Svein Olav Nyberg

Alder: 54
  RSS

Om Svein Olav

Matematiker. Det sier det meste; jeg er mer opptatt av utforskningen enn av systemet.

Følgere

Fatwa

Publisert over 6 år siden

Hadde egentlig vært interessant å se hvilke fatwa som eksisterte på disse punktene –altså på lovligheten og riktigheten innen Islam av å drepe menn som har overgitt seg og å ta kvinner til slaver, slik du har beskrevet over. Skal man ha et bilde av hva kristendommen er, spør man presten, ikke han som sitter og snorker på bakerste rad. Det samme gjelder islam, buddhisme, ... alle de andre religionene. Folketroen lever sitt eget liv, og må adresseres for seg selv.

Gå til kommentaren

Fjerndiagnoser

Publisert rundt 8 år siden

Hei Njål, å fjerndiagnostisere en spesifikk person vil nok ikke heller jeg gjøre, men å konstatere at sjekklisten din faktisk bskriver en psykopat, det har jeg ingen problemer med å gjøre. Da får det heller være slik at vi avholder oss fra å være bastante med konklusjonene på enkeltpersoner når vi sjekker gjennom sjekklisten fra lang avstand.

Hallvard spør hva ateister i yttergrensene kunne ha for slags diagnose. Vel, jeg tror du da får se på hvilke personligheter som try til den tørre fornuft helt alene. Asperger, i verste fall, men kanskje litt følelsesmessig lammede, hva man nå vil kalle det. Men det betyr ikke at alle ateister er følelsesmessig lammede, eller engang at de fleste er det, like lite som Njåls sjekkliste for evangelister betyr at alle kristne er psykopater.

Men uansett diagnoser eller ikke, så er vel hovedpoenget hva vi og se rundt oss får ut av dette som skjer, positivt eller negativt. Asperger er ikke et motargument på sak, og psykopat er en person og ikke en mening.

Gå til kommentaren

Konklusjon ...

Publisert rundt 8 år siden

... en psykopat, med andre ord.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 10 år siden

Dersom vi holder oss for oss selv, og  bare har selskap med bibelen, vil vi nok ha kommet meget bedre ut.  Alle ville nok ha sagt at denne karen er like  åndelig som en munk!  Det er jo bra, men det spørs hva Gud hadde sagt om slike folk, som bare messer for seg selv?

Ikke-synlighet og det å holde seg for seg selv er jo ikke det samme. Gode gjerninger kan (og bør kanskje) gjøres i det skjulte, men da holder man seg jo ikke for seg selv bare fordi man ikke synes. Så spørsmålet mitt til deg var mer i den retningen: er det så viktig å være synlig? Holder det ikke med gode gjerninger i stillhet? Hva ekstra gavner denne synligheten?

Gå til kommentaren

Synlighet vs hjelpsomhet?

Publisert rundt 10 år siden

Jeg synes innlegget var bra, jeg. Jeg vet ikke helt om jeg er enig, men en bra problemstilling var det. Der jeg er uenig, er i dette om det motatte av likegyldighet, det å bry seg, er å drive på slik vi gjør på forumene, med abortdebatter, politikk, kristendomforskjeller, og slippe å skrive side opp og side ned.

Å bry seg er kanskje mer jordnært enn å bruke mange ord på å tilkjennegi seg. Denne berømmelige samaritaneren fra lignelsen er kanskje et eksempel i så måte: han stoppet opp og hjalp. Tilkjennegivelsens vei hadde kanskje heller vært å skrive brev til redaktøren om hvor forferdelig det var med alle ranene langs landeveien for tiden. Og slik brevskriving og menings-synlighet plasserer vel oss mer blandt fariseerne enn noe annet sted. For synlige var de!

Men jeg skjønner også hva du mener med fariseerne og de skriftlærde for kalkede graver. De ikke bare synlige, men prektige og korrekte fasader. Det er litt sånn jeg føler det når jeg treffer en bibelverssitatmaskin som har et vers for enhver anledning men ingen indre opplevelse eller forståelse av saken. En fasade mer enn noe annet.

Om Jesus kastet pengevekslere på dør, så var det i Hans Fars Hus, og derfor nært, og derfor Hans Sak. Jeg tror vi andre har en tendens til å se pengevekslere over alt, og ville leke Jesus også der hvor saken er så veldig langt fra å være vår sak, i saker som ikke er oss nære, hvor vi ikke kan hjelpe men kun - være synlige.

Så er åndelighet det samme som å være synlig?

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere