Anne Elisabeth Sudmann

Alder: 55
  RSS

Om Anne Elisabeth

Mamma til fire, kristendemokratisk feminist, KrF-dame, muse og spesialpedagog. Hardtarbeidende deltidsdiva med egen kampanje for tiaratirsdager. Ikke alltid politisk korrekt. Tidvis deler jeg smått og stort på bloggen annesudmann.blogspot.no.

Følgere

Lærer- og foreldresukk

Publisert over 4 år siden

Som både mor til fire håpefulle, hvorav den siste skal igjennom russekverna (på KG, skjønt de er russ der og) til neste år, roper jeg ja og amen i kirka og et ørlite hurra i tillegg for dette innlegget. Det er langt fra rødutsprungne russ i tjue grader pluss til partyparty som er dagens standard.

Takk for at du setter rene ord på galskapen!

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden

Slik sett har jeg og gått i fella, men jeg kjenner for å riste ham litt. Si at nå får det være nok. Han har forårsaket så mye lidelse. Inne på bloggen svarer en av mødrene til en av de overlevende meg, det er sterk lesning. Gå gjerne inn og se. Man får ting i perspektiv.

Gå til kommentaren

Korrigering ER bra

Publisert rundt 5 år siden

Tove S. J, Magnussen:

Jeg er fullstendig enig i at korrigering er bra og er nok så absolutt ikke av de kule lærerne, med mindre tydelighet er kult.

Det jeg setter søkelys på, er når anmerkninger brukes i stedet for å se eleven. Etter et langt liv i skolen, ser jeg at anmerkningene brukes som en trussel mot elevene, og slik får en helt feil virkning.

Arne D. Danielsen:

Jeg tror og det går bra og jeg vet det er rebellene som gjerne ble innovatører og grundere ;-)

Sverre Avnskog:

Fellesskapet i skolen fungerer ikke godt dersom en stor del elever ikke gidder å komme når skolen starter, eller et stoprt antall elever mobber eller forstyrrer undervisningen med bråk og konflikter.

Det skolen trenger er foreldre som støtter opp under skolens forsøk på å skape et godt læringsmiljø og legge til rette for elever som ønsker å lære og å faktyisk gjøre en positiv innsats.

Jeg kunne ikke blitt mer enig i det du skirver her. Jeg har jobbet med skolepolitikk lenge og ser at man gjerne utelater en viktig søyle i unges liv, nemlig den retten OG plikten foresatte har til å oppdra sine barn. Jeg er tilhenger av konsekvens. Men ikke av at anmerkninger brukes i så stor utstrekning, at elevene gir opp, viser fingeren og skulker - igjen. Da har vi tapt.

Å se den enkelte, ta seg tid til praten, være streng, bry seg, følge opp - kan ikke erstattes av en lettvint anmerkning. Det er mitt søkelys. For jeg har gjennom et langt lærerliv sett meg lei på nettopp det. For meg handler ikke dette om å diskutere felles regler. De skal følges. Det er hvordan de skal håndheves jeg skriver om.

Om noen i fellesskapet her kunne si noe om hvordan man kommenterer under hvert innlegg, ville jeg være glad for det. Det er mulig jeg får en anmerkning for ikke å intuitivt ha forstått det hele, men det får våge seg.

Takk for debatt og kommentarer!

Gå til kommentaren

Helge Skår

Publisert over 5 år siden

Kanskje det å frambringe deg var noe bra far din gjorde, som ingen skal påstå at var feil? Så kan en heller sukke over de kreftene som drev han bort fra dere, og spørre Gud hvorfor det ble sånn......

Dette er ord jeg trøster meg med selv og sukkene over problematikken du nevner, er så sannelig tilstede.

Gå til kommentaren

Njål Kristiansen

Publisert over 5 år siden

Takk for god respons!

Jeg innser for øvrig at jeg ikke er helt stø på hvordan jeg skal svare på innlegg, så det får bli på denne måten nå.

Du har helt rett i det du skriver. Vi har en vei å gå og har fått ett bud, å elske hverandre.

Takk for det du delte.

Alt godt,

Anne.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere