Andreas Ose Marthinussen

Alder: 30
  RSS

Om Andreas Ose

"Alle vet at paraplyer koster mer i regnet" - Tom Waits

Bsc i psykologi og msc i behavioural economics. Human-etiker med mange interesser. Alltid på jakt etter ting å skrive om, og folk å skrive for.

Følgere

Malplassert hyperbol

Publisert nesten 6 år siden
Knut Rasmussen – gå til den siterte teksten.
Disse venstreekstreme skal en ta avorlig. Det farlige tankegodset deres stammer fra kommunismen. I Stalintilda så var du et skadeinnsekt hvis du hadde andre tanker enn partiet. Millioner av mennesker gikk til grunne hvis ikke du kunne tilpasse seg systemet

Når det sammenlignes med parasitt så blir jeg alvorlig bykymret hva de kan finne på i nær framtida hvis disse får makt. Det er jo ikke så lenge tilbake når disse farlige kreftene truet med væpna revolusjon.

Det første de vil avskaffe ved en revolusjon er kongehuset, det skal holdes avstemning i Stortinget i dag. Disse menneskene er temmelig sære de ville jo slakte Oslo Børs og dele ut pengene til de fattige.

Mener du virkelig at Sterri er venstreekstrem? Hva i alle dager kaller du da folk til venstre for Sterri?

Gå til kommentaren

Publisert nesten 6 år siden
Sverre Avnskog – gå til den siterte teksten.
Det blir svært lettvint å avfeie en sammenligning basert på at du selv slapp unna. 8000 rekrutter gjør ikke det!

Du skjønner jo fortsatt ikke; disse 8000+ rekruttene er jo der fordi de vil inn i Forsvaret, enten for å avtjene verneplikten eller for å bli befal. Det er jo overhodet ikke noe galt med det, jeg kjenner flere som ville og som gjorde nettopp det. Hvorfor skulle Forsvaret velge meg når de kunne velge noen som var sterkt motivert istedenfor?

Selv dro jeg til Tyskland og jobbet et år der, fikk lært litt mer språk. Du leser meg noe skeivt om du mener at jeg ikke synes Forsvaret er viktig. Det er jo nettopp så viktig at vi bare vil ha de aller beste og motiverte inn dit! Det er derimot ikke internering asylsøkere kommer her for, snarere tvert om. De kommer for friheten fra forfølgelse; det er jo hele poenge med en asylsøker. De økonomiske migrantene er en annen sak, men de reelle asylsøkerne er jo de vi snakker om her.

M.a.o., sammenligningen din med asylsøkere på lukket anstalt halter fortsatt. Istedenfor å mene at det jeg sier er navlebeskuende, kunne du kanskje tenke over hvorfor andre på tråden mener det du skrev var litt hummer og kanari.

Gå til kommentaren
Sverre Avnskog – gå til den siterte teksten.
Hvorfor må man da søke om fritak med grundig dokumentasjon for hvorfor man søker om fritak?

Dette var ikke et særlig godt retorisk grep, Avnskog. Nå er jeg kanskje en av VD's yngste, så jeg er vel fort den som sist var til innkallelse.

Jeg fullførte noen hørsel- og synstester samt en lett IQ-test, før jeg ble intervjuet av sersjant/offiser. Der ga jeg uttrykk for min motvilje mot å bruke ett år av livet mitt i skogen, og dett var dett. Ingen flere spørsmål stilt, ferdig snakka.  Har ikke hørt noe siden det.


Satire er en vanskelig kunstart. Her har du ikke truffet blink.

Gå til kommentaren

Man skal hverken le eller gråte Bratlie,

Publisert nesten 6 år siden
Jeg kunne tenkt meg at trådstarters innlegg kunne stå alene men Horns svar kan ikke stå uimotsagt. Har Horn enda ikke oppdaget hva som skjer i midt-Østen? Å åresvis har vi blitt tutet ørene fulle med at Israel har ansvaret for konflikten og Israels ufred med Palestinerne er tilnærmelsesvis årsak til at verdensfreden står i fare. Selv nå, når midt-østen står i brann presterer altså en human-etiker som mener seg å ha så høy moral at de har laget livssyn på det, å hevde at selvmordsbombing handler om Israel som årsak. Selvmordsbombing har aldri hatt Israel som årsak og vil aldri ha det heller. Palestinerne har heller ingen flyktningesituasjon som tilsier bruk av noen som helst voldelige midler. Få flyktninger har fått så mye hjelp og hatt så mange muligheter som palestinerne. Horn: Det foregår de aller verste ting, bare noen kilometer fra det stedet Lindenskov beskriver. Her handler om å overleve å beskytte seg selv, ikke FNs jus eller humanetisk moralisme. Palestinerne er en part av det tidligere kalifatet og tilhører den volds-kultur som preger alle de politisk dominerende miljøene utenom Israel i regionen. Det aller beste stedet nå i regionen er Israel. Ingen andre steder eksisterer borger-rettigheter og sivil sikkerhet. I lys av dette presterer du et slik motsvar? Utrolig.

Snare burde man vel heller pusse brilleglassene litt og lese hva Horn har skrevet én gang til. Det var da veldig til pussig leseforståelse du framviser. Utrolig?

Gå til kommentaren

Begge deler er da ganske så viktig

Publisert rundt 6 år siden
Arild Holta – gå til den siterte teksten.
Når jeg raskt skriver en artikkel har jeg ikke med like mye som om jeg hadde skrevet en bok. Da skriver jeg bare en del som skal få folk til å tenke.

Får beklage om jeg ikke har presentert din posisjon korrekt (ref genetisk determinisme). Men når du tilskriver så mye det genetiske, samtidig som du avskriver så mye av det sosiale, så var det nærliggende å tolke deg i den retningen.

"Når jeg raskt skriver en artikkel har jeg ikke med like mye som om jeg hadde skrevet en bok. Da skriver jeg bare en del som skal få folk til å tenke."

Du kommer med relativt sterke påstander, og da kreves også gode begrunnelser om man skal ta de seriøst.

"Her er norsk tvillingforskning: http://forskning.no/psykologi-stub/2008/02/lykken-er-medfodt

Hennes 80% gener er trolig noen prosent lavere.

Poenget er ikke de helt presise tallene, men DET STORE BILDET. Det er veldig feil."

Du har vist til en doktorgradsavhandling med tvillingstudier, mens jeg har henvist til en meta-studie. Meta-studier har ofte bedre validitet siden de omfatter flere studier samtidig. (Om du trenger link til hele studien kan du få det, siden du virker interessert). Det er du som har brakt opp prosenter i et retorisk forsøk på å si noe om hva som er viktig for barns oppvekst.  Du skriver jo noe om normer, men vil jo ikke diskutere de gangene barn utvikler skadelig psykososial adferd pga usunt miljø/foreldre. Usunt miljø er det jo tydeligvis bare barnevernet som evner å skape, er det det du mener?

Resten av kommentarene mine skulle jeg gjerne også sett fulgt opp av deg.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere