Ragnhild Sørbotten

Alder: 42
  RSS

Om Ragnhild

PhD-stipendiat ved UiA som forsker på radikalisering. Sosionom "i bånn".

Følgere

Publisert over 4 år siden

Og jeg takker for engasjementet rundt innlegget mitt, jeg setter stor pris på det. Jeg ser imidlertid at tråden har blitt en ren samtale om hvorvidt islam er en voldelig religion eller ikke, noe jeg synes er ganske langt fra det perspektivet jeg startet med. Det kan godt hende at det finnes problematiske sider ved islam som er verdt en debatt eller to, men hvis vi skal forstå og forebygge terror-deltakelse, så bør vi strekke oss og tenke enda lengre tanker. Det er nemlig ikke religioner som utfører handlinger, det er mennesker. Og selv om vi har vanskeligheter med å enten forstå, like eller akseptere en religion, så bør vi etterstrebe å forstå mennesker og hva som motiverer og driver dem.  Når man forsøker å forstå mennesker og går inn i relasjoner med nysgjerrighet og åpenhet så kan mye godt skje. Man kan både oppnå ny kunnskap, og man kan være en god forebyggende påvirkningskraft. 

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden

Jeg kjenner godt til Gerhardsens "love affair" med kommunismen, og også historien om Khomeini. Jeg er enig i at disse historiene bærer med seg relevant og overførbar kunnskap. Men uansett, takk for lesetips, det er alltid interessant.


Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden
Ben Økland – gå til den siterte teksten.

Takk for en flott kommentar, og et viktig bidrag til samtalen!


Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden

Som jeg skrev i teksten, så mener jeg at de religiøse menighetene også har et ansvar for å jobbe forebyggende, og ta aktivt og tydelig avstand fra ekstremisme. Det er imidlertid reduksjonistisk å forsøke å forklare det hele med islam. Radikalisering er sammensatt, og bør ses i sammenheng med både religiøse, historiske, politiske og sosialpsykologiske faktorer. 

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden

Jeg vet ikke om jeg helt forstår hva du spør om, men overordnet så tenker jeg at det er viktig å skille mellom ansvar og skyld. Selv om jeg mener at vi har ansvar for hverandre i dette samfunnet, så mener jeg ikke at vi dermed alle deler skyld. Skylden for de grusomme terrorangrepene må terroristene bære helt alene. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere