved å spille på enkelte (middelaldrende menn) sitt forkvaklete kvinnesyn. Ja, jeg er moralsk indignert, og jeg forbeholder meg retten til å la det styre min politikk. Hvem vil egentlig ha en politikk uten moral?
Gå til kommentaren

Intelligens og klokskap

Publisert over 8 år siden

Nok et eksempel på at intelligens og klokskap er to forskjellige ting. Dette må jo være en pinlig sak for Mensa. Kommentarene fra to godt voksne menn viser vel også at livserfaring og visdom er to forskjellige ting. Godt skrevet, Kjell Ingolf. Det er selvsagt vanskelig å dokumentere kriminell virksomhet. Hadde det vært lett, hadde jo politiet gjort noe med det. At det ikke foreligger vanntette bevis, betyr ikke at vi kan lukke øynene for det og late som det ikke finnes. Som politikere har vi et ansvar for å lage samfunnsordninger som både sier noe om hva som er uønsket adferd, og legger hindringer i veien for de som driver med det. Det finnes sikkert personer som liker å prostituere seg. Det betyr ikke at samfunnet trenger å legge til rette for det.
Gå til kommentaren

Nei...

Publisert rundt 9 år siden

... Ikke ironisk, bare litt vanskelig å følge. Men at Trine Skei Grande har glorie, det var vel ironisk? Eller? Vet ikke hva som ligger bak den beskrivelsen, så det blir litt vanskelig å kommentere. Ja, det sant at de som kommer hit må ha fått tak i penger til det, og at det finnes mange flere som også ville kommet hvis de hadde hatt penger. Men er det et argument for å ikke hjelpe de som kommer? Send for all del barna hjem igjen til foreldrene sine, hvis det er mulig, men sjekk at det er trygt først! Mine foreldre var barn og flyktninger under andre verdenskrig. De flyktet sammen med sine familier fra Finnmark, bak dem ble alle hus satt i brann. Gud skje lov ble de tatt imot av gode mennesker som delte det lille de hadde med dem. Vi nordmenn var mye rausere den gangen vi var fattige. Når har vi blitt rike og gjerrige.
Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere