Knut Botnmark

Alder: 68
  RSS

Om Knut

Følgere

En debatt preget av egeninteresse og egoisme

Har den siste tiden fulgt med på debatten om de nye rettnipslinjene for innreise til Norge. Det at en må i 10 dagers karatene, dersom en ikke er eier eller er registrert i folkeregisteret med en fast adresse i Norge.  

Etter å ha opplevd de tiltakene som ble innført i Kina da viruset spredde seg der, bokstavelig talt på kroppen. Siden vi ankom Kina dagen før viruset begynte å sper seg det, Og hvilke konsekvenser det fikk der. Oppleve at neste alle våre planer ble lagt i grus. Vi ble boende hos min svigermor og min svoger ute muligheter til å besøke andre i familien eller andre steder. Bare rusle rundt i en byen, å se på tomme gater og parker. For alt var stengt, foruten der en fikk kjøpe mat. Folk holdt seg for det meste inne. Kinesisk nyttårsfeiring var blitt avlyst avlyst. 

Å opplever en denne debatten, virker derfor, som totalt absurd, med det bakteppe som jeg har nevnt over. Den oppleves også som en stetter sin enge egoismen i førersete. Og hadde ikke dette blitt ført i pennen av samfunnstopper og mediafolk, hadde den heller aldre blitt tatt opp. At vi må gjøre noe offer for å komme igjennom denne pandemien, er jo bare å vise samfunnsansvar. Dette selv om en ikke får lov til å få besøk av sin hjertes kjære i Jula. 

For det er to ting en glemmer helt i denne debatten. Der er ingen menneskerett å oppføre seg slik at det går ut over andre. Samt at det er heller ingen menneskerett å smitt andre. Og dermed må en jo bare akseptere de smittevernreglene som er innført. Selv om det der er noen som mener seg urettferdig behandlet. 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere