Abdelhak Abdellaoui

Alder:
  RSS

Om Abdelhak

Følgere

STREIKERETTEN

Publisert 8 måneder siden

Forrige uke braket Unio og KS sammen i beste sendetid på debatten med Fredrik Solvang. Både Sykepleiere og lærere har prøvd i tiår å løfte disse yrkene med høyere status og kunne lettere rekruttere med bedre lønn.

Dette har vært en håpløs kamp mot en gjerrig stat som vasser i sitt oljefond slik Donald gjorde det så fint i sitt gullbaseng. Men skal vi løfte samfunnets bærebjelker? Nei da, dette har vi ikke råd til har regjering etter regjering sagt. La oss derfor se bort rett over grensa. Finland har Europas beste skole i følge flere rapporter. De har klart det ved å gjøre læreryrket til et høystatus yrke med master grad og først og fremst høyere lønn. De har også mindre lekser men skorer allikevel høyest på samtlige tester. En rekke land har vært på besøk og prøvd å lære av finnene. Norge er bare et steinkast unna men har i mange år slitt med PISA testene. Høyre klarte å forbedre dette noe med sine nasjonal tester og fokus på matte, engelsk og norsk. Etter å ha brukt milliarder i flere lærere henger fortsatt kongeriket etter. 


Lærerutdanningen har blitt til en 5 årig master men vi ligger fortsatt langt bak mange land i Europa. Hvorfor ? Hvorfor kan ikke Solberg regjeringen gi lærerne en verdig lønn? Både de og sykepleiere ligger godt under med sammenlignbare utdanninger. Noe av forklaringen er at disse yrkene er stort sett offentlige og ikke private hvor en ingeniør havner stort sett. Men er det ikke på tide å løfte verdigheten til disse yrkene. 


Sykepleierne har også hatt store utfordringer under pandemien på lik linje med lærere som har vekslet mellom hjemme- og skoleundervisning. Sykepleierne som er sykehusets fotsoldater og gjør hovedjobben kan takke med smuler mens leger selv om vi kompenserer for høyere utdanning for helt synnsyke godtgjørelser til sammenligning. Sjekk bare hvor godt en lege er forsikret opp mot en sykepleier eller ambulanse arbeider. Et hav i forskjell selv om de jobber for samme sykehus. Nå er ikke poenget her å sette ulike yrkesgrupper opp mot hverandre men vi snakker her om å betale disse to gruppene en VERDIG lønn. Gjennomsnitt lønna i kongeriket er i underkant av 500k og når en sykepleier får godt under dette i grunnlønn så er noe fundamentalt galt. 


Men "kjeltringene" på Stortinget kan bevilge seg selv en lønn fra ca 400k på 90-tallet til nå rett under 1 million. Dette langt over lønnstigen til frontfagene. Hvorfor skal de få det dobbelte av en gjennomsnittlig årslønn mens samfunnets pilarer skal ta til takke med smuler ?Jeg trenger ikke nevne alle andre godtgjørelser politikere som fri bolig, gratis parkering i en kjeller som ingen bruker som kostet mange millioner eller den siste oppussing skandalen på Stortinget. Nei, nå er det nok at disse "bukkene" forsyner seg godt av havresekken sin mens fotsoldatene i samfunnet vårt skal ta til takke med smulene etter våre våre såkalte forbilder på Løvebakken.


Gå til innlegget

DOBBELTMORAL PÅ SITT BESTE

Publisert 10 måneder siden

I nettavisen 4/3 går ordfører Raymond Johansen og rødts bystyrerepresentant Eivor Evenrud går hardt ut mot ett nytt ungdomssenter som Islam Net har kjøpt i Groruddalen.

Med andre ord hylekoret har startet nok en gang. Fra hvem. Jo, nok en gang fra politikere med populistiske utsagn. Raymond er bekymret da han har fått mange tilbakemeldinger om at et slikt senter er det siste vi trenger i Groruddalen. Javel. Hvorfor er disse politikerne så bekymret for et nytt ungdomssenter i Groruddalen? Trenger ikke nettopp denne bydelen flere fritidstilbud? Som stadig legges ned eller nedprioriteres av de folkevalgte i bydelene. Hvorfor skriker ikke Raymond Johansen og Eivor Evenrud like høyt når Smiths Venner bygger en hel by i Vestfold til 3 milliarder ? Hvor kommer disse pengene fra ?! Hvor er hylekoret i dette landet da? Nei, da sover de plutselig i timen. Men med en gang en muslimsk ungdomsorganisasjon skal lage et senter i Groruddalen da begynner man å skyte fra hofta med en gang med populistisk oppgulp. Jo, det gjør de fordi Islam Net er en såkalt "ekstremistisk" ungdomsorganisasjon. Hvor har de det fra? På hvilket grunnlag kommer de med disse grunnløse påstandene? Har de snakket med organisasjonen? Har de hørt på hva de ønsker å gjøre for ungdommene i Groruddalen ? Kan et slikt senter være til nytte for rotløs ungdom? Hvorfor er alt som har med muslimer og islam å gjøre så skummelt? Jo, dette skyldes dessverre kun 2 ting. Fordommer og uvitenhet. I over 10 år har media og med PST i front advart opinionen mot den islamske fare. Allikevel er det bare hvite nordmenn som har utført terror på norsk jord. Men alt dette er glemt. Vi trenger ikke nevne granatmannen og drapene på Hadeland for å nevne et par.


Så slike populistiske utsagn fra de tillitsvalgte er nok en gang et fenomen  som får en hel generasjon til å føle seg fremmed i eget land. Det er på tide at politikerne heller bør jobbe for å skape flere og bedre arenaer for ungdommen i Oslo for nettopp å hindre utenforskap og ekstremisme.  Jeg har tillit til at ungdommene i Groruddalen vil skape et godt miljø og aktiviteter som kommer hele byen til gode.


Abdelhak Abdellaoui

Gå til innlegget

HAREIDES UNNFALLENHET OG HYKLERI

Publisert over 1 år siden

Elsparkesykkel marerittet vil ha ingen ende. Nok en gang klarer ikke staten å slå igjennom. Det samme så vi i debatten om Grubbegata pre 22/7. Da lot man også kommunen og staten å slåss i årevis. Hareide viser her unnfallenhet og liten gjennomslagskraft. Senest på nyhetskanalen 9/7 klarer han å lire av seg at det er viktigere med mobilitet i byene enn sikkerhet og helse. Og sykkelen har kommet for å bli koste hva det koster for helsevesenet.

Først gikk borgermesteren i Tigerstaden ut og sa at syklene skulle inndras nattestid pga store rapporterte skader fra legevakta. Det gikk ikke mer enn 24 timer så snudde Johansen og la det på is pga møte med Hareide om problematikken. Nok et eksempel på tafatthet. Henslengte sykler har vært et stort problem i lang tid. Allikevel klarer hverken en toppolitiker på bynivå eller nasjonalt nivå å slå igjennom. Med andre ord teknokratene og byråkratene har nok en gang vunnet med god hjelp kanskje av bransjens lobbyvirksomhet. 

Paradokset i det hele er at Hareide tok et bevisst og ærbødig valg av å ikke samarbeide med FrP.  Han regjerer i dag på fiendens plattform og  deres nyliberalistiske politikk med frislipp av både elsparkesykler og vannscootere. Allikevel går han inn i regjeringen og til sengs med fienden som han noen måneder tidligere nektet å samarbeide med. Det samme gjorde Erna Solberg selv om tidligere statsråd Foss sa at det var uaktuelt å gå i regjering med FrP før valget i 2013.  Dette er et klassisk eksempel på politikeres maktbegjær og hykleri. Opp gjennom årene har vi hatt flere politikere som gikk av men som stakkarslig savnet seg selv i media i forfengelighetens beste navn og gikk tilbake til politikken. 

Hareides hykleri minner litt om hans tidligere kollega Stensnes som også har Jesus, fred være med han, som sin veiviser. Den gang var det heftig diskusjon om politikernes grådige stortingslønninger. Stensnes valgte å beholde sin gunstige lønn. Disse politikerne den gang  beholdt sin avgangslønn samtidig som de gikk over i nye jobber. Han lirte av seg noe lignende i beste sendetid: "min budsjett profil tillot ikke å si fra meg lønnen." Ja himmelen og paradiset venter på de "rettskafne" Stensnes!!

Det er derfor mildt sagt overraskende at en som ikke valgte å gå til sengs med fienden som det står stor respekt av, velger å gå inn som statsråd og dele bord med djevelen. Det er helt hårreisende. Vi ser nok en gang at det er næringslivets interesser som går foran fremfor folkehelsen. Lenge leve liberalismen og kapitalismen ! Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere