Benito FAUVEL

Alder:
  RSS

Om Benito

Følgere

Voldtekt og krig, er det normen ?

Publisert rundt 3 år siden

Normen er jo ikke det i det hele tatt når man tenker på krig. Men man har likevel normer når man kriger. Det er en slags regel å la tid for å rydde, og det er uansett så idiotisk for livet er ikke noe man vedder på.

Jeg leste istad at det uakseptable har ofte røtter i intoleranse. Slik lyder artikkelen om voldtekt under krig, og at krig har så lite regler i praksis at det er en slags regel å voldta kvinner. Ja, jeg tror at det er kun menn som gjør det.

Og med dette så tenker jeg på hvor kjempepinlig det er å konstatere at krig fører til destrukjson. Hva ? finnes det løsninger når kvinner er sett som objekter man finner på bakkenivå og som er akkurat der...mmh mest nettopp der for å.... dere vet. Kvinner i Vietnam hadde da knust glasskår i vagina for å nettopp unngå at det kommer spørsmål om hva en gjør med alle kvinner som er voldtatt fordi det er krig. De visste jo at det var galt, og siden det er jo krig, uten spilleregler, da er det tillatt. Men så grusomt vei å gå !

Man må være ganske nede, uten veiledning. Kjempetrist er det å lese at noen tenker at det er greit da å bli med voldtektmannen, verst om det var med andre menn, hvem velger man da ? Så idiotisk å tro at livet blir så bedre om en kvinne fra " motstanderen" tenker seg å bo sammen med noen som er voldelig, uten sammentykke. 

 

Altså teksten er fra en permanent sikkerhetsrådgiver i Nato. Ordet krigstaktikk er nevnt. Ja, det har skjedd, men kan en ikke lære fra historien da ?

Hva gjør kvinner når de er lei av å se at menn voldtar fordi de er krigere ? Problemstillingen er ikke selve krigen, men at man har ordrer. Og grupper presser menn mot umorale valg. Om man knekker koden hvor militærledere aksepterer, vet, lukker øynene, snur ryggen til situasjoner hvor en kvinne er naken i et lukket rom, sammen med flere menn ; da kan man redusere mørke tall som dykker opp plutselig.

For det som skjer er at man lærer senere av historien. Morsomt at man lærer fortiden i fremtiden. Det er jo retorisk fordi det er ikke langt fra moro å lese at Nato tenker å ha kvinner som kommer til å reflektere over situasjonen.

Så det er ikke normalt at man tenker, reflekterer, at man snur ryggen til, lukker øynene, teiper over munn, ha bind foran øyene når kvinner, eller menn står, sitter, ligger nakne mot vilje. 

Normen i slik situasjon heter tortur. Tortur er ikke normen i 2018.

Gå til innlegget

Om Fil-harmoniske spørsmål

Publisert rundt 3 år siden

Endelig er det våren. Mens mange tunneler er usikre for å transportere kultur, varer, og folk, så er Oslo filharmonien i søkelys, igjen. Det er ikke bra med for mange spørsmål. Det blir en dårlig dynamikk å ha noen med kun spørsmål, som stilles til noen man mener som kompetente. Men kompetanse handler om å ha fått nok mat.

Diskusjonen med dette handler samtidig om hva som er viktig. Jeg mener at debatten rundt kilokalorier er ikke det som skal til for at samboeren min blir slankere. Maten man spiser hver dag for å enten være kompetitiv, eller ha ha nok kompetanse for å svare på spørsmål, må få en annen vinkel enn å påstå at det er kalorier som gjelder ; uten å tenke seg om. Fordi ? mediene er der å påstå at de har rett fordi de bruker mange penger på å kjøpe informasjon fra eksperter ? en kan fremdeles tro på at Kloden er flat, selv i 2018.

Da jeg trente triatlon, så ikke jeg på kalorier i det hele tatt. For kalorier er som å si at vi har vann der, og at vi har alkohol. Man får mer variasjon fra væske som innholder alkohol enn en annen som har kun vann. Litt utafor debatten, men de som drikker vet nemlig at vin ikke er vin. Jeg kunne trekke fram ostproduktene for å vise hvor jeg skal. Ostene er ikke kilokalori.

Debatten hjemme får ikke så store konsekvenser fordi man vet at Kloden er rund. Men jeg tok fram dette argumentet- at det som snakkes for å bli slankere, det er bare å se på annonser,  er de som tror, og presenterer som fakta, at Kloden er flat. Og man holder til påstanden så hardt at det blir sett som religion. Men fakta er når en nå snur seg mot joulene, da forstår man dette :

Det er en viss forskjell mellom kilokalorier, altså hvordan maten er forbrent i kroppen, og inntak av kilojoule, som er det beviset pa at Kloden er rund. Joulene handler om elektrisitet. Uten de som er det ingen forbrenning, og du kan fortsette å lytte til som er for lavkalorisk innhold så lenge du lever, uten å lykkes å se mindre tall på vekta. Man trenger først mat, ja, så må en vite hvordan den fungerer i kroppen. Og uten strøm, da kan du bare fôre deg videre med all maten som selges der ute.

Det er strømforbruket en må forholde seg til for å bli, eller holde seg slank. Debatten er åpen, for jeg kan ta feil, men jeg vet at kilojoulene er de som kroppen bruker for å ha balanse mellom muskler og kraft. Kalorier finnes jo som ren substans mot sult, mens joulene fordeler massen videre til hjernen, til hjertet, til musklene.

Men hvordan kan man da bevise at Kloden er rund for de som bare masser om at de har de riktige kortene i handa ? Man vet hvordan nyhetr er påvirket med teknologien, og at diplomer selges via nettet. Hva skjer når mediene er der å kun masse om kilokalorier når en ikke er bygg på samme måte som andre ? Hva skjer når Filharmonien bare spiller utenlandsk programmer ? Mister vi noe der ? 

Dermed kan vi hoppe lenger mot problemstillingen en Filharmonie har kontra en Symfonisk. For det første så kan jeg ta feil, og grammatikk viser jo å bli diskutert siden den eksiterer, men kan en ikke kalle Oslo Filharmonien som Oslo Filharmonisk Orkesteret ? Finnes det så store misforståelser på grunn av navnet ?

Det er jo ren retorikk, fordi en nordmann vet at det finnes kun et orkester som holder til hovedstaden, men når man er utlending, så snur man jo mot det man kan best. Så jeg kan trekke fram kortet hvor debattanten som prøver å si at Kloden er flat, glemmer samtidig å si at musikk handler hverken om politikk- eller om anskaffelse av arbeidskraft- som alle vet er best fra utlandet. Slik er politikken, ellers så hadde vi bare hatt kun nordmenn som satt spillende norske tradisjoner.

Jeg fikk sjansen til å prøvespille for Filharmonien, mot tjue andre. Så jeg kunne være der å si at fransk måte å spille på er jo kjent, men kortet der vi ser er jo dette som viser at det er kurant å være norsk for å spille norske klassiker. Og det er vesentlig å påpeke at det mangler mange norske komponister i bildet.

Men jeg lurer på hvor minus norsk ligger hen, når musikanter bor i Norge, kan lese om norsk kultur ved å sitte på norske biblioteker, og puste inn norsk luft ? Da jeg bodde i Tyskland så var jeg hver dag på tyske bibliotekter, for det er der man finner det man trenger for å bli inkludert. Høres ikke det norske arbeidet bak mange timers øving ? 

Nitti timer med musikk er det som å se på kilokalorie eller på kilojoule ?  Hva står det i kontrakten til sjefdirigenten som er artistisk leder for hele ensemblet, med korene ? Er det ingen kommunikasjon ? er det nærmere Kgb ideologi enn filharmoniske verdier ? Er det et problem å være russisk i Norge ?

Ser han på en Klode som er flat, med utenlandsk brød som innholder kilokalorier, eller er han der å si- med minst førti programmer- at Kloden er rund, og at en må se på joulene, som Norge trenger ? For siden han velger programmet er det jo i forhold til, i hensyn til og i medhold med de norske verdier, tror jeg. Ellers så hadde ikke han blitt ansatt.

For jeg vet ingen dirigent på dette nivået- og etter mange års ansenittet som er der med hevet øynebryn, som betyr at en ikke vet at han/ hun er der foran norsk arbeidskraft. Så dumme dirigenter finnes ikke på det nivået. 

Men jeg må si at jeg ikke hadde da valgt så mye fra utenlansk literratur, da jeg ble overrasket å finne ut av Hovland med Lotus som symbolikk har satt lyset over tubaen, som er et instrument som få skriver om. For jeg letter etter det instrumenter har å fortelle oss når jeg lytter på musikk. 

Den soloen for tubaen i Lotusland er helt vesentlig for norske identiteter framover. Og den soloen er etter min mening god grunn for å fortsette å grave dypere. Så god grunn har jeg aldri hørt. Jeg ble nesten missunlig.

Jeg er helt enig med debattanten som tenker at Kloden har blitt så flat at det ikke er plass lenger til røttene, plass til nok jord for å plante frø som blir til fine planter. Og grunner må stå der de er. En komponist som Hovland er nå øverst på lista mi. det var godt å høre at det finnes noe annet enn Grieg.

Man trenger jo kanskje andre syn, ut fra kalorier som er ren regnestykke for de som bruker tredemølla. Vi må også ha folk som vil spille for en planet som er rund.

Jeg hadde faktisk nitti timer med norsk opplæring på universitetet. Jeg regnet ut at det tilsvarer to prosent av det jeg kan i dag. Ikke dumt med to prosent av noe, men det er sammenlignen som ødelegger hele tiden for en. 2% av 5000% blir da ikke nok. Og musikk er som isberg. Man vet at det er nitti prosent som en må forske mest på. Så langt står scener fra hele verden å selge oss de samme ti prosent av isberget.

Når en finner ny musikk å høre på, hver dag, så må det være noen flinke bibliotekarer som har noen støvete filharmoniske stykker som passer for Oslo ? 

Men slik er også salget av et produkt som Oslo Filharmonien. De spiller jo kjente stykker, så når jeg er der å vente på at noe skjer med mine ni hundre verker, da blir det vanskelig. Jeg er blant komponister som ligger under dype vann. Jeg står faktisk å lure på om jeg er født på riktig tid.

Det høres ut som om samfunn tror fortsatt på at Kloden er flat. For lille historien, så har jeg komponert alt da jeg voskt opp i utlandet, og arrangert alt sammen igjen,  i Norge. 

Blir da musikken sett som norsk eller utenlandsk ? 

Gå til innlegget

Et jammen godt og verdifull spørsmål...

Publisert rundt 3 år siden

Hvorfor ikke ha en enkel strafferamme når det gjelder å gå over grenser som man naturlig bygger for å beskytte barn og ungdommer mot voldtekt ? Noe må gjøres før det er for seint.

Budstikka har publisert en analyse de selv har gransket fra overgep i de siste ti åra, i Asker og Bærum. Det er en dråpe i havet hvor haier svømmer. Tenk på det. Haier er rasen som er mest utsatt. Gud måtte lage dem med store tenner, for slik er menn, enda verre.

Tall er det som er sjokkerende. For meg er det hvert fall uakseptabelt.Rart at så enkle ting som tall kan være skremmende. Ti år med overgrep. Vent ! hva med årene før ? Hva med de andre byer ? Er perioden viktigere enn forrige ti årene ? Hvorfor kun ti år? Hva med andre land ? Steder ingen journalister som graver kan komme inn med legitimasjon ? Man har millioner av overgripere som går fri.

Det som saken viser er jo at barn og ungdommer- familier og venner -står der med tall av personer som er fremdeles ute, fri. For man står også med ofre som ikke tør å si noe om det som har skjedd. Rart at sjebnen fører meg til å skrive om dette. Men en dag, kan man fortelle. 

Hundre og ti ofre, og kun sytti og åtte personer som ble dømt. Uten granskningen så kunne ingen vite at noe ikke stemmer helt, at Retten ikke er fri for å dømme overgripere, og at- verre, at veien for å være åpen mot å si sannheten er som pokker. Livet er som spill. Siden det tar tid for å bli dømt, når man ser jo at ikke alle er dømt, så er samfunn i ferd med å bli enda verre. 

For det bare viser veien til åpne dører for å fortsette som før. At unge er jo sterkere er ganske normal, men å se at personer opptil 79 år er blant personer som gikk over grensen er for meg openbart uhørt. Det er det som er skremmende. At eldre har mistet forstanden helt. 

Har man der personer som har Alzheimer ? Hva med yngre ? de bruekr jo styrken sin for å gå over grensen. Glemmer man hvor grensen står, tydelig å klart, som et høy gjerde ? Lærer man ikke, hver dag at det er ulovlig ? er ordet ulovlig nå så å si helt noe annet enn før ? er u-ord noe man ikke bry seg lenger ? Er de immun som virus mot Lovverk som er klart nok ? 


Det aller rareste for meg er tallet om strafferammen, som er av flere årsak i flertall. Straffen er delt i flere kategorier ! fordi ? Ulogisk, unormalt, ikke bra.

Dette er helt uakseptabelt etter min erfaring. Jeg har litt av en erfaring. Den delen står jo ikke på cv-en min, så klart. Det er så tøft å fortelle med så enkle ord som det som står videre.

Jeg ble voldtatt to ganger, ble slått ned på gata, med mer. Det handler om verdi her. Man snakker ikke om det som skjer hjemme, selv om det har skjedd noe hjemme. Så ja er me too for meg en maskarade. En slags båt alle ønsker å være med. Beklager men ikke alle historier er me too. Men det er greit, for Retten viser jo at det ikke finnes noen grenser. At overgrep har flere nivåer, at ord som brukes i Retten er veid på vekta. 

Så jeg klarte meg, takk for at du spurte, selv med blod, gjørme og dritt på klærne, skiten sjel og sliten kropp. Timevis under dusjen er ikke løsningen for å få bort alle bilder, lydene og atmosfærene av det som skjer langt over grenser av det akseptable. Folk må forstå alvoret. Ikke bare èn, med to voldtekt. Hjemme hvor beltet venter, tre år med mobbing på forskjellige skoler, og mørke og bakgårder hvor en ikke kan slippe unna. Så måtte jeg også kjempe mot gærne bilister som har våpen og balltre i bilene sine. 

Det tok meg tredve år for å glemme alt, gi svar på skyld, hvorfor, hvordan og hvordan. Så når jeg leser at det gjelder om penger, da blir jeg frustrert og sint.

Løsningen er som en ring man må kaste i lava, som Frodo i Ringenes Herre. Gi slipp på det tunge, ellers så går man ned i grunn med det. Hva med at ingen av disse ting skjer ? Nei, for Retten trenger å jobbe med å rett opp feil og mangler. Det jeg manglet var en far, det jeg ser feil på er jo at de kan skje på skolen, at folk bruker dop og tror at andre angriper så de har våpen og balltre i bilene sine. 

Jeg valgte å dra min vei. En må det for å bli tryggere. Forlat utrygge steder er dette jeg anbefaller. Men det tar tid. Barn og ungdommer som står under makt og grep fra lystne voksne må være sterke. De mørke veier er lange, men om en er sterk, så blir styrken bruk til å dra sin egen vei. 

Og det viktigste er å klare å tilgi. Jeg brukte ikke tredve år for å tilgi. Det er tredve år som gikk slik at jeg ga slipp på bilder, lyder, luktene og de verste momenter i livet mitt. Jeg vet ikke hvordan jeg klarte det, men jeg var jo alene med byrden min. Jeg gikk en mørk, lang og skummel vei. Og jeg bare måtte slippe taket, ellers så hadde jeg blitt en annen. 


Slik Jesus hadde tilgitt Peter, så er det godt å tilgi. På det tidspunktet så tror jeg at Jesus ble selv angrepet. Slik klarte jeg hvert fall å tilgi. Religion med Christus i forveien er et forbilde av den grunn. Så musikk.Religioner og kultur er verdifulle fordi de forteller om grenser og hvor man setter stopper. 

Så hvorfor en forskjell med alle straff ? Hvorfor ikke sette en eneste grense  i saker som handler om overgrep ? Er ikke overgrep noe som er over grepet ? over grensen ?

Hva med livstid ? Jeg kan garantere at å bli slått med belte nesten hver kveld er allerede noe ingen barn må oppleve.  Så når et barn som har merker på kroppen blir ungdom, og at ungdommen tror på andres historier, to ganger, er noe tøft. Slik er livet, ingen grenser.Kjenne på pusten bak nakken, hendene som er overalt, never som slår hardt hjernen, skulle nesa være snudd innvendig ? tunge kropp over seg, og å bli holdt fast... er noen bilder som ikke kan vaskes bort med rent vann.

Bilder gårt ikke bort med svart maling over, som det ikoniske bildet alle har nå sett de siste dagene. 

Når ungdommen blir nesten voksen, så kunne livet ha vist nåde, endelig er man myndig ? Hva ønsker du når du blåser lys på kaka ? Men nei. slik var det på grunn av en lang kamp mot mobbingen, flykter den unge voksen mann i gatene- for å møte vegger.

Tror han at han møter forbilder ? Livet i store byer, alene å finne svar er som å bli gitt som fersk mat til løvene. Der ønsket jeg å ikke bli født. Jeg var 23 da jeg nådde bunnen av havet med menn som er verre en haier. 

Jeg gråter fremdeles i dag når jeg går igjennom retrospektiv av livet mitt.

En merker ikke at jeg kunne vært en offer når en ser på meg. Jeg har jo gått videre. Jeg bor langt unna de bildene, luktene og de fæle lydene eller ord som ble sagt  i disse mareritt.

Jeg har bare gode og søte drømmer nå. Slik har jeg knekket hemmeligheten til livet. Alt som er gjort feil fører en tilbake i tid. Den som er voldtatt drar tilbake i tid, der verden var trygg. Og det er godt å vite det. Da er man sterkere. 

Nå, heter ikke det overgrep, det noen gjør mot andre ? Har ikke vi samme ordbok som definerer hvor grensen er ? Må en dra til helvete for å fortelle det ? Ja, hva om man snakker om livstid, verden over ?

Helvete og faen med " kun oppreisning " ! Har du gjort det, da blir det livstid.

Gå til innlegget

Mat malt med svart humor

Publisert rundt 3 år siden

Mens debatten om bildet som i natt, ble sprayet over, kom jeg over til en seriøs artikkel som berører oss alle. Den handler om maten vi spiser, enten rå, kokt eller stekt. Debatten pågår der og en kan jo le, til slutt. Selv med pompøse stillinger, så kan hele skylles i vasken for å la oss på akkurat der vi var før. Når budskapet slutter med rå humor.

Derfor skal du ikke skylle rå skylling. Det kan være en setning som studenter i teater kunne bruke. Skylle skylling. Man trenger jo mye artikulasjon, som heter ledd på norsk.

En seriøs aktør i bransjen er jo Mattilsynet, som kommer med dette tipset. Grunnen er jo å ta med alvor, den da skyllingene får med seg- campylobacter- og ved å tro at folk med stilling som veterinær er det som skal til for at folk slutter å skylle kyllingen med vann, så må det være da grunnen til å lytte godt.

Man kan jo bruke eddikk om man er usikker, men mens jeg leste dette på godt.no, så begynte jeg å få latterkramper. 

 

Det er helt relevant å få informasjon fra et organ som passer på at en ikke blir syk, men å være så skråsikker på at skyllingen ikke bærer bakterier i det hele tatt, er da å ta feil. det er på samme nivå med Mozart effekt. Det finnes forsking på at studenter leverer bedre oppgaver etter å ha hørt på W.A. Mozart, men man kan være aldri så sikker på at det er virkelig grunnen til at de greide eksamen. Nei, en må pugge.

 

Så bønder er de jeg tenker på. En bonde som lever av å selge skylling står da med mye bry om det er påvist at bestanden er infisert med bakterier, men om man leser godt, så dykker det opp mer bakterier. En type bakteri som er vanskelig å skylle bort er jo dilemma.

Og første dilemma man kan lese mellom linjene er at om en bonde forstår at filetene sine bærer kraftige bakterier, så blir han ikke belønnet med friske fileter, som jeg faktisk kjøpte i dag. Datoen var på den 8. april, så marginen er god.

Den andre dilemma er da også like kjent for alle som liker å tape mange års arbeid. Bakterien der heter juks. Og juks med mat må en ha syn til for å være streng, med bøter og straff. 

Likevel så fikk vi sett for en god del år tilbake at kjøtt fra England, som ble forbudt i Frankrike- den såkalt kugalskap- kom likevel tilbake via import fra Poland. Onkelen min tipsa oss om den trenden, allerede på åtti tallet

. Maten man fikk servert var da infisert på grunn av juks. Maten fikk da ny pakning, med ny dato, og falske papirer, slik gjør man om man ønsker å ikke tape penger og råvarer. det går jo en vits med mange spørsmål, og en får servert akkurat det man kunne tro at det var mulig :
" hva drikker kua ? " Og alle svarer da melk. Siden man er så dumme, da kan samtidig servere kjøttrester med mye rart til de stakkars kyrne som danser, så morsomt dø finnes ikke bedre.

Så fikk vi også servert en blanding av oksekjøtt med litt hestekjøtt, senere, og med norsk vri, med litt av hvert. Da kom pakkene via Belgia. 

Så vi står på kjøkkenbenken i 2018, med bein tvers gjennom halsen da en kan nå forstå at det kan sikkert og visst hende at bønder som ikke vant i lotto-der de fikk første plass i reoler- kan sende kyllingfiltene sine via fryseavdelingen- siden det står at :

" det er bedre at bakteriene heller sitter fast på fileten du skal varmebehandle, siden de dør under varmebehandling". 

I andre ord, så er vi heller sikker på at bakterier sitter bedre, og at samtidig vi vet at de er der de er. Da håper vi alle av glede, så det er nesten en vits. Under ordene lyder dette slik at kylling bærer med seg bakterier, uansett om du steiker den, eller om du koker den, verst med å steike kylling fra fryseboksen.

Risiko er ikke borte for det. Derfor trekkes dødens kortene. Man dør en dag, og barn i Afrika er sultne.Derfor er det mye latter som kom opp, nesten som oppkast. Ikke at barna lider av sult mens vi spiser som grådige konger, men at noen med en så pompøs stilling trekker frem feil didaktikk.

For med ord, så kom bilder. Ja, hva med kniven, fjøl, selve benken ? ; Skal man da ta med alt sammen til Helvete, der det brenner konstant og godt ?

Det er lenge til Sankt Hans, men vi kan få vite heller hva som må bli riktig, i stedet for å lære at vi er dumme fra før !

Og slik er alle dagens nyheter. Vi er dumme, vi har gjort noe dumt. Uten å lære hva som skal til for å bli bedre.

Må vi da spraye over hele maten med svart, som den som  ikke fikk sove så denne gikk klokka to med svart hettegenser, for å dekke over feil og mangler ? Da jeg så at bildet var svart, så sa at folket hadde talt for samfunnet. Ikke overraskende for en konservativ by som Stavanger. Staven med anger, feil sted å komme med utringsfriheten sin.

Er mattilsynet redd for at bakterier sprer seg rundt vasken, (h)eller at vi kan dø av forgiftning, og diverse ?  

Har ikke de oppskrift for slike bakerielle skylling ? Det hadde vært morsomt, ikke sant ?

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere