Arnt Thyve

Alder: 47
  RSS

Om Arnt

Følgere

Tja

Publisert over 2 år siden
Flere politikere fra Høyre har den siste tiden uttalt seg om skoleelever som ikke får mulighet til å være med på skolegudstjenester. Med dette sier de implisitt at alle foreldre burde velge å sende sine barn i kirken hvert år fra 1. klasse til 10. klasse. Det oppfordres aldri så sterkt og med en slik hyppighet, at skolebarn skal aktivt delta på andre arenaer for å få innsyn i sin kulturarv. Konsekvensen av dette er at kristendommen fremstår som det eneste som har påvirket kulturarven vår.

Nå er vel ikke julegudstjenester det eneste som regelmessig dukker opp av kulturarven i skolen? Så vidt jeg vet markeres f.eks. nasjonaldagen, FN-dagen, osv. også årlig.  Mens mat og håndverkstradisjoner blir tatt fram med jevne mellomrom i de respektive fagene. Julen er den største høytiden her i landet, så det er ikke så unaturlig at den blir markert i skolen.  Så får heller gretne humanetikere finne seg i at de er i et ekstremt mindretall som ikke tåler å høre årsaken til at vår julefeiring er som den er.

Gå til kommentaren

Pendling

Publisert over 2 år siden

Før jeg i det hele tatt vurderer å kutte i de (nødvendige) flyreisene jeg tar, må de som driver med dag- og ukependling slutte med dette. Det bør gå an å bosette seg der jobben er. Før jeg kutter i flyreiser til familie må de som reiser til syden og diverse storbyer flere ganger i året slutte med dette.


Det beste ville vært om vi fikk et togtilbud som kunne konkurrere med fly på tid og pris. Da ville flyreisene innenlands gå kraftig ned.

Gå til kommentaren

2017

Publisert over 2 år siden
Tore Olsen – gå til den siterte teksten.
Hva hjelper vi dem til?

I 2017 gav Norge blant annet følgende muslimske land bistand. Levekårene for homofile og kristne er ikke spesielt gode i disse landene:

Syria - 1070 millioner

Somalia - 547 millioner

Afghanistan - 521 millioner

Palestina - 584 millioner

Her går det masse penger, og muligheten til å sette press bak disse burde vært brukt for lenge siden. 

Gå til kommentaren

Muslimske land

Publisert over 2 år siden

De fleste muslimske land forfølger også homofile (og kristne, jøder, osv.). Skal vi kutte bistanden til dem også?

Gå til kommentaren

Ikke det det er snakk om

Publisert over 2 år siden

Hun har ikke sagt at abortloven skal reforhandles. Det er de nye momentene som har kommet til de siste årene som er aktuelle å diskutere. De ble diskutert så sent som i fjor. At kvinnebevegelsen er flinke til å organisere demonstrasjoner betyr ikke at de har rett i noe som helst. Det er trist å se at de bruker så mye krefter på å forsvare retten til å ta livet av barna sine.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere