Harald Laugaland Østby

Alder: 37
  RSS

Om Harald Laugaland

Er sterkt troende, og har mange guder: James Randi, Bill Maher, Christoffer Hitchens, Richard Dawkins, Sam Harris, Daniel Dennet og Stephen Fry. Jeg tror ikke helt ukritisk på disse gudene mine, men nesten.


“You asked me if I would go to paradise…..of course not. I wouldn’t go if I were asked, I wouldn’t live in some fucking celestial North-Korea for one thing, where all I get to do is praise the dear leader from dawn till dusk. I don’t want this. It would be hell for me” – Christopher Hitchens
http://www.theforumchannel.tv/clips-single.aspx?id=283

Bill Maher:
http://www.youtube.com/watch?v=7jdtLTIzZWoMitt politiske parti:
Kommer til å stemme på det mest miljøvennlige partiet (om det skulle være FRP, huff) og som går inn for å deportere rosabloggere til Dronning Mauds Land…….

Følgere

Gud, tilhenger av abort?

Publisert nesten 10 år siden

I et tidligere innlegg spurte jeg hvordan en allmektig, allvitende entitet som ikke ønsker lidelse for sin skapelse, kunne skape en planet som kan forårsake så mye ødeleggelse og lidelse hos sine ”barn”.

Jeg vill stille de kristne det samme spørsmålet om abort.

 

Hvordan kan en elskverdig, kjærlig entitet som ikke ønsker lidelse og død for sine skapninger, godta spontanabort?

 

John Røst skriver dette i innlegget til Morten Magelssen:

”Dette er ikke riktig. Naturen, eller Gud om du vil, aborterer mellom 50 og 70% av alle "individer av rasjonell og menneskelig natur" før første trimester.”

Nå kan jeg ikke gå god for Røst sine tall her, men det er vel få, om noen, som bestrider at spontanabort forekommer hos kvinner?

Nå kan jeg ikke se at Magelssen har svart Røst på det siterte, men om Magelssen er ateist, så er han jo unnskyldt.

I sitt innlegg, ”Etterlysning: Klar tale om abort fra biskopene”,skriver Kathrine Tallaksen Skjerdal:

”Lukasevangeliets første kapittel, som det skal leses fra til søndag, er nemlig et sterkt vitnesbyrd om fosterets verdi. Først leser vi om Sakarja og Elisabeth og om hvordan deres sønn, Døperen Johannes, ble unnfanget på underfullt vis, og helt fra første stund er en del av Guds plan; "helt fra mors liv skal han være fylt av Den hellige ånd" står det i vers 15. Siden sparker den ennå ufødte Johannes av fryd når han hører stemmen til Maria, Jesu mor (vers 41-44) - en nydelig scene!”

Senere skriver hun:

”Abort-spørsmålet har mange sider. Selvsagt har det det. Men det viktigste spørsmålet er jo dette: Hva er et foster verdt? For hvis det er verdifullt og skapt av Gud, ja, da er det en forbrytelse å ta livet av det”

Dersom et foster er skapt av gud, og det er en forbrytelse å ta livet av det, burde man ikke da stille gud på tiltalebenken? Den hellige far er jo massemorder……

KanskjeKathrine Tallaksen Skjerdal kan komme med en oppklaring om hvordan et foster kan bli skapt av gud og være en del av hans hellige ”plan”, samtidig som han skal være unndratt ethvert ansvar for de uttallige spontanabortene som skjer i verden? 

Gå til innlegget

Selvfølgelig straffer Gud

Publisert nesten 10 år siden

Allerede før han designet oss, hadde han straffemekanismene på plass…..

Espen Ottosen skriver:

”Jeg tror de fleste av oss lurer på hvorfor Gud ikke stoppet Utøya. Det samme gjelder i møte med alle tragedier; jordskjelvet på Haiti og Japan, tsunamien julen 2004 er noen stikkord. Jeg mener det er svært uklokt at kristne forsøker å koble slike tragedier sammen med dagsaktuelle politiske hendelser, slik Haakonsen opplagt gjør. En slik kobling har vi rett og slett ikke bibelsk grunnlag for.”

Merkverdig logikk. Skulle gud forhindre jordskjelv, vulkanutbrudd, tsunamier og andre naturkatastrofer når han har skapt planeten slik? Han skaper en planet med voldsomme ødeleggende krefter, for så å måtte sitte å passe på dem; holde dem i sjakk?

Henry Østhassel hadde i fjor et innlegg med samme tittel som dette innlegget.

Dette er hva han skrev:

”Bibelen sier jo klart at langt verre ting skal skje

Selvfølgelig har pastor David Yonggi Cho rett. Når et folk vender ryggen til Gud og tilber avguder, humanismen, sekularismen, ateismen eller materialismen drar folket forbannelsene over seg selv - Japanere som Nordmenn. Bibelen er jo full av slike eksempler. Hvem var det som sendte vannflommen og utryddet alle menneskene untatt noen få?

Bibelen er også full av profetier om forferdelige ting som skal skje i endetiden på grunn av menneskets ondskap. Jordskjelv, tsunamier, brennende fjell som skal falle fra himmelen (asteroide) er noe av dette.

Gud ønsker å velsigne alle - men forutsetningen er at vi dyrker Ham - ikke forkaster Ham.”

Her snakker Østhassel om endetiden og om de straffene som kommer da. Det er altså et godt planlagt straffemaskineri fra gud sin side? Han vil også ta i bruk asteroider?

Noen tall:

I 1556 ble ca. 830 000 drept i jordskjelvet i Shaanxi, Kina

I 1976 ble mellom242,419–779,000kinesere drept i et jordskjelv iTangshan

I 2010 ble opp mot316,000 mennesker drept i jordskjelvet på Haiti.

I 2004 ble mellom 230,000 - 310,000drept av tsunamien i Asia.

Tar man med alle naturkatastrofer som har vært, så blir det et høyt antall døde mennesker og stor lidelse hos de skadde og etterlatte.

Det kan også være greit å nevne de supervulkaner som finnes rundt om på jorden. Vulkanen i Yellowstone er en slik, og når den får et utbrudd, så kan det få katastrofale følger, avhengig av størrelsen på utbruddet og varigheten. Dette gjelder også for de resterende fem vulkanene som klassifiseres som supervulkaner.

 

Uansett, Gud har skapt planeten slik den er i dag. Spørsmålet blir hvorfor?

Var det menneskets (som på den tiden ikke var skapt) frie vilje som gjorde at Gud designet platetektonikk?

Var det satan som fikk lagt inn disse platene i designen?

Er platetektonikk skapt for å være med i hans dommedagsmaskineri?

Er det bare Gud som ikke kan bedre? Er det altså ikke mulig å lage en beboelig planet uten platetektonikk selv for den allmektige, allvitende far?

Ønsker Gud lidelse?

Er det muligens slik at Gud ikke skapte planeten vår?

 

Når man tror at Gud har satt mennesket i sentrum og også har en endetidsplan for oss, så må man vel også tro at han styrer bort asteroider og andre himmellegemer som kan treffe lille Tellus?

Dersom han ikke gjør det, så er jo alt tilfeldig og endetid kan komme når som helst, lenge før gud har lagt siste finpuss på sine dommedagsplaner.

Noen ateister eller kristne som har noen tanker om dette? 

Gå til innlegget

Pervers Gud?

Publisert over 11 år siden

Ok, dette innlegget handler om guds perverse hunger etter små uskyldige lam og andre smådyr.

Først kommer noen sitater fra bibelen om ofring og så følger spørsmålene mine nedenfor.

”Abel bar også fram offer; han gav av de førstefødte lammene i saueflokken sin og av fettet på dem. Herren så med velvilje på Abel og hans offergave,”

 ”Noah bygde et alter for Herren og tok noen rene dyr og noen rene fugler og ofret brennoffer på alteret.”

 ”Du skal brenne hele væren på alteret. Det er et brennoffer for Herren, til en duft som behager ham; et ildoffer for Herren er det.”

 ”Hver dag skal du ofre en okse som syndoffer til soning. Du skal rense alteret for synd når du gjør soning for det, og du skal salve det så det blir hellig.”

 ”Sammen med det første lammet skal du ofre en tiendedels efa hvetemel, blandet med en fjerdedels hin olje av knust oliven, og til drikkoffer en fjerdedels hin vin”

 ”Det andre lammet skal du ofre straks solen er gått ned. Med samme slags grødeoffer og drikkoffer som om morgenen skal du ofre det, et ildoffer til en duft som behager Herren”

Som dere sikkert har forstått, så synes jeg det er helt utrolig at en allvitende og allmektig entitet, kan kreve små uskyldige lam og så nyte duften av blodet som flyter ut av dyret. For meg er det ikke noe annet enn perverst, makabert, tragisk og patetisk. Jeg mener slik fetisj er en sadistisk, psykopatisk narsissist verdig.

 Spørsmål:

    1) Er det jeg som tolker disse sitatene feil, eller er det faktisk slik at guden deres elsker duften av lammeblod?

    2) Er det noen av dere kristne som fortsatt driver med ofring på et alter til ære for gud?

    3) Dersom ikke, hvorfor? Står det i bibelen at den allvitende guden deres er lei av ofring?

   4) Er det noen som vet om allah også krevde ofringer av dyr/andre ting? Jeg har nemlig en liten anelse om at han var like ofringskåt….

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere